به گزارش خبرنگار مهر، عادل مولا بعد از ظهر امروز پنجشنبه در گفتوگویی رسانهای اظهار کرد: خشک شدن پوشش گیاهی بخشی از تالاب بینالمللی هورالعظیم به دلیل وقوع خشکسالی و گرمای شدید از جمله عوامل اصلی آتش سوزیهای متوالی در قسمت عراقی این تالاب است.
وی افزود: جهت وزش باد معمولاً از شمال غرب به جنوب غرب و غرب به شرق است و همین موضوع سبب میشود شهرهای هویزه، سوسنگرد و بستان و حتی مرکز استان خوزستان (اهواز) از دود ناشی از آتش سوزی در تالاب تأثیر بپذیرند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به خشک شدن رودخانههای دجله و فرات به دلیل وقوع پدیده خشکسالی اشاره کرد و گفت: راهکار مناسب برای کاهش آتش سوزیها، پرآب شدن و تأمین حقابه آنها است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۲۲ هزار هکتار از بخش عراقی تالاب هورالعظیم دچار آتش سوزی شده تصریح کرد: در روزهای اخیر شاهد آتش گرفتن حدود ۲۰۰ هکتار در بخش ایرانی آن هستیم که با کارهای به موقع و همکاری مدیریت بحران، استانداری آتش سوزی مهار و از گسترش آن جلوگیری شد.
مولا با بیان اینکه مهار آتش سوزی در بخش عراقی فقط با پیگیریهای و مکاتبههای وزارت امور خارجه امکانپذیر است، گفت: برای جلوگیری از بروز مشکلاتی در این زمینه، کارهای خوبی در بخش ایرانی در دستور کار قرار گرفته از جمله رهاسازی حداقل آب موجود، تبادل آبی میان حوضههای این تالاب بینالمللی و… است.
منبع: mehrnews-5543741