به گزارش شبکه شرق، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور درباره قیمت گندم، نرخ خرید تضمینی گندم، پرداخت مطالبات و آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم و محصولات کشاورزان و گندمکاران توضیحاتی ارائه کرد.
به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور، سال گذشته، کل تولید حدود ۱۳ میلیون تن بود و بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی گندم انجام شد. پیشبینی میشود امسال با افزایش تولید، خرید تضمینی این محصول استراتژیک به حدود ۱۱ میلیون تن برسد.
علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور و دبیر خانه کشاورز استان گلستان با توجه به بارشها در استانهای مختلف کشور به کشاورزان توصیه کرد و گفت: با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضایی برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سنزدگی و... به وجود آمده است؛ ضروری است کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.
او افزود: در برخی مناطق با وجود اطلاعرسانی، کشاورزان غفلت کردند و خسارتهایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندمکاران، اگرچه سموم نیز به اندازه کافی وجود نداشت، به هر ترتیبی سمپاشی را انجام دادند و از خسارتهای سنگینتر جلوگیری کردند.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور ادامه داد: با توجه به پیشآگاهی و هشدارهایی که داده شد، تقریباً در بسیاری از استانها زنگ زرد و سایر آفات مهار شده است.
او تاکید کرد: رصد مزارع با دقت بیشتر انجام شود زیرا در حال حاضر در بیشتر استانهای کشور شاهد بارش هستیم؛ پس از آن، با رطوبت و گرما هوا روبهرو خواهیم بود که فضای مناسبی برای رشد آفات است.
ایمانی در ادامه سخنان خود به خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: سال گذشته کل تولید حدود ۱۳ میلیون تن بود که بیش از ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی انجام شد. پیش بینی میشود، امسال با افزایش تولید خرید تضمینی این محصول استراتژیک به حدود ۱۱ میلیون تن برسد.
دبیر خانه کشاورز استان گلستان گفت: اگر عوامل غیرمترقبه طبیعی مهار شود، امکان تولید ۱۳ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور یادآور شد: گندمزارهای استانهای شمالی با توجه به خشکسالی و رطوبت هوا و افزایش دما شرایط مساعدتری برای بروز آفات دارند. همچنین بارش در ۱۵ استان کشور بالا بوده و این باعث میشود تا گندمکاران دقت بیشتری به مزارع خود داشته باشند.
ایمانی با اشاره به نگرانی گندمکاران درباره خرید تضمینی محصولاتشان عنوان کرد: یکی از دغدغه کشاورزان مربوط به مطالبات است و آنها امیدوارند امسال پرداخت مطالبات کشاورزان، همچون سال گذشته، با دیرکرد چندماهه انجام نشود.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور درباره قیمت خرید تضمینی گندم هم گفت: امسال خرید تضمینی گندم، هر کیلوگرم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ خرید تضمینی گندم دوروم هم که در صنایع غذایی مانند ماکارونی مورد استفاده قرار میگیرد، ۱۸ هزار تومان است.
قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور طی نامهای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، خواستار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم شد.
علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور طی نامهای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نوشت؛
«جهش تولید با مشارکت مردم»
رهبر انقلاب اسلامی
محضر مبارک جناب آقای دکتر عسگری
رئیس محترم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی
به استحضار میرساند؛ همانطور که مطلع هستید، بخش کشاورزی نقش بسزایی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور دارد.
کشاورزی اقتصادی است بسیار طاقتفرسا و با درآمد و سود کم نسبت به سایر بخشهای اقتصادی کشور مانند خدمات و صنعت و دارای ریسک بالا در برابر حوادث قهری طبیعی چون سیل، سرما، خشکسالی، آفات و بیماریها، تگرگ، طوفان و موارد دیگر و به همین دلیل انگیزهای برای جوانان چه تحصیل کرده چه سایر اقشار برای ورود به این بخش وجود ندارد. افزایش سن بهرهبرداران در بخش کشاورزی خود موید این موضوع است لذا به همین دلیل کشاورزی در تمام دنیا مورد حمایت دولتهاست.
بر همین اساس امامین انقلاب در گفتمانهای خود تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی داشته و دارند اما با توجه به افزایش هزینههای تولید، نهادهها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست چون کشاورزان به جز اندک کود یارانهای که تکاپو نیاز آنها را نمیکند و باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه کند، تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه میکنند و در نرخگذاری محصولات لحاظ نمیشود.
به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینههای گزاف تولید میکنند نرخ تضمینی گندم علی رغم اینکه در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی ۱۹.۵۰۰ تومان تعیین گردیده بود ما بعد از گذشت چند ماه علی رغم افزایش نرخ نهادهها به ویژه کود و سم و تورم متأسفانه نرخ به ۱۷.۵۰۰ تقلیل یافت که حضرت عالی هم بارها با ارسال نامه به ریاست محترم جمهوری و مصاحبه در شبکههای تلویزیونی و رادیو و مطبوعات و فضای مجازی نرخ ۱۷.۵۰۰ را خلاف قانون دانسته و از دولت خواستید که به قانون تمکین کند و نرخ ۱۹.۵۰۰ را بپذیرد یا در قالب جایزه تحویل کسری را جبران کند.
امروز که به فصل برداشت محصول گندم رسیدهایم خدا را شاکریم به دلیل نزولات جوی و تشکر از مسئولان محترم وزارت جهاد کشاورزی به دلیل تأمین نهادههای آموزش بهرهبرداران، بذور اصلاح شده، توسعه مکانیزاسیون، مبارزه به موقع با آفات و بیماریها، تأمین سم مورد نیاز و موارد دیگر مرتبط با تولید و تلاش گندمکاران کشور را در تأمین گندم نان مردم بینیاز نمودند، انتظار گندمکاران بر این است که حضرت عالی به عنوان رئیس کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی از بعد نظارتی به این موضوع ورود پیدا نموده و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر از طرف شما در شورای قیمت گذاری بوده بارقهای امید در دل گندمکاران هم در سال جاری و هم برای سال آینده که امید به خودکفایی ۱۰۰ درصدی در تولید گندم داریم به وجود آمد.
از طرف دیگر تقاضا داریم که برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطهها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندمکاران در موعد مقرر پرداخت شود چون از ابتدای فصل برداشت، هفتم فروردین ماه تاکنون، نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندمکاران به وجود آورده و پای دلالان واسطهها را به بازار گندم باز کرده است، لذا مجدداً تاکید میکند که حضرتعالی و اعضای کمیسیون کشاورزی و سایر نمایندگان محترم مجلس تلاش کنید تا با اقدامی شایسته و عملی رضایت گندمکاران جلب شود؛ انشاءالله.»
منبع: sharghdaily-929609