hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > فرهنگی > آلبوم بینام محسن چاوشی؛ قمارِ "بی نام"

آلبوم بینام محسن چاوشی؛ قمارِ "بی نام"

پس از کش و قوس‌های فراوان، میان محسن چاوشی، تهیه کننده آلبوم "بی نام" و دفتر موسیقی وزارت ارشاد، بالاخره این آلبوم منتشرشد. آلبومی که ابتدا نام قمار باز برای آن انتخاب شده بود، اما پس از مخالفت دفتر موسیقی به "بی نام" تغییر یافت.
 آلبوم جدید محسن چاوشی با ۱۱ قطعه به تازگی منتشر شده است. او در این آلبوم از آثار کلاسیک ادبیات بهره برده است. به شکلی که ۷ قطعه از این آلبوم از اشعار مولانا، ۳ قطعه از سعدی و یک قطعه از فصیح الزمان شیرازی انتخاب شده است. البته قطعه "من ندانستم" این آلبوم که پیش‌تر هم لو رفته بود، تلفیقی از شعر سعدی و وحشی بافقی است.
 
چاوشی در حالی شعر تمام قطعات آلبوم "بی نام" را از میان آثار کلاسیک ادبیات ایران انتخاب کرده که شعر تمام قطعات آلبوم پیشین یعنی "ابراهیم" از میان آثار حسین صفا از شاعران معاصر انتخاب شده بود.

البته ناگفته نماند که او تجربه استفاده از اشعار کلاسیک را در آثار خود دارد. ۶ قطعه از ۱۲ قطعه، آلبوم "امیر بی گزند محسن چاوشی" از میان آثار مولانا و سعدی انتخاب شده بود. یا می‌توان به آلبوم "من خود آن سیزدهم" اشاره کرد، اما این بار او ترجیح داده تا آلبومش را با اشعار کلاسیک ارائه کند.

گرچه بسیاری از کاربران فضای مجازی نسبت به انتخاب اشعار کلاسیک در آلبوم جدید محسن چاوشی واکنش مثبت نشان داده اند. اما برخی نیز گفته اند که موفقیت برخی آثار محسن چاوشی به دلیل همکاری با شاعران معاصر همچون حسین صفا بوده است.

محسن چاوشی تمام قطعات این آلبوم را خودش آهنگسازی و تنظیم کرده است. برخی منتقدان موسیقی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده اند و گفته اند که اگر اسم چاوشی را هم نمی‌دیدید از یکدستی ملودی‌ها و حتی آن مایه‌ای که از موسیقی جنوبی و عربی به آن اضافه کرده متوجه می‌شدید که همه‌ی قطعات اثر یک نفر است.

نکته قابل توجه آلبوم جدید چاوشی، انتشار قطعه جنجالی" قمار باز" است که محسن چاوشی و دفتر موسیقی نزدیک به ۷ ماه بر سر آن اختلاف نظر داشتند. اما انگار دفتر موسیقی قانع شده تا این اثر هم در آلبوم " بی نام" گنجانده شود.

قطعات قند منی «مولانا»، گنجشک پریده «سعدی»، بر سلطان «مولانا»، چنگ «فصیح الزمان شیرازی»، قمارباز «مولانا»، عقل و خرد «مولانا»، زاهد «مولانا»، باز آمدم «مولانا»، من ندانستم «سعدی و وحشی بافقی»، قوم به حج رفته «مولانا» و راز «سعدی»، ترکیب آلبوم «بی‌نام» محسن چاوشی را تشکیل می‌دهند.

آلبوم " بی نام" لو رفت؟

بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی دقایقی پس از انتشار آلبوم جدید محسن چاوشی در توئیترش مدعی شد که "نسخه دیجیتال "بی نام" پیش از نسخه فیزیکی لو رفته است. " او نوشت: "خبر رسید که آلبوم بی نام رو یه روز قبل انتشار رسمی یه سایتی لو داده و برای دانلود گذاشته. تلاش‌ها برای حذف اون لینک نتیجه نداده و، چون فردا رسما قرار بود کار پخش شه، چاره‌ای جز انتشار نسخه دیجیتالی نبوده. "

صدرالدین حسین خانی (مدیرعامل شرکت ایران گام) هم که نسخه فیزیکی آلبوم «بی نام» محسن چاوشی تحت امتیاز این شرکت بوده، در این باره گفته که "از دیروز که این حواشی رخ داد، با گروه تهیه کنندگان اثر درگیریم که چطور پیش از انتشار رسمی نسخه فیزیکی آلبوم، فروش نسخه اینترنتی آغاز شده و این ماجرای لو رفتن آلبوم هم که متاسفانه صحت داشت و ضربه بدی به فروش اثر و صاحبان اثرخواهد زد. 
وی ادامه داد: " آلبوم فقط وفقط در اختیار صاحبان اثر بوده و هیچ راه دیگری برای لو رفتن آن وجود نداشته و ندارد. ما به عنوان مجموعه‌ای که قرار است انحصار توزیع و فروش نسخه فیزیکی را در اختیار داشته باشیم، هیچوقت که خودزنی نمی‌کنیم. "

این ادعا‌ها در حالی مطرح شده که امکان دسترسی به نسخه رایگان این آلبوم در هیچ کدام از سایت‌های موسیقی امکان پذیر نیست و نسخه رایگانی ارائه نشده است.

واکنش کاربران به آلبوم "بی نام"

چاوشی طرفداران ثابت خودش را دارد. اما با این وجود در کنار طرفداران ثابتش، بسیاری از مخاطبان موسیقی نیز به آلبوم "بی نام" واکنش مثبتی نشان داده اند. البته برخی نیز انتقاد کرده اند.

یک کاربر در توئیتر نوشته است که "محسن چاوشی غیر از تولید کار با کیفیت و درجه یک حجم زیادی از مخاطبین موسیقی پاپ رو به سمت شعر و ادبیات فاخر فارسی برده، خود همین اتفاقی بزرگی در موسیقی پاپ فارسی هست. "

کاربر دیگری هم در توئیتر نوشته که " آقای چاوشی انتظار‌ها ازت بالا رفته، ولی دیگه جا نمی‌خوریم از خوندن‌هات و انتخاب شعرهات و موسیقی‌هات. البته هنوز هم اختلاف آشکاری با سایرین داری. "

کاربری هم گفته که من به آثار چاوشی علاقه چندانی ندارم، اما " بی نام" را می‌پسندم.

در مقابل، اما صوفیا نصرالهی، روزنامه نگار حوزه سینما و موسیقی هم نوشته است که "به نظر می‌رسد در این آلبوم جای خالی تنظیم‌های بهروز صفاریان یا فرشاد حسامی به شدت حس می‌شود. احتمالا اگر چاوشی مثل آلبوم‌های قبلی فقط چند قطعه را تنظیم می‌کرد و سلیقه‌ی دیگری هم دخیل بود خروجی دلنشین‌تر و حرفه‌ای‌تر از کار درمی‌آمد. در حال حاضر فضای ملودی‌ها بی‌دلیل شلوغ و پرسروصداست و ترکیب سازبندی‌ها به دل نمی‌نشیند. "

جنجال "قمار باز"

پس از اینکه دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک بیت از قطعه اصلی آلبوم «قمار باز» و نام این آلبوم را مغایر قانون دانست، چاوشی و تهیه کننده این آلبوم نسبت به این میمزی واکنش نشان دادند.

با این حال این غزل از مولانا که اسم آلبوم محسن چاوشی نیز از آن گرفته شده بود، با مشکل مواجه شد و در این میان نه عوامل آلبوم با این حذف کنار آمدند و نه دفتر شعر و موسیقی اجازه انتشار آلبوم را با نام «قمار باز» صادر می‌کردند.

محسن چاوشی نیز گفته بود که در صورتی که نام آلبوم مجوز نگیرد آن را به اسم «بی نام» منتشر خواهد کرد؛ که در نهایت این اتفاق افتاد و آلبوم تغییر نام داد تا جنجال‌ها پایان یابد. ازطرف دیگر دفتر موسیقی نیز با انتشار قطعه "قمار باز" موافقت کرد تا مذاکره بین طرفین برد- برد تمام شود.

محسن چاوشی پیش از این آلبوم‌های «یه شاخه نیلوفر»، «ژاکت»، «حریص»، «سنتوری»، «پرچم سفید»، «من خود آن سیزده‌ام»، «پاروی بی‌قایق» و «امیر بی‌گزند» را روانه بازار کرده بود.
 
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو