hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > ظریف: آینده برجام به سه کشور اروپایی بستگی دارد و نه ایران!

ظریف: آینده برجام به سه کشور اروپایی بستگی دارد و نه ایران!

وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری به طرف‌های اروپایی برجام هشدار داد که آینده این توافق به عملکرد آنها بستگی دارد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در یک پیام توئیتری خاطرنشان کرد که آینده برجام به عملکرد سه کشور اروپایی و انجام تعهداتشان آنها بستگی دارد.
ظریف در این پیام توئیتری تصریح کرد: «پاسخ سه کشور اروپایی به حمله ایالات متحده به برجام، قطع تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران و در عین حال تحریم نفت ایران بوده است. در اجلاس رایسینا 2020 گفتم غم‌انگیز است که بزرگ‌ترین اقتصاد جهان اجازه داده است که تحت زورگویی، تعهدات خود را زیر پا بگذارد. آینده برجام به سه کشور اروپایی بستگی دارد و نه ایران.»
توافق هسته‌ای برجام سال 2015 میان ایران و پنج کشور عضو شورای امنیت به‌علاوه آلمان (موسوم به گروه 1+5) حاصل شد. دولت آمریکا به‌ریاست دونالد ترامپ، اردیبهشت‌ماه سال گذشته این توافق مورد تأیید شورای امنیت را نقض کرده از آن خارج شد.
آمریکا پس از خروج از برجام تمامی تحریم‌های تعلیق‌شده ذیل این توافق را احیا کرده است. کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا به هیچ یک از وعده‌های خود برای جبران تبعات این خروج عمل نکرده‌اند.
علی‌رغم این، وزیران خارجه تروئیکای اروپا مدعی شده‌اند که تعهداتشان را به‌طور کامل اجرا کرده‌اند. در بخشی از این بیانیه مشترک آمده است: «سه کشور اروپایی به‌طور کامل به تعهدات برجامی‌شان از جمله رفع تحریم‌ها به‌نحو پیش‌بینی‌شده در برجام پایبند بوده‌اند. ما علاوه بر رفع همه تحریم‌ها که طبق تعهدات ما ذیل توافق انجام شده، تلاش‌های بی‌امانی برای حمایت از تجارت مشروع با ایران، از جمله از طریق مکانیسم اینستکس انجام داده‌ایم.»
بعد از خروج آمریکا از برجام و خلف وعده اروپا در برخوردار کردن ایران از مزایای توافق هسته‌ای، تهران تعهداتش ذیل برجام را کاهش داده است. تهران تأکید کرده این تعهدات ذیل بندهای توافق انجام شده‌اند و به‌معنای نقض توافق نیستند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو