hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > با وجود کرونا روزه بگیریم؟

با وجود کرونا روزه بگیریم؟

با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان مهم‌ترین پرسش افراد دارای بیماری زمینه‌ای و عموم جامعه این است که آیا رابطه‌ای میان روزه داری و افزایش ریسک ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد یا خیر.
اگر پنج شنبه ۴ اردیبهشت آخرین روز ماه شعبان باشد، از امروز کمتر از ۱۰ روز دیگر ماه مبارک رمضان است. این روزها، اما یکی از نکاتی که مطرح می‌شود و درباره اش صحبت‌های زیادی میان برخی رد و بدل شده است این پرسش است که با توجه به شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا، تکلیف روزه ماه رمضان چیست؟
شاید این پرسش و دغدغه از آن جا شکل گرفته است که در حدود دوماه اخیر که پای نامبارک کرونا به کشور باز شد برخی پزشکان و پزشک نما‌ها در فضای مجازی همواره توصیه می‌کردند که نوشیدن منظم و زیاد مایعات به انتقال نشدن ویروس کمک می‌کند.
این گروه می‌گویند: «اگر ویروس وارد دهان شود آب آشامیدنی یا مایعات دیگر باعث از بین رفتن آن‌ها از طریق مری و معده می‌شود و اسید معده هر ویروسی را از بین می‌برد. اگر به طور منظم آب کافی ننوشید این ویروس می‌تواند به حلق شما و به شش‌ها وارد شود.»
در عین حال این موضوع توسط فرهنگستان علوم پزشکی بررسی شده و نتایج آن در نامه علیرضا مرندی رئیس این فرهنگستان، به مراجع عظام تقلید منتشر شده است. اگرچه پیش از انتشار این نامه در رسانه‌ها (دیروزسه شنبه) آیات عظام سیستانی، مکارم شیرازی و شبیری زنجانی فتاوایشان در خصوص روزه در شرایط کرونا را صادر کرده اند.
در این گزارش صرفا با هدف اطلاع رسانی به طرح محتوای نامه فرهنگستان و فتوای مراجع می‌پردازیم که البته خود را در مقام تخصص در حوزه فقه و علوم پزشکی نمی‌دانیم.

جلسات تخصصی و مشورتی فرهنگستان

در نامه فرهنگستان علوم پزشکی به مراجع در خصوص روزه امسال، از برگزاری جلسات تخصصی و مشورتی با حضور استادان متدین دانشـگاه‌ها از متخصص‌ها و فوق تخصص‌های مختلف و با مشارکت حجت الاسلام فلاح زاده رئیس موسـسه موضوع شناسـی سخن به میان آمده است که دیدگاه‌ها پس از مشورت بـا وزیر بهداشت و برخی از مسـئولان ستاد مبارزه با کرونا و تایید آنان جمع بنـدی شده است. نتیجه این جمع بندی چنین است:
*تبعیت محض از توصیه‌های ستاد مبارزه با بیماری کرونا لازم و ضروری است.
*پزشکان متفق القول هستند که نخوردن غذا به طور متناوب مانند روزه داری اسلامی نه تنها عارضه‌ای در افراد سالم ایجاد نمی‌کند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می‌شود؛ بنابراین کلیه افراد سالم کمتر از ۶۵ سال با رعایت موارد زیر می‌توانند روزه بگیرند:
رعایت کلیه توصیه‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مانند رعایت فاصله‌های اجتماعی، شست وشوی مکرر دست ها، پرهیز از نزدیک شدن به بیماران کرونایی،  نوشیدن ۸ تا ۱۰ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، مرطوب نگه داشتن نسبی محیط منزل، کاهش مصرف چای و قهوه و مواد شیرین و افزایش مصرف سبزیجات و میوه جات در فاصله افطار تا سحر، پرهیز از محیط‌های گرم و خشک در افراد سالمند (۶۵ سال و بیشتر)، عوامل مساعد کننده ابتلا به بیماری کرونا به ویژه دیابت، افزایش فشار خون، چاقی مفرط، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های مزمن ریوی شایع هستند و در صد قابل توجهی از سالمندان به علت کمبود مراقبت‌های لازم، از وجود این بیماری‌ها در خود بی اطلاعند.

افراد دارای بیماری زمینه‌ای

همچنین در این نامه، به افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماری قلبی و دیابت توصیه شده است در صورتی که دسترسی به پزشک ندارند احتیاطا از انجام این فریضه پرهیز کنند.
ضمن این که افراد دچار لاغری بسیار شدید و چاقی مفرط نیز در فاصله گذاری‌ها و رعایت توصیه‌های بهداشتی احتیاط بیشتری کنند.
بیماران دچار فشار خون در صورتی روزه بگیرند که فشار خون آن‌ها در کنترل مطلوب، یعنی فشار بالا (سیستولیک) کمتر از ۱۴۰ میلی متر جیوه و فشار پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه باشد.

بیمارانی که پیوند اعضا شده اند نباید روزه بگیرند، روزه گرفتن برای بیماران پیوند قرنیه بلامانع است در بیمارانی که مبتلا به دیگر بیماری‌ها هستند و قبلا روزه داری برای آن‌ها منعی نداشته است، روزه داری در شرایط بحران ویروس کرونا متفاوت از سال‌های دیگر نیست و در موارد خاص با نظر پزشک متخصص اقدام کنند در باره بیمارانی که مبتلا به ویروس کرونا شده و بهبود یافته اند توصیه می‌شود حداقل تا شش هفته اقدام به روزه داری نکنند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام