hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > ورزشی > قاضی زاده هاشمی: قرارداد ویلموتس برای سال اول سه میلیون یورو است!

قاضی زاده هاشمی: قرارداد ویلموتس برای سال اول سه میلیون یورو است!

احسان قاضی زاده هاشمی عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی از مبلغ قرارداد مارک ویلموتس پرده برداشت و خواستار توضیح وزیر ورزش و جوانان در این خصوص شد.

 احسان قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه سلام صبح بخیر در ابتدا گفت: ماجرای آقای ویلموتس بعد از نتایج تیم ملی فوتبالمان در جام ملت های آسیا که در امارات برگزار شد و من در یکی دو مسابقه خدمت بچه های تیم ملی بودم شروع شد. بعد از بازی آخر با ژاپن و شکست سنگینی که ایران خورد کیروش بعد از سالیان سال مربی گری برای تیم ملی فوتبال استعفا داد و رفت. از آن زمان فدراسیون مدتی به دنبال سرمربی می گشت. اسامی زیادی هم مطرح شده بود که نهایتا به ویلموتس رسید.

وی افزود: شنیده ام در آوردن ویلموتس برخی دلالان فوتبال از جمله برخی ایرانیان ساکن هلند نقش داشتند و یک نفر از هلند نقش ایفا کرده است. در نهایت ویلموتس سرمربی ایران شد، آن زمان هم بحث مطرح بود که چرا ایشان در ایران قرارداد امضا نمی کند؟ نهایتا آقای تاج به سفارت ایران در بلژیک رفتند و قراردادی را امضا کردند که متن آن شفاف نبود.
عضو فراکسیون ورزش مجلس تصریح کرد: ما تجربه ای را با کیروش داشتیم و خیلی از انتقادات به کیروش با استناد به قرارداد او مطرح می شد و علی رغم اینکه او مربی به مراتب با تراز جهانی و سطح بالاتری از ویلموتس بود، تصمیم بر این بود، تجربه ما در آن قرارداد با ویلموتس تکرار نشود و قرارداد بهتری امضا شود اما نهایتا آن قرارداد هم در بلژیک امضا شد و او 7 ماه است سرمربی تیم ملی ایران است.
قاضی زاده تاکید کرد: ما در قراردادها چیزی با نام محرمانه نداریم و زمانی که رقمی با بودجه عمومی کشور و دولت و بیت المال پرداخت می شود چیزی به نام محرمانگی نداریم و نیازمند شفافیت هستیم. اکنون در مجلس هم این موضوع مطرح می شود که گرچه در نطق، موضع گیری و سوال وجود دارد اما حتی آن را به شفافیت در رای که طرف موافق مخالف یا ممتنع رای داده است گسترش می دهیم. قطعا درباره قراردادی که میلیون ها ایرانی نسبت به تیم ملی فوتبالشان حساس هستند و نسبت به آن عشق و علاقه دارند دنبال می کنند که سرمربی تراز یک می آید همه چیز شفاف باشد نه اینکه رقم قرارداد از جای دیگری اعلام شود.
وی درباره مبلغ قرارداد ویلموتس گفت: در رسانه ها اعلام شد که رقم 3 میلیون یورو برای سال اول ویلموتس بوده است و من شنیدم قبل از بازی با عراق که ایشان حتی حاضر نمی شد بیاید تیم را هدایت کند و به ایران نیامد و سرانجام سه چهار روز قبل از بازی آمد؛ چون رفتند و به او یورو تحویل دادند و بخشی از قرارداد انجام شد تا او برای بازی با عراق بیاید ولی ما باخت بسیار بدی دادیم. کل افتخار ما این است که در رنکینگ اول آسیا هستیم ولی ما افت کردیم و شرایط خیلی بدی داریم و باید 4 بازی بعدی را ببریم. دو بازی به نسبت راحت تر است اما بحرین و عراق مشکل تر است.
این عضو فراکسیون ورزش مجلس تاکید کرد: کیروش با سالیانه 1 میلیون و 200 هزار دلار شروع کرد و سال آخر با 1 میلیون و 800 هزار دلار از کشور خارج شد. در مراتب با ویلموتس قرارداد گران تری بسته شد. ویلموتس و مربیان فوتبالی در اروپا مارکتی دارند که من از آن مطلع هستم. زمانی رایزن بودم و کار کرده ام. قیمت این گرید مربیان در رده ویلموتس که درجه یک نیست و درجه دو و سه است، اگر در خود اروپا بین 500، 600 هزار یورو باشد وقتی به ایران بیایند سالیانه نهایت 200 هزار یورو هم می تواند بیشتر باشد. این ها اگر بخواهند در تیم های لیگ برتر کشورهای اروپایی مربی گری کنند با این درجه شان 600، 700 هزار یورو می گیرند. نهایتا او باید 1 میلیون یورو می گرفت اگر قرار بود قرارداد تبلیغات و واسطه و ایجنت را هم در همین رابطه ببینند. بنابراین این رقم سه برابری اصلا قابل قبول نیست و نیازمند تحقیق و تفحص است. 
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: سوالات بسیاری داریم و مثلا می خواهیم بدانیم متن اصلی قرارداد و توافقات خارج از قرارداد چگونه بوده است؟ درباره مقوله تبلیغات، دستیاران و دلالشان همه چیز باید شفاف شود. ما تجربه های دیگری داشته ایم. به فرد و تیمی اشاره نمی کنم ولی ما در تحقیق و تفحص باشگاه های ورزشی موردی داشتیم درباره مربی خارجی که سالیان قبل به باشگاه ها آمده و عدد ویژه ای در حد 3 تا 5 میلیون دلار برای دو سال و نیم قرارداد بسته است اما وقتی رفتند که این مبلغ را به او بدهند گفته من فقط 3 میلیون دلار از شما طلب دارم!
وی اعلام کرد: گزارش تحقیق و تفحص باشگاه ها به زودی در مجلس قرائت خواهد شد. درباره بحث ویلموتس نیز او رقم را دریافت کرده است و بحث بر این است که رقم واقعی قرارداد چیست و اگر او غرامت خواهی کند این غرامت بر چه اساسی قرار است پرداخت شود؟ او گفته وکلایم قرار است مذاکره کنند و شنیده ام همسرشان وکیل است و اینکه چه رقم غرامتی قرار است پرداخت شود مورد سوال است. وقتی او برای نشستن روی نیمکت در یک بازی 2 میلیون یورو دریافت می کند برای غرامت هم ممکن است بخواهند 2 تا 3 میلیون یورو بگیرند. اینکه مذاکرات تاج با ویلموتس به کجا خواهد رسید جای  سوال و ابهام دارد.

بیشتر بخوانید: 
واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست ویلموتس برای فسخ قرارداد
مدیربرنامه ویلموتس رقم دستمزد او را لو داد
سخنگوی فدراسیون فوتبال: پیش از دیدار با عراق ویلموتس تقاضای فسخ داده بود


این عضو فراکسیون ورزش مجلس افزود: به همین 2 میلیون یورویی که پرداخت شده اشاره کنم. قطعا ما نیازمند شفافیت هستیم و امر محرمانه ای نداریم و قید محرمانه در قرارداد قید نشده است. همواره در فوتبال دنیا هم این رقم ها شفاف است و بازیکنان درجه یک جهانی همچون مسی وقتی مالیات نمی دهند رسانه ای می شود و دادگاه او در برابر رسانه ها برگزار می شود. 
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: اما عدم شفافیت در کشور ما شائبه برانگیز است و ما نیازمند شفافیت هستیم. اصل قرارداد، پرداختی ها و بحث غرامت باید شفاف باشد وگرنه بازار گمانه زنی ها تقویت می شود و بهتر است ما با صداقت و بیان شفاف مردم را از خودمان بدانیم اینگونه حمایت آنها را خواهیم داشت. اما اگر آنها را از خودمان ندانیم در  این شرایط اقتصادی که دولت بنزین را اینقدر گران می کند مردم سوال می کنند چرا باید دو میلیون یورو به یک مربی پرداخت شود؟ بنزین از جیب مردم هزینه می شود و از جیب مردم برای 7 ماه سرمربی گری ایشان این مبلغ هم از کشور می رود در حالی که او در کل یک ماه ایران بوده و حالا نمی دانیم با چه عددی قرار است این قرارداد لغو شود؟ 
وی تصریح کرد: فردا باید ببینیم آقای تاج با این وضعیت چکار می کند و نه تنها آقای تاج بلکه بالاتر از او یعنی آقای سلطانی فر وزیر ورزش باید پاسخگو باشد. من با آقای سلطانی فر خودم شخصا و خصوصا در کمیسیون ورزش مجلس جلسات مختلفی داشته ام و بارها گفته ام برادر من به این وضع فوتبال برس، شفاف عمل کن و... او هم همواره گفته چشم برنامه هایی داریم اما اتفاقی نیفتاده است. درباره لیگ برتر گفتند دوربین و گیت و صندلی ها آماده می شود اما دیدید حتی علی رغم اینکه مسابقات با تاخیر برگزار شد اما آیا همه آن اتفاقات افتاد؟ درباره بحث سرمربی گری این پولها را دولت تامین می کند. از کجا؟ بودجه عمومی کشور و درآمدهای آن. ما زمانی که برای یک پیمان مناقصه، مزایده ای به سایت می رود عدد و رقم آن معلوم است در یک شهری گازرسانی کنید همه چیز معلوم است چطور برای مقوله ای که همه در گیر و دار آن هستند شفافیت نداشته باشیم؟
این عضو فراکسیون ورزش مجلس یادآور شد: علاوه بر این پاسخگویی هم مهم است؛ پاسخگو بودن درباره نتایج یک همکاری، اینکه چقدر با بازیکنان کار شده و به انتقال تجربه پرداخته است. درباره مربی خارجی مگر چیزی غیر از این مدنظر است که تجربه انتقال داده شود؟ وگرنه ما این همه مربیان داخلی داریم که این همه کلاس گذرانده اند.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: یک دوره وزارت ورزش یا فدراسیون فوتبال، بیانیه ای درباره حضور بازیکنان خارجی و مربیان دادند که چون ما اقتصاد مقاومتی داریم دچار تحریم هستیم حضور خارجیان را به حداقل می رسانیم اما دیدیم که این اتفاقات نیفتاد و سالانه در حوزه فوتبال میلیون ها یورو و دلار به همین صورت از کشورمان خارج می شود اگر این امر به ارتقای فوتبال ایران کمک کند و سطح فوتبال را ارتقا دهد خیلی مناسب است اما آیا اینگونه است؟ ما مربیان خوبی داریم که دوره های مختلف جهانی را گذرانده اند و نتایجشان در تیم های داخلی از تیم های مربی خارجی بسیار درخشان تر است اما بعضی ها خودبدند و با نیروی وطنی خوب نیستند. واقعا در این 7 ماه امکان نتایج بدتر از این را داشتیم؟ ما هم مربی خارجی آوردیم، هم باختیم هم این همه باید پول بدهیم. باخت، باخت، باخت. اگر یک مربی ایرانی بود حداقل این همه ضرر مالی و یورویی ایجاد نمی شد.
وی همچنین درباره پرونده فساد فوتبال با بیان اینکه این پرونده در مجلس نهم شروع به بررسی کرد اما در مجلس دهم به نتیجه رسید، گفت: گزارش این پرونده در مرداد 96 در مجلس ارائه و اصل آن در قالب 6 جلد پرونده که 1370 صفحه سند هم ضمیمه آن است توسط کمیسیون اصل 90 مجلس تهیه شد و به قوه قضائیه ارسال شد و اکنون در شعبه نهم بازپرسی دادسرا است. در این پرونده موضوعات مختلفی اشاره شده است از جمله قراردادها با خارجی ها، بحث معافیت های جعلی که برای سربازی داده شده، قراردادهای تبلیغات، درصد دریافت بلیت فروشی ها که به بازیکنان خارجی داده شده و... در این پرونده که سرجمع ترکیبی است از فدراسیون تا باشگاه ها و حوزه های مختلف و دلال ها اسم بیش از 30 نفر آمده است.
وی در پایان گفت: درباره حوزه فوتبال با مردم هم قبلا صحبت کرده ایم، درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان معتقدیم فدراسیون فوتبال مستقل از جای دیگری نیست. اما بعد از بازی با پرسپولیس آقای اینفانتینو را آوردند و علیه این موضوع مصاحبه ای گرفتند وقتی او خواست ایران را ترک کند. این اقدامی خوب و کمک کننده به منافع ملی و قانون جمهوری اسلامی نبود. بعد در مجمع فوق العاده گفتند نمی شود و گفتند فیفا ورود پیدا می کند و برای بقای خودشان این مسائل را مطرح کردند. اردیبهشت سال آینده مجمع عمومی است و امیدوارم ترکیب انتخاباتی خوب و تازه و خون تازه و جریانی با اعتقاد به تمام داشته های کشورمان به همه توانمندی های فوتبال ایران حیات و هوای تازه ای برای فوتبال ایران به ارمغان بیاورد و ما شاهد این اتفاقات نباشیم. نگرانی ما دو بازی ریسکی مان در خرداد ماه است و امیدوارم سیاست سرزمین سوخته نباشد که ما همه چیز را با هم تحویل بدهیم و دوستان عزت مندانه و با سر بالا و سرافرازی بتوانند فضای خوبی ایجاد کنند فدراسیون فوتبال ایران را در تراز جهانی قرار بدهد.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو