آخرین وضعیت شاخصهای اقتصادی استان گلستان در نشست معاون استاندار و مدیران دستگاههای اقتصادی استان با خبرنگاران بررسی و آمارهای دلگرمکنندهای از تلاشهای دولت سیزدهم برای بهبود وضعیت اقتصادی استان اعلام شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان ، سیدمحمد دهنوی در این جلسه با بیان اینکه در ابتدای فعالیت تیم مدیریتی استان، افق مشخصی ترسیم شده و آن افزایش درآمد سرانه خانوارهای گلستانی است، اظهارکرد: درآمد سرانه گلستانیها از متوسط درآمد سرانه کشور هم پایینتر است. برای همین ما یک عهدی با خود بستیم و تمام تلاشمان را برای بهبود درآمد سرانه در استان انجام خواهیم داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با تاکید بر شناسایی ظرفیتهای موجود گفت: یکی از موضوعات مورد توجه ما، افزایش سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی استان است. در استانهای همجوار این سهم خیلی بیشتر است و باید تلاش کنیم در این بخش اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
رشد سرمایهگذاری خارجی در گلستان
وی در بخش دیگر سخنانش به موضوع سرمایهگذاری خارجی در استان اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۰ مجموع سرمایهگذاری خارجی در استان ۲.۸۵ میلیون دلار برای ۵ پروژه بود.
دهنوی بیان کرد: در سال گذشته ۲۰ جلسه با سرمایهگذاران خارجی برگزار کردیم و ۵ سرمایهگذار خارجی برای اجرای پروژه به حجم ۹.۱۵ میلیون دلار موفق به اخذ مجوز سرمایهگذاری شدهاند.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون ۴.۹۵ میلیون یورو سرمایهگذاری خارجی در استان جذب شده است که اغلب در زمینه احداث و فعالیتهای مرتبط با گلخانه است.
اجرای ۹۹۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در گلستان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان همچنین اعلام کرد: از مهر سال ۱۴۰۰ تا ۲۹ اسفند سال ۱۴۰۱ از محل اعتبارات ملی، استانی، منابع داخلی شرکتها و شهرداریها بالغ بر ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در استان اجرا شد.
وی گفت: برای پایان سال مالی ۱۴۰۱ نیز آنچه بهصورت رسمی و کتبی از سوی دستگاهها اعلام شده بالغ بر ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان است. به عبارت دیگر بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان پروژه در این دو سال در استان اجرا شده است.
دهنوی یا آور شد: این در حالی است که کل اعتبار استان در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ حدود ۴ هزار میلیارد تومان بود و در دولت سیزدهم این عدد ۴ برابر شده است.
رتبه سیزدهم گلستان در نرخ تورم
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گلستان نیز گزارشی از وضعیت تورم در استان ارائه کرد و گفت: نرخ تورم طی سال ۱۴۰۰ در کشور ۴۰.۲ درصد و در استان ۴۳.۱ درصد بود. این شاخص در بعد کشوری در سال گذشته ۴۵.۸ درصد و در استان ۴۷.۷ درصد اعلام شده است.
روحالله صلبی افزود: هرچند وضعیت استان در مقایسه به میانگین کشوری چندان خوب نیست اما با همین وضعیت در جایگاه سیزدهم کشور قرار داریم.
وی اعلام کرد: منابع عمومی دولتی استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۳ هزار و ۷۷ میلیارد ریال بوده اما مصارف استان ۴ هزار و ۷۷ میلیارد ریال بوده است.
صلبی در بخش دیگر سخنانش به وضعیت صادرات استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۴۸۲ هزارتن کالا به ارزش ۲۴۸ میلیون دلار از استان صادر شد و همچنین ۴۱ هزار تن واردات به ارزش۷۴ میلیون دلار در استان به ثبت رسید.
احیای ۷۲ واحد تولیدی غیرفعال در استان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز در این نشست درباره احیای واحدهای تولیدی راکد و تعطیل اظهارکرد: از آغاز بهکار دولت سیزدهم تا پایان تیرماه ۷۲ واحد صنعتی که تعطیل و راکد بودهاند در استان گلستان احیا شدند.
درویشعلی حسنزاده گفت: با راهاندازی دوباره این واحدهای تولیدی برای ۸۴۰ نفر شغل ایجاد و حجم سرمایهگذاری انجام شده نیز بالغ بر ۱۳ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال است.
وی افزود: در سال گذشته ۷۰ واحد تولیدی که با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکردند مورد حمایت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قرار گرفتند و ظرفیت تولید آنها به بیش از ۵۰ درصد رسید.
حسنزاده در ادامه به افزایش صادرات استان به کشورهای حوزه اوراسیا اشاره کرد و افزود: در ۴ ماهه امسال۸۶.۶ میلیون دلار کالا از استان به مقصد ۳۳ کشور صادر شده است.
پرداخت ۳۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در استان
رئیس شورای هماهنگی بانکهای استان اعلام کرد: از ابتدای شروع بهکار دولت سیزدهم تا کنون بیش از ۳۱۳ هزار فقره تسهیلات در استان داده شده که این میزان حتی بیشتر از تسهیلاتی است که در استانهای همجوار پرداخت شده است.
فیروز یازرلو گفت: در این مدت ۵۶ هزار و ۶۱۱ فقره تسهیلات ازدواج به مبلغ ۶۹ هزار میلیارد ریال در استان پرداخت شده است که گلستان از این نظر جایگاه سیزدهم کشور را دارد.
وی بیان کرد: همچنین ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات فرزندآوری به ۲۱ هزار و ۱۱۷ پرونده اختصاص یافته است. علاوه براین بیش از ۲۲۷ هزار فقره تسهیلات خرد زیر ۲۰۰ میلیون تومان نیز به مبلغ بیش از ۱۴۳ هزار میلیارد ریال در استان پرداخت شد.
به گفته وی همچنین در این مدت با همراهی تیم اقتصادی استان و دستگاههای نظارتی یکهزار میلیارد تومان از مطالبات بانکی استان وصول شده است.
ساخت ۵ هزار واحد در طرح نهضت ملی مسکن
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان نیز گزارشی از آخرین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان بیان کرد و گفت: در این طرح حدود ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند که بعد از پالایش مرحله اول ۷۵ هزار نفر و بعد از مرحله دوم ۲۲ هزار متقاصی واجد شرایط بودند.
مهدی ملک افزود: از این تعداد ثبت نام ۱۶ هزار و ۲۸۴ نفر نهایی شد و ۶ هزار و ۴۵۶ نفر نیز افتتاح حساب انجام دادند. همچنین ۵ هزار و ۲۶۴ نفر هم مبلغ ۴۰ میلیون تومان اولیه را واریز کردند.
وی بیان کرد: ساخت بیش از ۵ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در استان آغاز شده و ۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیز در مرحله برگزاری مناقصه است. ضمن اینکه ما برای ۱۸ هزار واحد تامین زمین انجام دادیم.