روند توزیع آب زایندهرود برای کشاورزان اصفهانی از 19 تا 24 اسفندماه سال گذشته به صورت پلکانی کاهش یافت و متوقف شد تا پس از آن درباره میزان خروجی آب از سد برای روزهای باقیمانده سال 98 و همچنین نوبت بعدی آبیاری کشاورزی در سال 99 تصمیمگیری شود.
در همین حال معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان از افزایش خروجی سد زایندهرود از بامداد جمعه 15 فروردین ماه خبر داد.
حسن ساسانی در جمع خبرنگاران در این زمینه اظهار داشت: با توجه به درخواست سازمان جهاد کشاورزی استان مبنی بر نیاز آبی کشت پاییزه غلات که سال گذشته انجام شده بود، جلسه کارگروه سازگاری با کمآبی در تاریخ 4 فروردین ماه 99 در استانداری اصفهان برگزار شد و مقرر شد که از بامداد روز جمعه 15 فروردین ماه، خروجی سد زایندهرود برای تکمیل و توزیع آب کشاورزی غلات افزایش پیدا کند.
وی افزود: این افزایش دِبی تا نیمه نخست خردادماه امسال ادامه خواهد داشت و با توجه به نیاز آبی کشاورزان، آب کشاورزی توزیع خواهد شد.
به گفته معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان، میزان بارشها در ایستگاه شاخص زایندهرود (چلگرد) از ابتدای سال آبی یعنی از مهرماه 98 تاکنون هزار میلیمتر بوده است در حالی که این میزان در سال گذشته حدود هزار و 950 میلیمتر و همچنین در متوسط بلندمدت حدود هزار و 250 میلیمتر بوده است. به این ترتیب میزان بارشها نسبت به سال گذشته 49 درصد و نسبت به متوسط بلندمدت 15 درصد کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم وضعیت ذخیره آبی سد زایندهرود در سالهای اخیر موجب شده جریان آب در این رودخانه در مقاطع مختلف قطع و مجدداً با تصمیم کارگروه سازگاری با کمآبی جاری شود.
به گفته مسئولان امر میزان ذخیره آب پشت سد زایندهرود در 19 اسفندماه سال گذشته 334 میلیون مترمکعب بوده است که در مقایسه با متوسط بلندمدت یعنی دوره 44 ساله 52 درصد کمتر بود.