امیر اسحاقی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد وضعیت بازار تلفن همراه، اظهار کرد: ۹۱ درصد نیاز بازار با گوشیهای تلفن زیر ۶۰۰ دلار پاسخ داده میشود اما با توجه به افت شدید تقاضا، طی ۲ ماه گذشته شرکتها و فروشندگان، گوشی را با زیان میفروشند چراکه باید تعهدات خارجی خود را تسویه کنند.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی افزود: در حال حاضر ۲.۵ میلیون دستگاه تلفن همراه مصرف نشده در کشور داریم که از میانگین مصرف بالاست و فروشندگان، کالا را عمل زیر قیمت م ی فروشند تا بدهیهای خود را بدهند.
اسحاقی اضافه کرد: اگرچه نرخ ارز نیما که به گوشیهای زیر ۶۰۰ دلار تخصیص داده میشود به صورت مورچه وار در حال افزایش است اما باز هم شرکتها کالا را با زیان میفروشند.
عدم تخصیص ارز برای واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار
وی در مورد واردات گوشیهای تلفن بالای ۶۰۰ دلار، گفت: تقریباً از ۲۴ اردیبهشت ماه با واردات گوشیهای برای ۶۰۰ دلار مشکل داریم زیرا فقط ویرایش ثبت سفارش این کالا اصلاح شده و هیچ گونه تخصیص و تأمین ارزی برای واردات انجام نمیشود.
اسحاقی افزود: هنوز کمیته مشترک اقدام ارزی بانک مرکزی و وزارت صمت در مورد تخصیص ارز این کالا به تصمیم نهایی نرسیدهاند که همین امر موجب شده خرید و فروش پاسپورت و واردات کالای مسافری افزایش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲۰ هزار کالای مسافری وارد کشور شده که نشان میدهد سواستفاده از این جریان به اوج خود رسیده است.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی اضافه کرد: عملاً واردات گوشیهای تلفن بالای ۶۰۰ دلار متوقف بوده و کالاهای وارد شده نیز در گمرک دپو شده است. ما با سازمان توسعه تجارت ایران نامه نگاریهایی انجام دادیم و خواستار تعیین تکلیف کالاهای دپو شده و نحوه تخصیص ارز شدیم که مقرر شد هفته آینده کمیته اقدام ارزی جلسهای در این خصوص برگزار کند.
وی با بیان اینکه آرامش بازار از بین رفته است، گفت: در حال حاضر عرضه به شدت بالا بوده و تقاضا به پایینترین حد ممکن رسیده است.
منبع: mehrnews-5529332