محققان در یک توده ۲۰۰ میلیون ساله از مدفوع سنگ شده که گمان میرود مربوط به به یک فیتوسور (Phytosaur) -جانوری کروکودیل مانند- باشد انگل های ماقبل تاریخ ازجمله کرم های لوله ای یافتهاند.
مشخص شده است که کرم های لوله ای، که به نام نماتدها (Nematode) نیز شناخته میشوند، روده های یکی از اولین شکارچیان روی زمین ،فیتوسور، جانوری کروکودیل مانند را که نیمه آبزی بود، آلوده کردهاند.
این مدفوع فسیل شده – که دانشمندان آن را کوپرولیت مینامند – حدود یک ماه پس از اینکه یک گروه تحقیقاتی جداگانه یک کرم منقرض شده را از یخ های دائمی سیبری احیا کردند، پیدا شد.
محققان دانشگاه ماهاساراخام در تایلند با تجزیه و تحلیل توده مدفوع – که ۷.۳۹ سانتیمتر طول دارد – پنج باقیمانده انگلی پیدا کردند. طول هر یک از آنها حدود ۵۰-۱۵۰ میکرومتر بود.
کارشناسان با استفاده از یک اره الماسی، مدفوع تخم مرغ شکل را به برش های بسیار نازک تراشیدند که این کار امکان مشاهده سطح مقطع میکروب ها را از طریق میکروسکوپ فراهم کرد.
یکی از محققان به سایت خبری اینورس گفت: «ظاهر عجیب و منحصر به فرد این یافتهها روستاییان را مجذوب خود کرد. آنها این فسیل ها را خوش یمن میدانستند و باور داشتند که در صورت استفاده به عنوان طلسم این قابلیت را دارد که برایشان خوش شانسی به همراه بیاورد.»
او گفت: «خبر کشف این مدفوع فسیلشده در سال ۲۰۱۰ به تیم ما رسید، راهیِ سفر تحقیقاتی شدیم و با راهنمایی روستاییان به محل پیدا شدن فسیل رفتیم.»
این اولین بار است که چنین یافته نادری از انگل ها از مهره داران ساکن خشکی دوره تریاس پسین در آسیا یافت میشود و تصویری اجمالی از یک حیوان باستانی که با چندین انگل آلوده شده ارائه میدهد.
اسکلت فیتوسور
تانیت نانسریراچ، باستان شناسی که در مرکز تحقیقات و آموزش دیرینهشناسی دانشگاه ماهاساراخام فعالیت میکند گفت: «انگل های گونه های مختلف، از جمله تخم آسکاریدیدا (کرم لوله ای) در یک کوپرولیت یافت شد که احتمالا متعلق به یک خزنده کروکودیل-مانند و احتمالا یک فیتوسور است.»
به گفته او این اولین کشف تخمهای آسکاریدیدا و شواهدی از چند عفونت در میزبانی است که میتواند به کروروتارسیها از دوره تریاس پسین آسیا نسبت داده شود.
نانسریراچ میگوید: «کوپرولیت یک گنجینه دیرینه شناسی مهم و حاوی چندین فسیل کشف نشده است و درک ما را از اکوسیستم های باستانی و زنجیره های غذایی گسترش میدهد. این یافتهها کمک قابل توجهی به درک علمی از توزیع و بوم شناسی انگل های گذشته های دور میکنند.»
منبع: روزیاتو
منبع: faradeed-146597