hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > 4800 هکتار از بافت شهر قم ناکارآمد است

4800 هکتار از بافت شهر قم ناکارآمد است

مجموع کل مساحت قم 12 هزار و 939 هکتار است که چهار هزار و 809 هکتار از بافت این شهر، فرسوده و ناکارآمد است.


رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی قم گفت: این میزان بافت فرسوده شامل بافت تاریخی، سکونتگاه‌های غیررسمی، بافت‌های ناکارآمد میانی و بافت‌هایی با پیشینه روستایی است که نیازمند بهسازی، نوسازی و یا بازسازی است.

به گزارش ایرنا، فهیمه فتاحی زاده افزود: بیش از 697 هزار و 320 تن معادل بیش از 70 درصد جمعیت قم در بافت‌های ناکارآمد این شهر سکونت دارند.

وی ادامه داد: برخی بناها از نظر ارزش فیزیکی، کالبدی و اجتماعی فرسوده بوده و قابل مرمت نیست که باید تخریب و بازسازی شود، برخی بناها با بهسازی قابل بهره‌برداری است و برخی بناهای دیگر نیز باید نوسازی شود.

فتاحی زاده با اشاره به تسهیلات ارائه شده به ساکنان مناطق بافت‌های فرسوده، گفت: رونق این تسهیلات نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته، زیرا قرار بود دولت بخشی از درصد سود تسهیلات را پرداخت کند و باقی مانده را متقاضیان پرداخت کنند، اما به دلیل نبود نقدینگی و اعتبار، این مسئله محقق نشد، درعین‌حال کاهش سود تسهیلات بانکی به 12 درصد در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی، از سال 1393 تاکنون، یک هزار و 354 متقاضی در قم تسهیلات مربوط به نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی را دریافت کرده‌اند.

وی بیان کرد: قرارداد ساماندهی پنج محور تاریخی - فرهنگی، خانه تاریخی شاکری تا آب‌انبار لبچال، لبچال تا امامزاده حمزه، لبچال تا میدان میر، ساماندهی میدان میر و محوطه بیت النور و امامزاده حمزه تا مدرسه غیاثیه (پامنار) با پیمانکاران منعقد شده و در مجموع این طرح‌ها تاکنون حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی قم افزود: انعقاد قرارداد احداث درمانگاه امام علی النقی (ع) در سکونتگاه غیررسمی شادقلی خان با پیشرفت فیزیکی ٢٠ درصد و تکمیل و بهره‌برداری از درمانگاه ایثار در محله قلعه کامکار، تکمیل مطالعات جامع بازآفرینی شهر قم با رویکرد شهرنگر و تصویب مطالعات مرمت خانه تاریخی لاجوردی زاده در محله باغ پنبه قم از دیگر طرح‌هایی است که نیمه دوم سال گذشته اجرا شده است.

وی با بیان این که محله‌ها و سکونتگاه‌های واقع در بافت فرسوده، تاریخی و سایر بافت‌ها نیاز به توجه و ساماندهی بیشتری دارد، گفت: ریزدانگی (مساحت کم قطعه)، نفوذناپذیر (عدم دسترسی مطلوب) و ناپایداری (عدم استحکام بنا) از ویژگی‌های اولیه بافت فرسوده است که ضرورت نگاه کلان سیاست‌گذاری در این خصوص، توجه به معیارهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سایر جنبه‌های توسعه شهری را نیز روشن می‌کند.

وی در ادامه با بیان این که بناهای تاریخی نه‌تنها مانع توسعه شهر نیست، بلکه به‌عنوان یک فرصت ارزشی و هویتی برای شهرها قلمداد می‌شود، گفت: فعالیت‌ها و مداخلاتی که در بافت تاریخی انجام می‌شود شامل سه فعالیت نوسازی، بهسازی یا بازسازی است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو