معمولا زبان آلمانی را زبانی دشوار در نظر میگیرند. اما با ورود به یادگیری این زبان کم کم پی خواهید برد که سختیهای این زبان، می توانند شیرین نیز باشند. به همین خاطر است که خیلی ها معتقدند زبان آلمانی با وجود تمامی سختیهایش یک زبان شیرین و جذاب می باشد.
به طور کلی مواردی که باعث میشوند یادگیری یک زبان سخت یا ساده به نظرآید را می توان به بخشهای زیر دستهبندی کرد.
تنوع کلمات و دایره لغات
می توان گفت دایره لغات زبان آلمانی در مقایسه با زبان انگلیسی، کمتر است! از نظر ساختار زبانی می توان گفت در این بخش زبان انگلیسی زبان کاملتری می باشد. اما از نظر یادگیری یک زبان، به طبع این مسئله کمی یادگیری را ساده تر می کند.
هرچند بسیاری از مواقع در زبان آلمانی دیده می شود که چند لغت را به هم متصل می کنند و یک جمله را در قالب یک کلمه بیان می کنند! در این موارد تلفظ آن برای یک فرد خارجی زبان نیز بسیار مشکل می شود. به عنوان مثال:
Rechtsschutzversicherungsgesellschaften: شرکتهای حقوقی بیمهای
گرامر زبان
یکی دیگر از معیارهایی که سختی یا سادگی یک زبان را مشخص می کند، گرامر و یا دستور زبان می باشد. حتما به یاد دارید که چقدر در دوران مدرسه از دستور زبان عربی شاکی بودید. انواع استثناها و گرامرهای پیچیده زبان عربی باعث شده تا یادگیری زبان عربی واقعا دشوار شود.
در این بخش، زبان آلمانی کم نگذاشته است! میتوان گفت سخت ترین بخش آموزش زبان آلمانی همین دستور زبان آن است که در مقایسه با زبان انگلیسی به واقع دشوارتر می باشد.
درست است که گرامر زبان آلمانی دشوار است اما اگر از ابتدا به برخی اصول آن پایبند باشید و مسیر آموزش را درست طی کنید، سختی های آن برای شما شیرین می شود. بیایید نگاهی اجمالی به چند مورد از تفاوت های دستور زبان آلمانی با انگلیسی و یا فارسی داشته باشیم.
تمام اسامی جنسیت دارند!
جالب است بدانید که در زبان آلمانی تمامی اسامی دارای جنسیت میباشند. این جنسیت به سه دسته : مذکر (der)، مونث (die) و خنثی (das) تقسیم می شوند. به این ترتیب که در اول هر "اسم" یک کلمه که به آن "آرتیکل" می گویند قرار می گیرد که معرف جنسیت آن کلمه می باشد.
نکته دیگری که باید بدانید این است که هیچ قاعده ای برای مشخص شدن جنسیت اسامی وجود ندارد! به این معنی که شما باید حتما و حتما هر اسم را همراه با آرتیکل (جنیست) آن فرا بگیرید! اگر تازه شروع به یادگیری زبان آلمانی کرده اید توصیه میکنیم این مورد را بسیار جدی بگیرید، حتما و حتما از همان ابتدا، سعی کنید هر اسم را همراه با آرتیکل آن یاد بگیرید! به طور کلی یادگیری "اسامی" بدون آرتیکل آنها فاقد ارزش می باشد و فقط وقت خود را تلف کرده اید! دلایل بسیاری برای این گفته وجود دارد که از حوصله این مقاله خارج است. به چند مثال در مورد آرتیکلها توجه کنید:
Der Löffel: قاشق
Die Gabel: چنگال
Das Messer: کارد
همانطور که مشاهده می کنید بدون هیچ دلیلی، لغت قاشق (مذکر)، چنگال (مونث) و کارد (خنثی) میباشد. آرتیکلها را تنها باید حفظ کنید!
جمع بستن اسامی در زبان آلمانی
تقریبا میتوان گفت 12 نوع حالت جمع بستن اسامی در زبان آلمانی وجود دارد که برای این مورد نیز قانون خاصی نداریم! به عنوان مثال در زبان انگلیسی قاعده کلی جمع بستن اسامی اضافه شدن حرف "s" به آخر کلمات میباشد. اما در مورد زبان آلمانی قاعده کلی وجود ندارد!
