فرادید| کارگران حین آمادهسازی برای اجرای پروژهی مسکن جدید در هارنهام در هشت مایلی جنوب اِستونهِنج اقلامی کشف کردند که شاید قدمتشان به ۱۰۰۰۰ سال قبل از میلاد بازگردد. به گفتهی باستانشناسان، این یافتهها شامل سفالهای باستانی، چاقوها و حتی شاخ گوزن قرمز است که از آنها برای ساخت ابزار و سلاح در دوران ماقبل تاریخ استفاده میشد.
به گزارش فرادید، ریچارد گرِیتوُرِکس، مدیر اصلی پروژه میدانی در کاتسوُلد در بیانیهای گفته است: «فراوانی آب بهطور اجتنابناپذیری موجب جذب انسانهای دوران میانسنگی به بعد (۱۰۰۰۰ قبل از میلاد تا ۴۰۰۰ قبل از میلاد) شده که ما شواهد آن را حالا کشف کردهایم.»
گورپشتههای دایرهای که برخی از آنها تا سی متر قطر دارند
میان جالبترین اکتشافات اخیر میتوان به پنج تپهی عصر برنز (گورتپههای باستانی) اشاره کرد که قدمتشان به ۲۴۰۰ تا ۷۰۰ قبل از میلاد میرسد. باستانشناسان ۱۰ گور و گودالها و تیرچالهای متعدد مربوط به دوران نوسنگی و عصر برنز پسین را هم یافتهاند. وجود گودالها و تیرچالها نشان میدهد از این منطقه مدتها قبل برای کشاورزی استفاده میشده است.
شاخ گوزنی که میان اقلام کشفشده بود.
اِستیو بوش، سرپرست پروژهی باستانشناسی کاتسوُلد میافزاید: «در این سایت باستانشناسی، یافتههای درخشانی کشف شده و برای باستانشناسان ما فرصت شگفتانگیزی بوده تا با این کاوش بهتر درک کنند این منطقه چگونه در چشمانداز وسیعتری از سکونتها گنجانده شده است».
نکتهی جالب دیگر، کشف لینچِتهای عصر آهن (زمینهای پلکانی ایجادشده با روشهای کشاورزی باستانی)، همچنین سفالها و چاقوهای آنگلوساکسونی است که اطلاعات ما را از زندگی مردمان آن دوران بیشتر میکنند.
در حال حاضر، محققان مشغول تجزیه و تحلیل این آثار هستند. آنها در نهایت به موزه سالزبری اهدا خواهند شد تا تضمین شود برای سالهای آینده در دسترس عموم قرار خواهند گرفت.
اما کالین، مدیر عامل ویستری وِستِرن، میگوید: «دیدن آنچه در هارنهام کشف شد بسیار شگفتانگیز است، چون فرصتی است برای ما تا سرزمین و میراثمان را بهتر درک کنیم.»
مترجم: زهرا ذوالقدر
منبع: faradeed-153383