hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > سیاسی > مشروعیت حاکمیت را نمی‌توان با رأی ندادن عده‌ای سنجید

مشروعیت حاکمیت را نمی‌توان با رأی ندادن عده‌ای سنجید

حمیدرضا ترقی گفت: برخی انتظاراتشان برآورده می شود و رای می دهند. برخی فرد مدنظر خود را پیدا نمی‌کنند اما رای ندادن عده ای را نمی‌توان با میزان مشروعیت حاکمیت سنجید.

به گزارش شبکه شرق، حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا درباره اهمیت میزان مشارکت مردم در انتخابات  گفت‌وگو کرده است.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

برخی انتظاراتشان برآورده می شود و رای می دهند. برخی فرد مدنظر خود را پیدا نمی‌کنند اما رای ندادن عده ای را نمی‌توان با میزان مشروعیت حاکمیت سنجید.

طبق قانون اساسی مشارکت در انتخابات یک حق برای عموم مردم است برخی از این حق استفاده می کنند برخی نیز استفاده نمی‌کنند. مشارکتی که به مشروعیت نظام ربط دارد فقط به صندوق رای ربط ندارد و به همه فعالیت های سیاسی مرتبط است از مشارکت در تشییع پیکر سردار سلیمانی تا نماز جمعه و راهپیمایی که تجلی مشارکت مردم است و مجموع این هاست که مشروعیت را نشان می دهد. البته چون در انتخابات مشارکت شمارش می شود شفاف تر است اما در راهپیمایی کسی شناسنامه نمی دهد که شمرده شود.

 مشارکت به معنای مشروعیت نظام منحصرا به انتخابات ربط ندارد. انتخابات ابعاد مختلف دارد، برخی از عملکرد منتخبین راضی نیستند و رای نمی دهند، برخی انتظاراتشان برآورده می شود و رای می دهند. برخی فرد مدنظر خود را پیدا نمی‌کنند اما رای ندادن عده ای را نمی‌توان با میزان مشروعیت حاکمیت سنجید.

 هر وقت حال اقتصادی مردم خوب باشد نشاط آن ها برای مشارکت بیشتر است. معمولا مردم ما مشارکت در حد معقول و مطلوب را بیشتر از کشورهای مدعی دموکراسی دارند. کم و زیاد مشارکت درگیر تحلیل های غلط می شود که واقع بینانه نیست. در این انتخابات هم مشارکت مطلوب را خواهیم داشت منتهی مطلوب تر اگر باشد، طبیعتا خیلی بهتر است. نظر مقام معظم رهبری هم این است که مشارکت هرچه بیشتر باشد منتخبین از پشتوانه بیشتری برای ایفای نقش برخوردار خواهند بود.

به طور طبیعی احزاب سیاسی نشاط، تحرک و رقابت را برای انتخابات پدید می آورند. برای تبدیل کردن فضای کشور به فضای انتخاباتی این احزاب هستند که رقابت را پدید می آورند و با برگزاری میتینگ های سیاسی توجه مردم و نقش جامعه را در انتخابات پررنگ می کنند و برای انتخابت مطلوب آگاهی بخشی می کنند. منتهی هنوز وظیفه مشخصی از سوی قانون گذار برای احزاب مشخص نشده است؛ اگر قرار است که دولت بخشی از افزایش مشارکت را به دوش احزاب بگذارد باید هزینه آن را بپردازد. الان قانون ضعف دارد. دولت اگر بخواهد مشارکت را بالا ببرد باید به احزاب یک هزینه ای بدهد تا بهتر فعالیت کنند.

ما در سطح کشور تعداد افرادی که پیش ثبت نام کردند و وابسته به ما هستند را، شناسایی کردیم. پنجشنبه نیز جلسه ای برای آن ها در تهران گذاشتیم تا تبادل نظر صورت بگیرد. در این جلسه توقعات خود را از آنها بیان می کنیم و انتظارات آنها نیز مطرح می شود. بعد از آن وارد مرحله ثبت نام می شویم که افراد وابسته به ما ثبت نام را تکمیل می کنند تا ارزیابی نهایی در میزان رای آوری آنها را بدست بیاوریم.

 

منبع: sharghdaily-901591

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو