مسعود تجریشی افزود: تراز آبی دریاچه ارومیه از سال ۹۳ که ستاد احیا فعالیت خود را شروع کرد تاکنون درمجموع ۲۶ سانتیمتر افزایش پیداکرده است. تجریشی افزود: دریاچه ارومیه هنوز احیا نشده است و ما سعی در تثبیت وضعیت کنونی آن داریم. بسیاری از متخصصان اعتقاد داشتند که دریاچه ارومیه تا سال ۹۵ صد در صد خشک میشود، اما در حال حاضر دوران تثبیت را بهخوبی گذراندهایم.
او اضافه کرد: میزان اعتبارات مصوب برای احیای دریاچه ارومیه از سال ۹۳ تا سال ۹۶، ۳ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان بود، اما تاکنون تنها یک هزار و ۱۳۷ میلیارد تومان تخصیصیافته است، ما در کشور هنوز به این جمعبندی نرسیدهایم که در مورد مصرف آب اول باید آب موردنیاز برای شرب تأمین شود بعد محیطزیست، بعد صنعت و در آخر آب برای کشاورزی مصرف شود. معاون سازمان حفاظت محیطزیست گفت: آب در کل کشور به مسئلهای مهم تبدیلشده و برای مردم جای سؤال وجود دارد که چرا وضعیت آب کشور به این شکل تبدیلشده است.
او در ادامه عنوان کرد: دریاچه ارومیه سالهای گذشته ۸.۷ میلیارد مترمکعب منابع آب تجدید پذیر داشت که بر اساس مورد مذکور و بارشها کاشت دیم و در ادامه ساخت سدها و کاشت درختها به وجود آمد و در نهایت این سدها از ورود سیلابها به دریاچه ارومیه جلوگیری به عمل آورد. او افزود: کاهش سطح تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۸۴ شروع شد. در سال ۹۲_۹۳ آب ورودی به دریاچه ارومیه به ۵۰۰ میلیون مترمکعب کاهشیافته بود. معاون سازمان حفاظت محیطزیست اضافه کرد: دلایل اصلی خشکی دریاچه ارومیه شامل کاهش بارشها، نبود سیاستگذاریها مناسب در اراضی کشاورزی و عدم مدیریت صحیح در مصرف آب هستند.