پس به مانند قانون آرتیکل ها، توصیه می کنیم حتما هر اسمی را که در زبان آلمانی فرا میگیرید همراه با آرتیکل و حالت جمع بستن آن باشد! اگر این نکته را به عنوان یک قانون برای خود در نظر بگیرید از دوباره کاری و اتلاف وقت پیشگیری خواهید کرد و کم کم زبان آلمانی برایتان شیرین می شود!
در زبان آلمانی حتی صفات نیز صرف می شوند!
در تمامی زبان ها فعل ها صرف می شوند، اما در زبان آلمانی علاوه بر افعال، صفت ها نیز صرف می شوند! بسته به فعل و حروف اضافه ای که در جمله به کار برده می شود، صفت ها نیز در زبان آلمانی صرف می شوند! این یکی از نکاتی است که در سطح B1 و B2 و در هنگام بیان جملات ، زبان آموزان را به چالش می کشد! فقط به عنوان یک نکته باید بگوییم که بلد بودن آرتیکل اسامی در این بخش نیز نقش کلیدی ایفا می کند!
اعداد در زبان آلمانی
به عنوان آخرین مثال در مورد دستور زبان آلمانی (تفاوت های بی شماری در گرامر زبان آلمانی با فارسی وجود دارد)، بخش اعداد نیز می تواند جالب باشد.
اجازه بدهید تا این بخش را با یک مثال توضیح دهیم. در زبان فارسی و یا انگلیسی عدد 21 را می گوییم (بیست و یک) (twenty one) ، اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید که ابتدا دهگان عدد را می خوانیم و سپس یکان آن را. اما در زبان آلمانی اعداد به گونه ای دیگر بیان می شوند. عدد 21 را در زبان آلمانی به این صورت بیان می کنند: (einundzwanig)یع nty oneئیم بیسرا با یک مثال توضیح دهیم. یک د شود از دوباره کاری می وجود ندارد
اگر بخواهیم به فارسی آن را ترجمه کنیم می شود (یک و بیست). به طور کلی در زبان آلمانی ابتدا یکان خوانده می شود و سپس دهگان عدد!
خب بیایید برگریدم به مولفه هایی که سختی و یا سادگی یک زبان را مشخص می کنند. در مورد بحث های گرامری موارد بی شماری وجود دارد که در این مقاله به همین 4 مورد بسنده می کنیم.
تلفظ
آواها و صداهایی که در یک زبان وجود دارد می تواند برای زبان آموزان آن زبان مشکل ساز شود. به طور مثال در زبان عربی حروف "گ" "چ" "پ" "ژ"، وجود ندارد و مطمئنا برای یک عرب زبان گفتن کلمات فارسی که از این حروف در آن استفاده شده بسیار مشکل می باشد. در زبان آلمانی نیز آواهایی وجود دارد که ما در زبان فارسی و یا انگلیسی آن ها را نداریم و این کمی در ابتدا برای ما ممکن است ایجاد مشکل نماید. اما می توانیم به شما تضمین دهیم که با تمرین و تکرار می توانید از پس این مشکلات بر بیایید و به طور کلی در بخش تلفظ کلمات آلمانی، کمتر دچار مشکل شوید.
نوشتن
در این مورد خوشحال باشید! ساده ترین بخش زبان آلمانی که از هر زبانی می توان گفت ساده تر است بخش نوشتار آن می باشد. این خبر خوشحال کننده را می توانیم به شما بدهیم که در زبان آلمانی هر چیزی که گفته می شود به همان صورت نیز نوشته می شود.
زبان آموزان بعد از حتی دو جلسه آموزش درست، می توانند تقریبا بیشتر کلماتی را که می شنوند حتی بدون آنکه معنی آن را بدانند بنویسند. این بخش آلمانی واقعا دارای قاعده می باشد، پس از آن لذت ببرید!
در این پست قصد داشتیم تا شما را بیشتر با زبان آلمانی، یکی از پرمخاطب ترین زبانها در میان هموطنان، آشنا کنیم. اگر تصمیم به یادگیری زبان آلمانی دارید و یا شروع به یادگیری آن کرده اید این نکات می توانند دید بهتری به شما در مورد زبان آلمانی بدهند تا بتوانید این زبان به ظاهر سخت را بهتر فرا بگیرید.