به گزارش اکوایران، سهام شرکت فولاد خوزستان در تابلوی اصلی بازار اول بورس تهران با نماد فخوز شناخته می‌شود. ارزش بازاری سهام شرکت فولاد خوزستان در حال حاضر 57 هزار و 893 میلیارد تومان است. شرکت گروه توسعه اقتصادی پایندگان به تنهایی بیش از 46 درصد از سهام شرکت فولاد خوزستان را تحت تملک دارد. شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا بیش از 3 درصد از سهام فخوز را تحت اختیار دارد. شرکت فولاد خوزستان روز چهارم آذر ماه در اطلاعیه سامانه کدال خود از پیشرفت 97 درصدی پروژه کارخانه زمزم 3 پرده برداری کرد. این پروژه در نهایت می‌تواند سالانه 1.76 میلیون تن آهن اسفنجی تولید کند.

در هفت ماهه امسال نزدیک به 75 درصد از فروش فولاد خوزستان در بازارهای داخلی عرضه شده و 25 درصد نیز به صورت صادراتی به فروش رسیده است. بلوم و بیلت اصلی‌ترین محصول صادراتی ‌شرکت فولاد خوزستان در سال جاری بوده است اما فروش داخلی این مجموعه متنوع‌تر بوده و بلوم، بیلت و آهن اسفنجی بیشترین سهم را از فروش داخلی فولاد خوزستان داشتند. شرکت فولاد خوزستان در ۸ ماهه نخست سال جاری، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده نیاز بازار داخلی ایران هم به شمش فولادی و هم تختال بوده است. این شرکت با فاصله زیاد نسبت به سایر فولادسازان ۱۹.۹ درصد حجم معاملات شمش در رینگ داخلی بورس کالا را به خود اختصاص داده و همزمان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تختال در بورس کالا نیز بوده و ۳۸.۶ درصد کل حجم معاملات تختال مربوط به این شرکت بوده است.

فروش فولاد خوزستان 40 درصد افزایش یافت!

شرکت فولاد خوزستان در سال جاری افزایش فروش قابل توجهی را پشت سر گذاشته است.  شرکت فولاد خوزستان در سال 1400 با 50 هزار و 217 میلیارد تومان فروش، به طور متوسط ماهانه 4 هزار و 185 میلیارد تومان درآمدزایی کرده است. فخوز در سال 1401 بیش از 7 درصد رشد درآمدزایی داشت و با 53 هزار و 839 میلیارد تومان فروش به متوسط ماهانه 4 هزار و 487 میلیارد تومانی دست پیدا کرد.

photo_۲۰۲۳-۱۱-۲۵_۱۷-۲۴-۱۹ (2)

بیشترین میزان فروش ماهانه شرکت فولاد خوزستان در سال 1400 به اسفند ماه با 8 هزار و 473 میلیارد تومان درآمد عملیاتی تعلق گرفت و در سال 1401 نیز با 7 هزار و 650 میلیارد تومان به اسفند ماه تعلق داشت و شهریور ماه 1401 با 140 درصد بیشترین میزان افزایش فروش به نسبت ماه مشابه در سال قبل را به خود اختصاص داد.

حفظ ارزش شرکت‌ها با تجدید ارزیابی دارایی

شرکت فولاد خوزستان در هفت ماهه طی شده از سال جاری نشان داده که عملکردی بهتر به نسبت هفت ماهه ابتدایی سال قبل در زمینه درآمدزایی داشته است. این شرکت تا انتهای مهر ماه امسال 39 هزار و 903 میلیارد تومان فروش داشته که به نسبت فروش 28 هزار و 562 میلیارد تومانی هفت ماهه ابتدایی سال 1401 رشد 40 درصدی و به زبان دیگر، افزایش 11 هزار و 341 میلیارد تومانی داشته است. در این هفت ماهه، بیشترین میزان فروش به خرداد ماه با 8 هزار و 453 میلیارد تومان تعلق گرفته که اندکی کمتر از رکورد فروش ماهانه تاریخی این شرکت است که در اسفند 1400 به ثبت رسیده است. بیشترین افزایش فروش ماهانه نسبت به ماه مشابه در سال قبل نیز به اردیبهشت ماه با 110 درصد رشد تعلق گرفته است.

رشد 56 درصدی سودآوری فخوز تا نیمه 1402

شرکت فولاد خوزستان در سال‌های قبل با حاشیه سود ناخالص فصلی 27 درصدی و حاشیه سود خالص 20 درصدی سود‌آوری می‌کرد. این مجموعه فولادی معمولاً در فصل بهار هر سال بالاترین میزان حاشیه سود خالص خود را تجربه می‌کند. با این حال در فصل‌های دو سال اخیر کمترین میزان حاشیه سود خالص فخوز 2 درصد و کمترین میزان حاشیه سود ناخالص این شرکت نیز 10 درصد بوده است.

تابستان امسال شاهد حاشیه سود خالص 4 درصدی و ناخالص 17 درصدی برای شرکت فولاد خوزستان بودیم. فخوز در تابستان امسال 170 درصد بیشتر از تابستان سال قبل سود خالص ساخت؛ درحالی که فروش عملیاتی این شرکت تنها 10 درصد افزایش یافته است. عملکرد فولاد خوزستان در بهار امسال نیز قابل توجه بوده و این مجموعه توانست در این فصل 4 هزار و 593 میلیارد تومان سود خالص شناسایی کند؛ در حالی که در تابستان امسال تنها 533 میلیارد تومان سود خالص به ثبت رسانده است.

photo_۲۰۲۳-۱۱-۲۵_۱۷-۲۴-۱۹

اثر نرخ سود صندوق‌ها بر بورس تهران