حدود یک سال قبل از شروع جنگ جهانی دوم، یک «شُش ماهی» استرالیایی به آکواریومی در کالیفرنیا آورده شده و تاکنون نزدیک به ۸۵ سال در این آکواریوم زندگی کرده است. طبق گزارش آکادمی علوم کالیفرنیا، عمر این ماهی از طریق تحلیل پیشرفته DNA، حدود نود و دو سال تخمین زده شده است.
طبق گزارش موزه سانفرانسیسکو، سن تخمینزدهشده جدید این ماهی، ۸ سال بیشتر از سن تخمینی قبلی بوده که او را به «پیرترین ماهی زنده آکواریومی در سراسر جهان» تبدیل میکند.
چارلز دلبیک، سرپرست پروژهها در این آکواریوم گفته است: «اگرچه میدانیم که این ماهی در اواخر دهه ۱۹۳۰ وارد این آکواریوم شده، اما در آن زمان هیچ روشی برای تعیین سن او وجود نداشته، به همین دلیل اطلاعات جدید در مورد سن واقعی او بسیار هیجانانگیز است.»
محققان، به رهبری بن ماین، میخواستند که یک «کاتالوگ از شُش ماهیهای زنده» ایجاد کنند. برای انجام این کار، دهها شُش ماهی را در ایالات متحده و استرالیا مورد بررسی قرار دادهاند.
روشهایی که پیشتر جهت تخمین سن ماهیها استفاده میشد، «بسیار دشوار و از نظر فنی چالشبرانگیز» و حتی گاهی اوقات کشنده بوده است.
اما در روش جدید این تیم، از «نمونه کوچکی از بافت باله» استفاده میشود که خطری ندارد. ماین گفته است: «برای اولین بار از زمان کشف شُش ماهی استرالیایی در سال ۱۸۷۰، با بررسی DNA توانستهایم که حداکثر سن گونهها را پیشبینی کنیم.»
این «حداکثر سن» نشان میدهد که یک گونه چقدر میتواند در طبیعت زنده بماند و تولید مثل کند. به گفته ماین، این نتایج میتوانند برای مدلسازی «قابلیت زنده ماندن و پتانسیل تولیدمثلی» گونهها مورد استفاده قرار گیرند.
اما محاسبه سن پیرترین ماهی جهان کمی «چالش برانگیز» بوده است. طبق گفته رابرتز، سن این ماهی فراتر از سن تخمینزدهشده فعلی است. یعنی سن واقعی او میتواند بیش از ۱۰۰ سال باشد.
بررسی ماهیهایی با این رده سنی به محققان کمک میکند تا حداکثر طول عمر یک گونه در شرایط ایدهآل را به دست آورند.
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-158791