به گزارش اکوایران؛ هفته گذشته ارز واردات حبوبات با تصمیم معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از تالار یک به دو انتقال یافت و این اقدام موجب شد تا بازار با کمبود و گرانی حبوبات در بازار روبرو شد، اقدامی که برای کنترل بازار وزیر جهاد کشاورزی دستور داد تا ارز مورد نیاز واردات حبوبات مجددا به تالار یک بازگردد تا به این طریق بازار به شرایط عادی برگردد.
تالار اول ارزی، بازار ارز دولتی است که توسط بانک مرکزی کنترل میشود. در این تالار، ارز حاصل از صادرات نفت و کالاهای ضروری به واردکنندگان عرضه میشود. نرخ ارز در این تالار، کمترین نرخ ممکن است تا واردات کالاهای ضروری برای مردم و اقتصاد کشور با کمترین هزینه انجام شود.
اما در تالار دوم ارزی، بازار ارز آزاد است که توسط عرضه و تقاضای بازار تعیین میشود. در این تالار، صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را به واردکنندگان میفروشند. نرخ ارز در این تالار، متغیر است و بسته به عرضه و تقاضا در بازار تغییر میکند. در این تالار، کلیه صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را برای فروش عرضه میکنند. واردکنندگان نیز میتوانند ارز مورد نیاز خود را از این تالار خریداری کنند.
با توجه به تعریف این دو تالار مشخص میشود که چرا ارز واردات حبوبات در تالار دوم دوام نیاورد و شاهد تغییر کانال آن بودیم.
برخورد با افزایش قیمت
تغییر قیمت و کمبود حبوبات در بازار موجب شد تا مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی ضمن اشاره به انتقال ارز حبوبات از تالار دو به یک هرگونه تغییر و یا افزایش قیمتی که در چند روز اخیر شاهد بودیم را گرانفروشی دانست و گفت: با هرگونه افزایش قیمت برخورد خواهد شد.
مسعود امراللهی با بیان اینکه به منظور صرفه جویی منابع ارزی معاونت بازرگانی وزارت جهادکشاورزی ارز واردات حبوبات را از تالار یک به تالار دوم انتقال داد، گفت: با توجه به افرایش قیمتی که در سطح بازار در این اقلام ایجاد شد بلافاصله مقام عالی وزارت جهادکشاورزی در این موضوع ورود پیدا کرد و دستور داد با توجه به اینکه حبوبات مصرف عموم جامعه و جزو کالاهای اساسی است ارز آن از تالار ۲ به تالار یک بازگردد.
وی افزود: هیچ وارداتی با ارز جدید اتفاق نیفتاده و همچنان واردات با ارز تالار یک انجام می شود.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: هرگونه تغییر و یا افزایش قیمتی که در چند روز اخیر شاهد بودیم گرانفروشی بوده و بازرسان با آن برخورد خواهند کرد. همچنین اگر بازرسان احتکار و ممانعت از فروش را در سطح بازار مشاهده کنند با متخلفان برخورد خواهند کرد و پرونده متخلف به تعزیرات ارجاع داده خواهد شد. در حقیقت بازرسان را در سراسر کشور مامور کردیم به شرکت های واردکننده و بنکداری ها مراجعه کنند و چنانچه هرگونه افزایش قیمتی را نسبت به قیمت های قبل مشاهده کردند، برخورد کنند.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، عنوان کرد: بهتر بود تغییر ارز در فصل برداشت اتفاق می افتاد که می توانستیم مصرف داخل را مدیریت کنیم.
منبع: ecoiran-54331