به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بانک مرکزی نسبت نگهداری اوراق بهادار مورد نیاز برای سپردههای ارزی (فارکس) را از ۳ درصد از ماه جاری به ۵ درصد افزایش داد.
در سال ۲۰۲۳، وام دهندگانی که کمتر از نیمی از سپرده های خود را به لیر دارند، باید هفت واحد درصد دیگر اوراق قرضه را در اختیار داشته باشند، که نشان دهنده آخرین تغییر مقرراتی است که هدف از آن متوقف کردن سیاست غیرمعمول کاهش نرخ بهره در بحبوحه افزایش تورم است.
گفتنی است که بازده اوراق قرضه معیار ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا از ۱۳.۱۲ درصد در روز دوشنبه به ۱۱.۳۲ درصد کاهش یافت. لیر در برابر دلار تغییر چندانی نداشت و به ۱۸.۵۸۹۰ رسید.
بانکداران به رویترز گفتند که قوانین جدید وام دهندگان را ملزم می کند ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد لیره (۴.۳ تا ۵.۴ میلیارد دلار) اوراق قرضه اضافی نگهداری کنند.
بانکداران که خواستند نامشان فاش نشود، همچنین گفتند که سپردههای لیری افراد در حال حاضر ۴۶ درصد کل سپردهها است، در حالی که سپردههای لیری واحدهای تجاری ۴۷ درصد است.
بانک مرکزی اعلام کرد همچنین از سال ۲۰۲۳، بانکهایی که سپردههای لیر آنها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد کل است، باید دو واحد درصد دیگر اوراق قرضه فراتر از ۵ درصد تعیینشده برای امسال داشته باشند.
ترکها در سالهای اخیر به خرید دلار روی آوردهاند تا از خود در برابر یکی از عمیقترین کاهشهای ارزش پول در بازارهای نوظهور محافظت کنند که عمدتاً به دلیل سیاستهای پولی و تورم بالا است.
گفتنی است که ارزش لیر در مقایسه با دلار در سال گذشته ۴۴ درصد کاهش یافت و امسال ۲۹ درصد دیگر کاهش یافت. تورم در ماه گذشته ۸۳ درصد بود.
هر لیر ترکیه در حال حاضر در بازار تهران هزار و ۷۶۰ تومان قیمت خورده است.
۲۲۳۲۲۷
منبع: khabaronline-1685634