جوزپ بورل با انتشار یادداشتی در روزنامه ایتالیایی «لاستامپا»، نوشت: بحران انرژی امروز در اتحادیه اروپا بهایی است که باید برای «دفاع از دموکراسی» و پایان دادن به تاثیرگذاری روسیه بر شیوه تصمیمگیری سیاسی در بروکسل بپردازیم.
وی با بیان اینکه ما تا پایان سال ۲۰۲۲، واردات نفت روسیه را تا ۹۰ درصد کاهش خواهیم داد، گفت: واردات گاز از مسکو نیز روند نزولی دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یادآوری مشکلات ناشی از کاهش واردات انرژی از روسیه برای بخشهای اقتصادی و مردم اروپا، تصریح کرد: این مشکلات بهایی است که ما باید برای دفاع از دموکراسیهایمان و حقوق بین الملل بپردازیم.
بورل با تاکید بر ضرورت همبستگی بین کشورهای اروپایی برای فائق آمدن بر بحران انرژی در قاره سبز، گفت: مطمئنم که تحریمها به تدریج مسکو را به زانو درخواهد آورد و کرملین را مجبور به تغییر محاسبات راهبردی خواهد کرد.
وی در عین حال، تغییر راهبرد روسیه را در آینده نزدیک بعید دانست و گفت: روسیه برای واردات بسیاری از کالاهای دارای ارزش افزوده بالا به غرب وابسته است و در حوزه واردات فناوریهای پیشرفته، ۴۵ درصد به اروپا، ۲۱ درصد به آمریکا و فقط ۱۱ درصد به آسیا وابسته است.
این دیپلمات ارشد اروپایی با بیان اینکه تحریمها توانایی روسیه برای تولید موشکهای نقطهزن مثل اسکندر و خا ۱۰۱ را از بین خواهد برد، افزود: تمامی سازندگان خارجی خودرو هم تصمیم به خروج از روسیه گرفتهاند و خودروهای معدودی که توسط روسیه تولید می شوند فاقد ایربگ یا گیربکس اتوماتیک خواهند بود.
بورل درباره دیگر تاثیرات تحریمها بر روسیه گفت: با اعمال تحریم ها صنعت نفت روسیه نه تنها شاهد خروج پیمانکاران خارجی خواهد بود بلکه با مشکل دسترسی به فناوریهای پیشرفته مثل حفاری افقی روبهرو می شود.
وی، نداشتن دسترسی به هواپیماهای مسافربری غربی در کنار قطع شدن اتصال روسیه به شبکههای تحقیقاتی جهانی را از دیگر تبعات تحریمها برای این کشور ارزیابی کرد و گفت: فرار گسترده مغزها از روسیه از دیگر تبعات تحریم هاست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: از آنجایی که ما نمیخواهیم با روسیه وارد جنگ شویم، پاسخ ما به بحران اوکراین، تحریم مسکوست.
بورل افزود: اتحادیه اروپا نشان داد که در پاسخ به بحرانها، فقط حرف نخواهد زد بلکه عمل می کند.
311311
کد خبر 1648147منبع: khabaronline-1648147