hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > ترورهای ادامه دار عالمان شیعی در افغانستان؛ سکوت و بی‌تفاوتی طالبان همچنان ادامه دارد!

ترورهای ادامه دار عالمان شیعی در افغانستان؛ سکوت و بی‌تفاوتی طالبان همچنان ادامه دارد!

در یک ماه اخیر کشتار عالمان شیعه و هزاره در استان هرات در غرب افغانستان افزایش بی سابقه یافته است و دست کم 9 نفر از عالمان دینی شیعه در این استان ترور شده‌اند و یا به قتل رسیده‌اند.

در یک ماه اخیر کشتار عالمان شیعه و هزاره در استان هرات در غرب افغانستان افزایش بی سابقه یافته است و دست کم 9 نفر از عالمان دینی شیعه در این استان ترور شده اند و یا به قتل رسیده اند.

به گزارش شفقنا در تازه ترین مورد، روز جمعه افراد مسلح موتور سیکلیت سوار، مسافران شیعه و هزاره را در منطقه شیعه نشین جبرئیل در ناحیه سیزدهم هرات و در مسیر موسوم به «کوره ملی» و «شهرک سبز» از یک وسیله نقلیه کوچک موسوم به «ریگشا» پایین و تیرباران کردند.

بر اساس اطلاعاتی که منابع مردمی در هرات به خبرنگار شفقنا ارائه کرده اند، در این رویداد شش نفر به شمول دو عالم دینی بنام های محمد محسن حامدی و محمد تقی صادقی، کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

ساکنان محلی می گویند که آقای حامدی ملا امام مسجد حضرت ابوالفضل و آقای صادقی ملا امام مسجد رسول اعظم بودند.

این رویداد در حالی صورت گرفت که حدود هشت روز قبل از آن، دو عالم دینی دیگر شیعه بنام های رجب علی اخلاقی و خادم حسین هدایتی نیز در شهرک جبرئیل از سوی افراد مسلح موتور سیکلیت سوار، ترور شدند.

حدود چهل روز قبل از این، یکی از عالمان دیگر شیعه بنام عید محمد اعتمادی نیز از سوی افراد مسلح ناشناس ابتدا ربوده و سپس تیرباران شده بود.

مسئولیت هرسه رویداد را تا اکنون هیچ فرد و گروهی به عهده نگرفته است. پیش از این مسئولیت حملات تروریستی بر شیعیان هزاره در افغانستان را گروه تروریستی داعش به عهده می گرفت، اما این گروه نیز تا اکنون مسئولیت کشتار شیعیان هزاره در هرات را به عهده نگرفته است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، این قتل ها از الگو و انگیزه مشابه برخوردار برخوردار هستند؛ افراد مسلح سوار بر موتور سیکلیت، با سر و صورت بسته شده، در روز روشن، عالمان دینی شیعه و هزاره را در مسیرهای عام متوقف و تیرباران می کنند و با خونسردی از محل دور می شوند.

تداوم این کشتارها، نگرانی ها در میان شیعیان هزاره در هرات را افزایش داده است و باعث شده است که آنها اعتراضاتی نیز به راه اندازند.

«بی تفاوتی طالبان نسبت به کشتار شیعیان هزاره»

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، کشتار شیعیان هزاره در استان های مختلف این کشور ادامه داشته است؛ از حملات مرگبار بر مساجد در کابل، بغلان، بلخ و قندهار گرفته تا حملات بر مراکز آموزشی، اتوبوس های شهری مناطق شیعه و ترور عالمان دینی در هرات.

اما گروه طالبان که اکنون خود را حاکمان افغانستان می دانند، نسبت به این کشتارها «بی تفاوت» بوده اند و بجز در موارد انگشت شمار، هیچ واکنشی نسبت به این کشتارها نشان نداده اند و گاهی حتی وقوع چنین رویدادهای را اطلاع رسانی نکرده اند.

اما سئوالی که این روزها بسیار پرسیده می شود، این است که چرا گروه طالبان نسبت به کشتار شیعیان هزاره «بی تفاوت» هستند؟

رهبران سیاسی هزاره در واکنش های که در قبال رویداد اخیر هرات نشان داده اند، به این موضوع اشاره کرده اند.

محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، حمله روز جمعه بر شیعیان هزاره در هرات را محکوم کرده و گفته است که که گروه طالبان نه تنها برای تأمین امنیت مردم اقدام نمی‌کند، بلکه با ادعای تأمین امنیت سراسری «می ‌کوشد از کنار این کشتارهای غم‌انگیز بی ‌تفاوت گذشته، بر آنها خاک کتمان بپوشاند تا ادعای واهی امنیت سراسری با پرسش مواجه نگردد».

