به گزارش «مبلغ»- عملیات بازگشت حجاج در حال انجام است و بیش از ۱۰ پرواز شرکت هواپیمایی ایران از فرودگاه جده و مدینه حجاج را به کشور منتقل میکند.
قبرستان بقیع از غربت درآمد
با خلوت شدن مکه مکرمه، برخی از حجاج که در قالب کاروان مدینه دوم عازم سرزمین وحی شده بودند، به مدینه منوره مشرف میشوند و این روزها دوباره شهر پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله مملو از جمعیت شده است.
تشرف ۳۰۰ هزار حاجی به مدینه منوره
بر اساس اعلام سعودیها، حدود ۳۰۰ هزار نفر از حجاج کشورهای مختلف در مدینه منوره حضور دارند. «توفیق الربیعه»، وزیر حج و عمره عربستان میگوید: به دلیل محدودیت در اسکان، زائران کشورهای مختلف مدت کوتاهی امکان اسکان در مدینه را داشته و باید این شهر را ترک کنند تا هتلها برای اقامت سایر حجاج مهیا شود.
۴۰ درصد حجاج مدینه دوم هستند
زائران کشورهای مختلف در گروههای مدینه اول و مدینه دوم به حج تمتع مشرف شدند. امسال از جمعیت حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر ایران، ۶۰ درصد زائران مدینه اول بودند و پس از زیارت حرم نبوی به مکه مکرمه مشرف شده و اعمال حج تمتع را انجام دادند. اما ۴۰ درصد باقی مانده حجاج که مدینه دوم بودند، پس از پایان مناسک حج تمتع عازم مدینه شدند.
انتقال حجاج ایرانی با قطار سعودیها برای نخستین بار
انتقال حجاج از مکه به مدینه در کنار قطار سریع السیر، با اتوبوسها نیز صورت میگیرد. در سالهای گذشته همه حجاج ایرانی با اتوبوسها مسیر مکه و مدینه را طی میکردند. اما امسال برخی از کاروانهای ایرانی هم با قطار سریع السیر عربستان، مسیر مکه ـ مدینه را طی میکنند.
انتقال ۲۰ هزار حاجی ایرانی با قطار سریعالسیر
در روزهای گذشته عملیات انتقال حجاج کشورمان با این قطارها آغاز شده است. محمدجواد دانشیار، رئیس ستاد مدینه منوره میگوید: ۲۰ هزار نفر از حجاج ایرانی در قالب کاروان مدینه دوم با قطارهای سریع السیر عازم مدینه منوره میشوند.
این قطارها با سرعت بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت، مسیر بیش از پنج ساعته را حدود ۲ ساعت طی میکند. استفاده از این قطارها، در کنار صرفهجویی در زمان، هزینه و همچنین خطرپذیری کمتری دارد.
بقیع شلوغتر از گذشته
با افزایش تعداد حجاج در مدینه منوره، قبرستان بقیع هم شلوغتر از گذشته شده است و حجاج همراه با سایر زائران در ساعاتی که درهای بقیع باز میشود، به زیارت مشرف میشوند.
ادامه ممنوعیت ورود بانوان به بقیع
بر همین اساس هم بقیع حال و هوای دیگری دارد و بسیاری از ایرانیان نیز در فرصتهای مختلف به زیارت قبور ائمه مدفون در بقیع میورند. همچنان ورود بانوان به بقیع ممنوع است و محدودیتهایی از سوی مأموران سعودی اعمال میشود.
حسرت بانوان پشت درهای بقیع
ممنوعیت ورود بانوان به بقیع باعث شده تا بانوان پشت دیوارهای بقیع با حسرت درون این قبرستان را نظاره کرده و به نیایش و دعاخوانی مشغول شوند. برخی از غربت بقیع میگویند و اشک میریزند. در ساعاتی هم که درهای بقیع بسته میشود، مأموران سعودی اجازه نزدیک شدن به بقیع و حضور پشت درها را هم نمیدهند و زائران باید از دور به زیارت بپردازند.
یکی از بانوان ایرانی که برای نخستینبار به حج تمتع مشرف شده است، با بیان اینکه دلتنگی اینجا موج میزد، میگوید: پشت دیوارهای بقیع غربتی است که تاکنون حس نکرده بودم. اینجا مزار چهار امام شیعیان است که اکنون به این وضعیت درآمده است. ما از روز گذشته که به مدینه آمدیم، از هر فرصتی که سعودیها ایجاد کردند، از پشت دیوارهای حرم به زیارت بقیع رفتیم.
کاروانهای مدینه دوم از فرودگاه مدینه بازمیگردند
اکنون نیز روند بازگشت حجاج مدینه دوم در حال انجام است و ایرانیان نیز با توجه به محدودیت اسکان، پنج روز در مدینه حضور دارند. کاروانهای مدینه دوم از فرودگاه مدینه به کشور بازمیگردند.
سعودیها از ۱۰ سال گذشته با تخریب بخش مرکزی، در حال توسعه حرم نبوی و احداث ساختمان و هتلهای جدید و البته مدرن بودند. اما هنوز روند ساخت و سایز در اطراف حرم نبوی به اتمام نرسیده است. همه هتلهای مدینه در اطراف حرم نبوی قرار دارد و همین امر موجب شده تا زائران بدون نیاز به وسایل حمل و نقل عمومی به زیارت حرم نبوی و قبرستان بقیع مشرف شوند.
امسال بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از کشورهای مخلف حاجی شدند. در حالی که عربستان اعلام کرده بود که بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر را پذیرش میکند.
منبع: khabaronline-1787924