میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره تغییرات سن بازنشستگی بر اساس شرایط حوزه کسب و کار و تغییرات جمعیتی، گفت: ناپایداری صندوق به سبب کاهش ضریب پشتیبانی حدود ۴.۲ بود این در حالیست که تغییراتی متناسب با افزایش امید به زندگی از حدود ۵۵ سال به حدود ۷۵ سال داشتیم این افزایش ۲۱ ساله امید به زندگی دستاورد بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه با افزایش امید به زندگی طول دوره اشتغال افراد کم شده یعنی داریم سرمایه ملی را نادیده میگیریم، افزود: به جای استفاده از این فرصت چالشهایی برای صندوق به وجود آمد. در همان زمان یکی از چالشهای بازنشستگی پیش از موعد شناسایی شد که بیش از ۵۰ درصد بازنشستگیهای ما را این خروج نیرو و بازنشستگی از حوزه کسب و کار تشکیل میداد.
موسوی در ادامه بیان کرد: فرصت اصلاحات و محاسبات بیمهای که در سیاستهای ابلاغی امام تاکید شده نباید از دست بدهیم چون هر چه میگذرد داریم از تعهدات بین نسلی آینده مصرف میکنیم و این به ضرر همه است. این اصلاحات باید در نظام بیمهای با توجه به شرایط و تاب آوری جامعه رقم بخورد.
موسوی درباره اصلاحات پارامتریک و افزایش سن بازنشستگی گفت: در اصلاح پارامتریک یا سنجهای قطعاً تاب آوری اجتماعی باید مدنظر داشته باشیم البته این اصلاحات باید در همه ارکان اتفاق بیفتد نه اینکه صرفاً روی کارگر متمرکز باشیم باید برای همه بخشهای نظام بیمهای و اصلاحات سنجهای متناسب با شرایط ملی که در کشور داریم پیش بینی کنیم و یک اصلاحات همه جانبه اتفاق بیفتد که برخی از مشکلات با این اصلاحات حل میشود.
وی تصریح کرد: یکی از راهبردها، توسعه پوشش بیمهای برای آحاد جامعه است. ما مکلف بودیم پوشش بیمهای را محقق کنیم. به همت همکاران در حوزه بیمهای اتفاق خوبی رقم خورده است.
وی گفت: هر اصلاحی که در قانون صورت میگیرد با شیب ملایمی اتفاق میافتد. همچنین خیلی از بازنشستگان پیش از موعد دوباره مراجعه میکنند که میخواهند کار کنند. در برنامه هفتم یک سری اصلاحات داریم که بازنشستگان میتوانند دوباره به کسب کار برگردند و در کسب و کار فعال باشند که البته پیشنهاد دادیم و امیدواریم پذیرفته شود.
منبع: mehrnews-5842924