به گزارش اکوایران: بحث و گمانهزنی پیرامون خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس درسالهای اخیر در تمامی دولتها مطرح بوده است. سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان، قرار است در سال جاری شاهد به سرانجام رسیدن این امر باشیم. در همین خصوص سازمان خصوصیسازی جزییات واگذاری ۵۱ درصد سهام این دو باشگاه پرطرفدار پایتخت را طی اطلاعیهای در 23 آذر منتشر کرد.
برنامه این است که به منظور حل مشکل مجوز حرفهای سرخابیها برای حضور در آسیا، حداقل ۵۰ درصد سهام به اضافه یک سهم هر دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در سال جاری واگذار شود. در آن صورت ایرادی که AFC برای مالکیت مشترک وارد کرده به طور کامل حل میشود. بنابراین تفکیک مالکیت این باشگاهها در دولت منتفی شد.
در سایت فرابورس به تازگی اطلاعیهای درخصوص عرضه عمده سهام کنترلی شرکتهای فرهنگی ورزشی پرسپولی با نماد «پرسپولیس۴» و استقلال با نماد «استقلال۴» صادر شده است.
در اطلاعیه مربوط به باشگاه پرسپولیس آمده است: سازمان خصوصی سازی در نظر دارد تعداد 5 میلیارد و 362 میلیون و 657 هزار و 650 سهم معادل ۵۱ درصد از سهام شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس (سهامی عام) متعلق به وزارت ورزش و جوانان را به طور عمده، نقد و شرایطی از طریق بازار پایه فرابورس ایران به فروش برساند؛ تاریخ عرضه روز سه شنبه 12 دی 1402 تعیین شده است.
در اطلاعیه مربوط به باشگاه استقلال نیز آمده است: سازمان خصوصیسازی در نظر دارد تعداد 5 میلیارد و 503 میلیون و 486 هزار و 500 سهم معادل ۵۱ درصد از سهام شرکت فرهنگی ورزشی استقلال ایران (سهامی عام) متعلق به وزارت ورزش و جوانان را به طور عمده، نقد و شرایطی از طریق بازار پایه فرابورس ایران به فروش برساند؛ تاریخ عرضه روز سهام این باشگاه هم همان سهشنبه 12 دی 1402 است.
«شستا» خواستار خرید پرسپولیس
مدیرعامل شرکت شستا در نامهای که به وزارت ورزش و جوانان ارسال کرده درخواست خرید سهام عمده باشگاه پرسپولیس را مطرح کرده تا بتواند برای خرید این باشگاه پرهوادار پایتخت اقدام کند. این کار در راستای خصوصیسازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال انجام خواهد شد و حتی قرار است 12 دیماه بخش دیگری از سهام باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شود.
شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) هماکنون حدود 50 درصد سهام ذوبآهن را در اختیار دارد و حال این سؤال مطرح میشود که آیا یک شرکت قادر است به صورت همزمان دو تیم، در یک لیگ داشته باشد یا نه؟ از طرف دیگر مدیرعامل شستا با ارسال نامهای به وزارت ورزش خواستار تعیین تکلیف در این خصوص شده است. با وجود مطرح کردن چنین سؤالی از سوی شرکت شستا از حالا میتوان حدس زد که پاسخ وزارت ورزش به این درخواست منفی خواهد بود چرا که مالکیت مشترک، امری غیر قانونی است و اگر ارگانی میتوانست مالکیت مشترک دو باشگاه را در اختیار داشته باشد که وزارت ورزش و جوانان کار راحتتری برای واگذاری این دو باشگاه داشت.
به نظر میرسد رسانهایی شدن این درخواست برای خرید پرسپولیس با اهداف خاصی صورت گرفته چرا که شرکت شستا کاملاً به این موضوع واقف است که طبق قانون هیچ یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی به صورت همزمان نمیتوانند مدیریت بیش از یک باشگاه را در اختیار داشته باشد چرا که فیرپلی رعایت نخواهد شد. زمانی که شرکت شستا و مشاورانش از چنین قانونی مطلع هستند چه دلیلی دارد که برای خرید پرسپولیس پیشقدم شوند؟ یا آنها باید سهام ذوبآهن را رها کنند یا اینکه قید خرید سهام پرسپولیس را بزنند.
گفتنی است که حدود 2-3 سال پیش یکی از شرکتهای متمول اقداماتی را به منظور خرید باشگاه استقلال انجام داد، اما این شرکت برای به سرانجام نرسیدن این موضوع وارد تیمداری در لیگهای پایینتر شد تا باشگاه استقلال را در اختیار نگیرد. حال به نظر میرسد از این تاکتیک و حربه، شرکت شستا استفاده کرده تا پای خود را به باشگاه پرحاشیه و پر خبر پرسپولیس باز نکند.
منبع: ecoiran-52873