hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > آرتمیس انسان‌ها را به ماه بر می گرداند/جزییات یک عملیات فضایی مهم +ویدیو

آرتمیس انسان‌ها را به ماه بر می گرداند/جزییات یک عملیات فضایی مهم +ویدیو

با پرتاب فضاپیمای آرتمیس یک به کره ماه که سحرگاه 29 آگوست (7 شهریور) از آسمان فلوریدا انجام خواهد شد، باید در انتظار آغاز دوران جدیدی در علم نجوم و مخصوصا کره ماه خواهیم بود.

غزال زیاری: این ماموریت ناسا، اولین ماموریت از سه پرتاب برنامه‌ریزی شده برای فرود انسان بر سطح کره ماه از سال 1972 به بعد است. البته در ماموریت فعلی قرار نیست هیچ فضانوردی روی کره ماه فرو بیاید ولی پرتاب این فضاپیما، اولین مرحله از آزمایش این تکنولوژی خواهد بود و در نهایت قرار بر این است تا در آینده نزدیک چند فضانورد، از جمله اولین بانو و اولین فضانورد رنگین پوست به کره ماه اعزام شوند. ها را به ماه بر می

کیسی دریر، یکی از کارشناسان سیاست فضایی در آمریکا دراین باره گفته:« این یک اتفاق شگفت‌انگیز و واقعیتی است که اکثر ما انسان‌های زنده در کره زمین، آن را تجربه نکرده‌ایم. » انسان

شمارش معکوس برای اعزام فضاپیمای آرتمیس1

قرار بر این است که فضاپیمای آرتمیس 1 ساعت 8:33 دقیقه صبح روز 29 آگوست به وقت آمریکا به فضا پرتاب شود. این فضاپیما، کپسول اوریون را به فضا خواهد برد و در مسیر، کپسول جدا شده و به سمت مدار ماه حرکت خواهد کرد. بعد از دو هفته چرخش در ماه، اوریون به زمین بازخواهد گشت و در ساحل سن دیگو به زمین خواهد نشست و این ماموریت مجموعا 42 روز به طول خواهد انجامید.

کپسول اوریون طولانی‌تر از هرفضاپیمای دیگری، بدون اتصال به ایستگاه فضایی بین‌المللی در فضا باقی خواهد ماند و در نزدیکترین شرایط، خود را به 100 کیلومتر بالاتر از سطح ماه خواهد رساند.

هدف اصلی این ماموریت این است که ثابت شود که همه چیز درست پیش خواهد رفت؛ از جمله سپر حرارتی کپسول اورین که باید از فضانوردانی که قرار است در آینده سوار برآن شوند، محفاظت کند. چرا که قرار بر این است که سرعت این کپسول در اتمسفر زمین به چهل هزار کیلومتر برساعت رسیده و در هنگام بازگشت به زمین، تا دمای 2700 درجه سلسیوس گرم خواهد شد.

آرتمیس 1 با مسافر یا بدون مسافر؟

با وجودی که در این پروژه، فضانوردی در داخل کپسول نخواهد بود، اما این کپسول خالی هم به فضا اعزام نخواهد شد. درست در زیر کپسول، ده جعبه کوچک در سایز جعبه کفش قرار داده می‌شوند که بعد از جدا شدن کپسول اوریون از راکت، هر یک از این جعبه‌ها، مسیر جداگانه‌ای را برای انجام تحقیقات برروی کره ماه، تشعشعات محیطی فضا و تاثیر این تشعشعات برروی موجوداتی مثل مخمر را طی خواهند کرد.

سه ماکت شبیه انسان هم مسافران کپسول اوریون خواهند بود. یک ماکت برروی صندلی فرمانده کپسول تکیه خواهد زد. این ماکت، لباس پرواز جدیدی را که برای ماموریت‌های آرتمیس طراحی شده به تن خواهد داشت که این لباس فضانوردی، باید در هنگام برخاستن، فرود و درشرایط اضطرار در داخل کابین، استفاده شود. این لباس شبیه همه لباسهای فضانوردی قبلی است و کار مشابهی را انجام می‌دهد و شبیه بادکنکی است که به فرم بدن فضانورد است.

در لباس و فضاپیما، اکسیژن کافی برای فضانوردان تامین خواهد شد و دی اکسید کربن ناشی از تنفس فضانوردان جذب خواهد شد. لباس‌ها در عین حال دارای لوله‌ای برای خوردن غذای مایع برای فضانوردان و همچنین مسیری برای جمع‌آوری ادرار و مدفوع آنها خواهد بود.

دو ماکت دیگری که در کپسول قرار خواهند گرفت، دو ماکت نیم‌تنه زنانه به نام‌های هلگا و زوهار هستند و ماموریت آنها تهیه گزارش مناسب در مورد خطرات احتمالی فضا برروی بدن زنان است. چرا که ناسا قصد دارد تا در آینده یک فضانورد زن را با فضاپیمای آرتمیس به فضا بفرستد و از آنجا که خطرات ابتلا به سرطان ناشی از تشعشعات فضایی، برای زنان متفاوت با مردان است، هلگا و زوهار در این زمینه به کمک محققان خواهند آمد. این دو ماکت با موادی ساخته شده‌اند که استخوان‌ها، بافت و ارگان‌های بدن انسان را شبیه‌سازی می‌کنند.

کپسول اوریون دو مسافر غیر انسانی دیگر نیز خواهد داشت؛ یکی شخصیت شان د شیپ ودیگری اسنوپی که به عنوان شاخص جاذبه صفر عمل خواهند کرد.

ماموریت بعدی فضاپیمای آرتمیس، یعنی آرتمیس 2 برای سال 2024 برنامه‌ریزی شده و قرار است تا در آن ماموریت، فضانوردان واقعی بعد از پرواز، به دور کره ماه بروند و البته برروی کره ماه فرود نخواهند آمد و در نهایت ماموریت آرتمیس 3 که برای سال 2025 برنامه‌ریزی شده، فرود انسان برروی کره ماه خواهد بود.

4141

کد خبر 1666981

منبع: khabaronline-1666981

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو