به گزارش اقتصادنیوز، قیمت سکه در سال ۱۴۰۲ تحت تاثیر نوسانات طلای جهانی و نرخ دلار با فراز و نشیب همراه شد.
یکه تازی خانواده سکه در سالی که گذشت
در همین راستا قیمت سکه امامی که در روزهای آغازین سال گذشته در حول و حوش ۳۱ میلیون و ۴۹۴ هزار تومان معامله شده بود در روزهای پایانی سال بنابر اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر به ۳۸ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید.
به عبارت دیگر این قیمت فلز گران بهای داخلی در بازه یک ساله در حدود ۷ میلیون و ۲۵۶ هزار تومان رشد کرد.
همچنین آن طور که شواهد نشان می دهد در کنار برادر بزرگتر، قیمت سایر اعضای خانواده سکه هم قد کشید و گران شد. براین اساس قیمت نیم سکه با رشد تقریبا ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار تومانی از سطح ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان به ۲۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید.
از سوی دیگر ربع سکه هم در حدود ۲ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان بر ارزش خود افزود و تا محدوده ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان پیشروی کرد.
نکته مهم در مورد بازار سکه
نکته قابل توجه این است که سکه گرمی برخلاف سایر قطعات رشد کمتری را ثبت کرده است.قیمت این فلز زرد رنگ داخلی عصر دوشنبه ۲۸ اسفند ماه در مرز ۷ میلیون تومان بسته شد که نسبت به اوایل فروردین ماه ۲۷۰ هزار تومان صعود کرده است.
بازدهی انواع سکه در سال ۱۴۰۲
علاوه بر موارد ذکر شده شواهد گویای آن است که بازدهی انواع سکه(میزان سودی که نصیب سرمایه گذاران شده) در سال ۱۴۰۲ به ترتیب؛ سکه امامی ۲۵.۹ درصد ،نیم سکه ۲۵.۴ درصد، ربع سکه ۲۸.۵ درصد و سکه گرمی تقریبا ۳ درصد بوده است.
بازدهی انواع سکه در سال ۱۴۰۱/مقایسه بازدهی در دو سال اخیر
نکته مهم تر این است که بازدهی انواع سکه در سال ۱۴۰۱ بیشتر از ۱۴۰۲ بوده است.گفتنی است در سال ۱۴۰۱ بازدهی نرخ سکه امامی تقریبا ۱۴۲ درصد بوده است.همچنین نیم سکه ۱۵۲.۷ درصد، ربع سکه ۱۷۱ درصد و سکه گرمی برخلاف ۱۴۰۲ با ۱۷۹ درصد رکوردار بیشترین بازدهی در بازار سکه بوده است.
زمستان رکورد دار بیشترین بازدهی سکه
این پایان ماجرا نیست؛ مقایسه بازدهی سکه در دو سال یاد شده حکایت از آن دارد که فصل زمستان همچنان پیشتاز بیشترین بازدهی نرخ سکه بوده است.
در همین رابطه بازدهی سکه در اسفند ۱۴۰۲ تقریبا ۱۷ درصد و در دی ماه ۷.۵ درصد و در بهمن ۴.۳ محاسبه شد.
بدترین ماه برای سکه بازان
در مقابل این سه ماه، قیمت سکه در خرداد پایین ترین بازدهی در طول ۱۲ ماه را ثبت کرده است. بازدهی سکه در خرداد منفی ۷.۶ درصد بود. همچنین دومین ماهی که کمترین بازدهی را درکارنامه ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده، اولین ماه تابستان است که در حدود منفی ۴.۵ درصد بدست آمد.
مهمترین اتفاقات بازار طلا و سکه در سال ۱۴۰۲
همچنین از مهمترین اتفاقات بازار سکه در طول یکسال گذشته می توان به برگزاری ۱۵ جلسه حراج شمش طلا و ۹ جلسه حراج سکه اشاره کرد که باعث شد بخش قابل توجهی از نقدینگی به سمت مرکز مبادله ارز و طلا سرازیر شود.
بهترین و بدترین ماه برای خریداران طلا
فارغ از اتفاقات بازار سکه، در مورد بازار طلا ۱۸ عیار هم فصل زمستان بیشترین بازدهی را به خود اختصاص داده است.در این خصوص اسفند با رقم ۱۴ درصد بالاترین بازدهی را دل خود جای داده و از سوی دیگر دی و بهمن به ترتیب ۹.۵ درصد و ۴.۳ درصد بوده است.
البته در مورد طلا ۱۸ عیار هم خرداد بدترین ماه برای سرمایه گذاری طلا بوده که میزان بازدهی ثبت شده منفی ۱۰.۲ درصد است.به بیانی ساده تر در این ماه خریداران طلا زیان کردند.
منبع: eghtesadnews-635801