hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > کدام تغییرات در بدن از علائم چاقی هستند؟

کدام تغییرات در بدن از علائم چاقی هستند؟

گاهی در متابولیسم بدن تغییراتی رخ می‌دهد که به گفته متخصصان می‌تواند از علائم چاقی باشد.
 افزایش وزن فقط کمد لباس شما را محدود نمی‌کند بلکه عزت نفس شما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق برآورد متخصصان تغذیه، در بدن تغییراتی رخ می‌دهد که می‌تواند به معنای افزایش وزن و چاقی باشد و باید جدی گرفته شود. در ادامه به برخی از این علائم اشاره شده است.

چربی دور شکم

چربی دور شکم یکی از علائم بارز در افزایش وزن است که می‌تواند نشانه‌ای برای مشکلات قلبی عروقی باشد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، نشان داد که هرچه چربی دور شکم بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بیشتر است. سلول‌های چربی در شکم در برابر انسولین مقاومت نشان می‌دهند که این امر بالا رفتن فشار خون، کلسترل و دیابت نوع ۲ را در پی خواهد داشت که همه آن‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

مصرف زیاد شیرینی

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف قند در واقع باعث ایجاد دیابت می‌شود، اما خوردن بیش از حد بسیاری از شیرینی‌ها به طور قطع بیش از دیابت، باعث افزایش وزن می‌شود که عامل اصلی بسیاری از بیماری‌هاست. به گفته متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم در سلامت، تقریباً ۹۰ درصد از بیماران دیابت نوع ۲ اضافه وزن دارند. افزایش وزن با تغییرات متابولیک، به طور عمده مقاومت در برابر انسولین بالا رفته که خطر ابتلا به دیابت را در آینده افزایش می‌دهد. از آنجا که لوزالمعده مجبور است انسولین بیشتری برای تعادل قند خون ترشح کند، در نهایت قند خون بالا می رود و سبب ایجاد دیابت می‌شود. یک آزمایش خون ساده می‌تواند میزان قند خون را نشان دهد، از طرفی دارو‌های دیابت همچنین می‌توانند باعث افزایش وزن شوند، زیرا به بدن اجازه می‌دهند قند بیشتری جذب کند.

بی‌نظمی در دوران قاعدگی

برای خانم‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، سطح انسولین زیاد هورمون‌های مردانه بیشتری به نام آندروژن‌ها را تولید می‌کند که نه تنها بر چرخه قاعدگی شما تأثیر می‌گذارد بلکه می‌تواند منجر به افزایش وزن، آکنه و رشد بیش از حد مو شود.
PCOS باعث افزایش وزن از طریق بی‌نظمی انسولین می‌شود. زنان مبتلا به PCOS که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، در معرض خطر مقاومت به انسولین هستند، به این معنی که سلول‌های آنها نمی‌توانند گلوکز (قند خون) را بپذیرند، و در عوض گلوکز به عنوان چربی ذخیره می‌شود و چرخه ادامه می‌یابد، به همین دلیل است که زنان مبتلا به PCOS هفت برابر بیشتر از افراد مبتلا به دیابت اضافه وزن دارند. اگر دوره‌های نامنظم دارید، با پزشک خود صحبت کنید تا از نظر PCOS ارزیابی شوید.

بیشتر بخوانید: 
انواع دیابت و نحوه تشخیص آن
درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم
بیماری خاموشی که افراد بالای ۳۰ سال را هدف قرار داده است
هشدار؛ صبحانه نخورید چاق می شوید
۶ ماده غذایی التهاب‌آور

سطح پایین انرژی و کم توانی

یکی از دلایل پزشکی برای خستگی‌های مفرط و مزمن، می‌تواند کم کاری تیروئید باشد که ممکن است وزن شما را هم تحت تاثیر قرار دهد. هورمون تیروئید بر روی تک تک بافت‌های انسان تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین اگر تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نکند، روند سوخت و ساز بدن کند می‌شود و این امر منجر به افزایش وزن و بالا رفتن غیر عادی سطح کلسترول می‌شود. اگرچه هیچ درمانی برای آن وجود ندارد، اما می‌توان دست کم میزان تیروئید را تنظیم کرد که تشخیص آن با انجام یک آزمایش خون ساده امکان‌پذیر است.

احساس شدید افسردگی
تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد و افسردگی نیز خطر چاقی را افزایش می‌دهد. روانشناسان معتقدند افرادی که از افسردگی رنج می‌برند ممکن است برای حفظ سلامتی، غذا نخورند، مدام بخوابند و ورزش نکنند کار‌هایی که می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. همچنین می‌تواند عملکرد مغز را مختل کنند و در نتیجه باعث خستگی شود.
مصرف دارو برای درمان افسردگی نیز می‌تواند باعث افزایش وزن شود. دارو‌های ضد افسردگی روی تغییر شیمیایی انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز کار می‌کنند. این دارو‌ها به کاهش علائم افسردگی کمک می‌کنند. با این حال، در بسیاری از افراد، مصرف دارو‌های ضد افسردگی باعث ایجاد تغییرات متابولیک در بدن می‌شود که منجر به افزایش وزن می‌شود که البته با خوردن غذا، خوابیدن کافی و ورزش کردن می‌توان آن را متعادل کرد.

وقتی استرس دارید

درد بدن و افزایش وزن در حقیقت نشانه استرس است. امروزه، استرس تنها مربوط به شرایط زندگی و یا مرگ نیست، بلکه روزانه اتفاقات متفاوتی رخ می‌دهد که سطح کورتیزول را بالا می‌برد. آروماتراپی، مدیتیشن، یوگا، گوش دادن به موسیقی آرامش بخش یا پیاده روی از جمله راهکار‌هایی است که برای کنترل استرس توصیه می‌شود.

نداشتن خواب کافی

تحقیقات نشان داده است که کاهش خواب با طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی از جمله افزایش وزن همراه است. افرادی که خواب مفید ندارند، سطح گرلین (هورمون افزایش اشتها) بالا و سطح لپتین (هورمونی کاهش اشتها) پایین دارند؛ در مقابل وقتی بهتر بخوابید انرژی و انگیزه بیشتری برای ورزش و پیگیری مراحل کاهش وزن خواهید داشت.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو