hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > کشف ابزارهای سنگی از انسان مدرن در شمال چین با قدمت ۴۰ هزار سال

کشف ابزارهای سنگی از انسان مدرن در شمال چین با قدمت ۴۰ هزار سال

حفاری‌ها در ناحیه «شیامبی» از سال ۲۰۱۳ بدین سو ادامه داشته است و تیمی بین‌المللی متشکل از باستان‌شناسان موسسه ماکس پلانک آلمان و موسسه میراث باستانی استان هبی چین مشغول تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده از این مکان هستند.

یک تیم بین‌المللی از باستان‌شناسان به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد انسان‌های مدرن حدود ۴۰ هزار سال پیش در شمال چین حضور داشته‌اند.

به گفته دانشمندان این انسان‌ها که در «شیامبی» در کنار رودخانه هولیو در شمال چین سکنی داشته‌اند، فرهنگ منحصربه‌فرد ابزارسازی سنگی را نیز در زمان خود توسعه داده‌اند.

این فناوری که انقلابی در دنیای باستان محسوب می‌شد تنها حدود ۱۰ هزار سال بعد از این تاریخ به طور گسترده در میان انسان‌ها رواج یافت.

حفاری‌ها در ناحیه «شیامبی» از سال ۲۰۱۳ بدین سو ادامه داشته است و تیمی بین‌المللی متشکل از باستان‌شناسان موسسه ماکس پلانک آلمان و موسسه میراث باستانی استان هبی چین مشغول تجزیه و تحلیل داده‌های به دست آمده از این مکان هستند.

محققان می‌گویند در این مکان ۳۸۲ تیغه سنگی و استخوانی ریز پیدا کرده‌اند که در ابعادی کمتر از ۴ سانتی‌متر ساخته شده‌اند. این تیغه‌ها که به شکل عدد ۷ تراش داده شده‌اند احتمالا ساخته شده‌اند تا به یک دسته چسبانده شوند و نوعی ابزار دندانه‌دار ماقبل تاریخی را ایجاد کنند.

از روی تجزیه و تحلیل قطعات به جا مانده گمان می‌رود که این ابزارها برای دباغی پوست، خراشیدن و سوراخ کردن اجسام سخت نظیر چوب و احتمالاً استفاده در فرآیند کشتار حیواناتی نظیر آهو و گوزن و عمل‌آوری گوشت آن‌ها استفاده می‌شده است.

پروفسور مایکل پتراگلیا از موسسه ماکس پلانک می‌گوید:«به نظر می‌رسد که این افراد خیلی جلوتر از زمان خود در حال توسعه صنایع بوده‌اند و کارهای بسیار پیچیده‌ای را انجام می‌داده‌اند تا گوشت یا گیاهان را فرآوری کنند یا شکار را بسیار کارآمدتر بکشند.»

انواع ابزارهایی که با تیغه‌های سنگی ریز ساخته می‌شدند تنها ۲۹ هزار سال پیش به صنعت غالب در شرق آسیا تبدیل شدند. آقای پتراگلیا در این باره می‌گوید: «در آن زمان، تقریباً ۴۰ هزار سال پیش، هیچ مجموعه ابزار سنگی مانند آن وجود نداشت بنابراین ظاهر آن نوآورانه است.»

دانشمندان احتمال می‌دهند که این صنعت با این قوم از بین رفته باشد و ۱۱ هزار سال بعد توسط جمعیت دیگری از نو اختراع شده باشد.

کشف مجزای بقایای انسان مدرن مربوط به ۴۰ هزار سال پیش در غارهای تیانیوان و ژوکودیان در همان نزدیکی و همچنین یافته شدن بخشی از یک جمجمه متعلق به انسان مدرن در سالخیت مربوط به ۳۴ هزار سال پیش این فرضیه را تایید می‌کند که سازندگان شیامبی انسان‌های خردمند بوده‌اند.

37

آثار به جا مانده از انسان‌های مدرن در چین

انسان‌های نخستین از دستکم ۲ میلیون سال پیش به سمت اوراسیا حرکت کردند، با این حال جدول زمانی دقیق انسان‌های مدرنی که خارج از آفریقا پخش شده‌اند مشخص نیست.

دانشمندان گمان می‌کنند انسان خردمند اندکی پس از آغاز تکامل نهایی ما، شاید در حدود ۳۰۰ هزار سال پیش، از قاره آفریقا خارج شده است. اکتشافات اخیر در اسرائیل و یونان نشان می دهد که دستکم ۲۰۰ هزار سال پیش ردی از آن‌ها در بیرون آفریقا در حال زندگی و تعامل با دیگر گونه‌های انسانی به چشم می‌خورد.

تحلیل‌های ژنتیکی نشان می‌دهد با این حال تمامی این انسان‌های مدرن اولیه منقرض شدند و گونه‌های دیگر انسانی نظیر نئاندرتال‌ها و دنیسووان‌ها گونه مسلط اوراسیا به حساب می‌آمدند.

خروج موفقیت‌آمیز انسان خردمندن از آفریقا اما حدود ۵۰ هزار سال پیش رقم خورد؛ زمانی که آن‌ها به اوراسیا رسیدند و این بار زنده ماندند و غالب شدند.

نتایج مطالعات جدید دانشمندان در نشریه «نیچر» منتشر شده است.

منبع: یورونیوز

منبع: faradeed-153147

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو