زارعپور با تأکید بر وجود داشبوردهای پایش اینترنت، گفت: «داشبوردهایی برای پایش وضعیت داریم و هیچ قطعی از قبل برنامهریزیشدهای نداشتیم که بخواهیم از قبل اطلاعرسانی کنیم و بحث فنی همیشه بوده است، اما در تلاشیم این قطعیها را به حداقل برسانیم.»
وزیر ارتباطات پیرامون قطعیهای اینترنت در سال ۱۴۰۱ که بعضاً به دلیل اختلال در شبکه زیرساختی کشور اتفاق افتاد و عدم اطلاعرسانی بهموقع شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص این قطعیها، گفت: «داشبوردها و مانیتورهایی در اتاق بنده است که در لحظه وضعیت ارتباطات را مشاهده میکنم و اگر در حد یک صدم لینکهایی در کشور قطع باشد، در لحظه اطلاعرسانی انجام میشود.»
قطع لینکها به دلیل مشکلات گرجستان
او با اشاره به اینکه هفتههای گذشته تمام لینکهای ما در آذربایجان، ارمنستان و ترکیه به دلیل مشکلاتی که در گرجستان بود، قطع شد، گفت: «۱۵ دقیقهای قطعی داشتیم که از سمت جنوب تأمین کردیم. بیش از سه برابر مصرف فعلی کاربران، ظرفیت ایجاد کردیم، آن هم از منابع مختلف.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اهمیت تنوع مسیرهای تأمین ترافیک اینترنت به دستورات خود به شرکت زیرساخت اشاره کرد و گفت «روز اول به مدیرعامل شرکت زیرساخت دستور دادم که تنوع مسیرهای تأمین ترافیک کشور را افزایش دهید و فقط به چند کشور و چند شرکت بسنده نکنید. به همکاران عرض کردم اگر از یک اندازهای بیشتر قطعی داشتیم که مردم تحت تأثیر قرار گرفتند، حتما اطلاع رسانی کنید.»
به اعتقاد زارعپور، نگرانی مردم از قطعی اینترنت به دلیل اخبار نادرست برخی سایتهای غیرمستند است. او با تأکید بر اینکه برخی سایتهای غیرمستند با اخبار نادرست مردم را نگران میکنند که قطعی داشتیم، گفت: «وظیفه ما تأمین ترافیک با کیفیت برای همه مردم است و آنچه که در توان داریم را انجام میدهیم.»
وزیر ارتباطات بر این موضوع تأکید دارد که قطعی اینترنت در سال ۱۴۰۱ برنامهریزیشده نبوده و به دلیل اختلالات مسیر تأمین ترافیک بوده است. اختلال و قطعی برنامهریزیشده یا ناگهانی به هر روی، اقتصاد دیجیتال کشور را تحت تأثیر جدی قرار داد. از اتاق بازرگانی تا دیگر نهادهای بخش خصوصی چندینبار در سال ۱۴۰۱ نسبت به قطعی اینترنت ابراز نگرانی کردند.
۲۲۷۲۲۷
منبع: khabaronline-1747265