باستانشناسان در عربستان سعودی به تازگی شئی باستانی کشف کردهاند که گمان میرود بزرگترین تبر دستی ماقبل تاریخ در جهان باشد.
این ابزار سنگی 51.3سانتیمتر طول دارد و علیرغم جثه بزرگش میتوان به آسانی آن را با دو دست نگه داشت.
این تبر از جنس بازالت است و در شمال غربی عربستان سعودی پیدا شده است. هر دو طرف این تبر دستی صیقل داده و تیز شده است که نشان میدهد احتمالا برای برش دادن و قطعهقطعه کردن از آن استفاده میشده است.
با وجود این، هنوز مشخص نشده که این تبر چگونه استفاده میشده و کدام گونههای انسان، مثلا هومو ارکتوس (انسان راستقامت) یا هومو سیپینس (انسان خردمند) آن را ساختهاند.
عمر کان-آکسوی، باستانشناسی که مدیریت این پروژه کاوش را برعهده داشته است میگوید: «سن این ابزار نیز هنوز برای ما ناشناخته است.
اما سایر ابزاری که در این محوطه پیدا شدهاند، با توجه به ویژگیهای ظاهریشان، به 200000سال قبل باز میگردند. بنابراین احتمالا تبر دستی نیز به دوران پارینهسنگی میانی تعلق دارد.»
آکسوی میگوید: «تقریبا نزدیک بود که این تبر عظیمالجثه، با 9.5سانتیمتر عرض و 5.7سانتیمتر ضخامت، را نادیده بگیریم. 15دقیقه به اتمام کار روزانهمان در یک روز گرم مانده بود که دو تن از اعضای تیم این تبر غولآسا را روی یک تل ماسه پیدا کردند.»
آکسوی میگوید: «13 عدد تبر دستی دیگر نیز در این محوطه پیدا شد.»
درحالیکه تبرهای دیگر به لحاظ شکل ظاهری شبیه به تبر غولآسا هستند اما به لحاظ اندازه از آن کوچکترند.
کاوشها در این محوطه باستانی هنوز ادامه دارد.
منبع: راهنماتو
منبع: faradeed-163672