گروه طالبان در بیش از دو سال گذشته، همواره ادعا کرده اند که «امنیت سراسری» را در افغانستان تأمین کرده اند و هیچگاه حملات تروریستی را بر شیعیان هزاره را به عنوان یک اقدام جدی مخل امنیت عمومی، نشناخته اند.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز در واکنش خود به بی تفاوتی ها نسبت کشتار شیعیان هزاره در افغانستان اشاره کرده و از سازمان ملل متحد به دلیل اشاره به بهبود امنیت در این کشور انتقاد کرده و آن را «سفید نمایی» طالبان دانسته است.

آقای محقق گفته است که «این یک‌ مشکل واگیر است که تعریف از امنیت تا هنوز در منطق همه‌ جهت ‌ها یکی نیست و ظاهرا کشتار سیستماتیک هزاره‌ ها و شیعیان و یا حوادثی از این قبیل، مخل امنیت عمومی به حساب نمی ‌رود».

«تداوم نسل کشی هزاره ها»

کشتار زنجیره ای عالمان دینی شیعه و هزاره در استان هرات در غرب افغانستان، از سوی احزاب و گروه های سیاسی افغانستان، در تداوم «نسل کشی هزاره ها» در این کشور دانسته شده است.

محمد کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان در بیانیه خود گفته است که «این حملات مرگبار، درادامه جنایات هولناک گروه های دهشت افگن و در تداوم سریال نسل کشی و قتل های مرموز و هدفمند جامعه هزاره و شیعه صورت میگیرد که در نقاط مختلف افغانستان در جریان است.»

او افزوده که «جنایت کاران به منظور نسل کشی و تصفیه و پاکسازی قومی، روحانیون با نفوذ، تحصیل کردگان آگاه، دانشجویان، ورزشکاران و حتی شهروندان عادی مردم هزاره و شیعه را در سراسر کشور به صورت سیستماتیک و هدفمند مورد هدف قرار میدهند.»

شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان که متشکل از شمار زیادی از چهره های سرشناس، رهبران احزاب و مقام های حکومت پیشین این کشور را، کشتار عالمان دینی شیعه را در تداوم «نسل کشی هزاره ها» دانسته است.

در اعلامیه این شورا آمده است که «بدون شک این ترورهای زنجیره‌ای و کشتار هدفمند، اعمالی هولناک و بی‌رحمانه، غیر انسانی و نقض صریح حقوق بشر است که در ادامه نسل‌کشی هدفمند هموطنان هزاره و پیروان اهل تشیع، انجام می‌پذیرد و برای ایجاد ترس و هرج و مرج در بین مردم صورت می‌گیرد.»

سازمان ملل متحد تحقیق کند

گروه های سیاسی افغانستان در واکنش به کشتار عالمان دینی شیعه در هرات، از سازمان ملل متحد خواسته اند که یک گروه تحقیق مستقل بین المللی تشکیل دهد و کشتار شیعیان هزاره در افغانستان را بررسی کند.

محمدکریم خلیلی در اعلامیه‌ای که در واکنش به حمله‌ روز جمعه در هرات منتشر کرده، از سازمان ملل متحد خواسته است که «به ‌منظور بررسی جرم ‌های ارتکابی که در حال حاضر علیه هزاره‌ ها در جریان است، گروه تحقیقی بی ‌طرف بین ‌المللی توظیف» کند.

آقای خلیلی همچنین از سازمان ملل متحد خواسته است که برای توقف این حملات و ممانعت از تداوم آن و همچنین محاکمه و مجازات عاملان آن، بر اساس کنوانسیون پیش‌گیری و مجازات جرم نسل‌ کشی و کنوانسیون رُم اقدامات لازم را روی دست گیرد.

جبهه آزادی افغانستان نیز از جامعه‌ جهانی، سازمان ملل متحد و دادگاه کیفری بین‌المللی خواسته است که «بدون ضیاع وقت، قضایای جرایم جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی» در افغانستان را بررسی کند.

این جبهه گفته است که «پرداختن به جرایم بین‌المللی که به گونه روز افزون در زیر سیطره سیاه طالبان رخ می‌دهد و جلوگیری از آنها، نه تنها خواست برحق مردم افغانستان بلکه مسئولیت جامعه جهانی و سازمان ملل متحد است.»

پیش از این، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد ترور عالمان دینی شیعه در هرات را محکوم کرده و گفته است که این ترورها را بررسی می کند، اما او دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان هنوز در مورد رویداد روز جمعه، واکنشی نشان نداده اند.

شیعیان هزاره در افغانستان خواستار به رسمیت شناسی «نسل کشی هزاره ها» از سوی سازمان ملل متحد و جامعه جهانی هستند.

آنها از سازمان ملل متحد و جامعه جهانی می خواهند که با به رسمیت شناسی نسل کشی هزاره ها، مکانیزم های ویژه ای را برای توقف حملات علیه این مردم و تأمین امنیت آن روی دست گیرند.

منبع: etemadonline-643097

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو