فرارو- گفته میشود این هواپیمای نسل بعدی ۵۰ درصد کمتر از هواپیمای امروزین سوخت مصرف میکند و آلایندههای کربنی کمتری منتشر میکند و در عین حال طرح کابینی چشمگیر با صندلیهایی شبیه صندلیهای تئاتر را به مسافران ارائه میکند. طرح پیشنهادی روی میز طرح "بدنه بال ترکیبی" است بدنهای پهن و مسطح که به آرامی به سمت بیرون در یک جفت بال پهن میآمیزد بدون آن که خط جدا کننده واضحی بال را از بدنه جدا سازد. این طراحی چندین مزیت کلیدی با خود به همراه دارد به همین خاطر است که غولهای عرصه هواپیماهای تجاری از جمله بوئینگ و ایرباس هر دو با این ایده دست و پنجه نرم میکنند، اما نتوانسته اند آن را در مرحله آزمایش قرار دهند.
به گزارش فرارو به نقل از سان، با این وجود، استارتاپ فناوری Jet Zero در کالیفرنیا با همکاری ناسا و نیروی هوایی ایالات متحده بر روی این طرح انقلابی کار میکند تا آن را تا پایان دهه جاری وارد فضای هوانوردی تجاری سازد. بزرگترین مزیت این طراحی شکل آیرودینامیکی بدنه آن است که باعث کاهش نیروی کشش و افزایش ارتفاع میشود و هواپیما را قادر میسازد تا در ارتفاعات بالاتر در هوای رقیقتر با سوخت کمتر حرکت کند.
به گفته "بیلی مایلز" تحلیلگر حوزه هوانوردی طراحی بال ترکیبی یک ایده انقلابی با ظرفیت بالقوه بسیار زیاد است، اما موانع متعددی نیز پیش روی تحقق آن ایده در عمل نیز وجود دارند. او میگوید:"هواپیمای بدنه بال ترکیبی به عنوان یک تغییر دهنده بازی در صنعت هوانوردی به شدت نویدبخش است و ظرفیت بالقوه برای بهبود بهره وری سوخت، افزایش ظرفیت محموله و سیستمهای کنترل نوآورانه را ارائه میدهد. با این وجود، پرداختن به پیچیدگیهای آیرودینامیکی، کسب اطمینان از یکپارچگی ساختاری، عبور از موانع نظارتی و تطبیق زیرساختهای فرودگاهی چالشهای بزرگی هستند که باید بر آنها غلبه کرد تا این ایده به واقعیت تبدیل شود".
بزرگترین مزیت طراحی این هواپیما شکل آیرودینامیکی بدنه آن است که باعث کاهش کشش و افزایش نیروی بالابر میشود.
منبع: fararu-690180