جستجو
رویداد ایران > دانش و مهارت > قرص فروفورت؛ معرفی کپسول فروفورت گاین و دئودنال در کمبود آهن

قرص فروفورت؛ معرفی کپسول فروفورت گاین و دئودنال در کمبود آهن

فروفورت گاین و قروفورت دئودنال که به صورت های قرص فروفورت و کپسول در دسترس است قرص آهن است و مکملی ست برای رفع کم خونی ناشی از فقر آهن. در ادامه معرفی کامل آن را آورده ایم.

در حال حاضر از هر ۳ نفر خانم، ۱ نفر دچار کم خونی است که حدوداً نیمی از آن به کمبود آهن مربوط می شود.خستگی، ضعف و ریزش مو از علائمی هستند که ممکن است به دلیل کمبود آهن بروز پیدا کنند.در صورتی که کمبود آهن مورد بی توجهی قرار بگیرد می تواند تبدیل به کم خونی (آنمی) شود. از همین رو به توصیه سازمان بهداشت جهانی تمامی زنان ۱۵ تا ۵۹ سال می بایست هفته ای ۶۰ میلی گرم آهن (معادل ۲ عدد کپسول از این محصول) مصرف کنند تا از ابتلا به فقر آهن پیشگیری نمایند

کپسول فروفورت

خستگی، سرگیجه، سردرد، سبکی سر به ویژه در زمان ایستادن، تنگی نفس، سردی دست و پا و … از جمله عوارض کم خونی ناشی از فقر آهن است. برای درمان این بیماری علاوه بر تغییر رژیم غذایی باید از مکمل های تخصصی کم خونی نیز استفاده شود. کپسول فروفورت گاین در بسته بندی ۳۰ عددی به‌منظور پیشگری و درمان کم خونی ناشی از فقر آهن تجویز و استفاده می‌شود. هر کپسول حاوی ۸۰ میلی گرم آهن به فرم فروس گلایسین سولفات و ۱ میلی گرم اسید فولیک یا همان ویتامین B۹ است. فروس گلایسین سولفات یك جزء اساسی در تشكیل هموگلوبین است.

هموگلوبین پروتئینی است که وظیفه انتقال اکسیژن به تمام سلول‌های بدن را دارد. به طور کلی وجود آهن برای تولید گلبول‌های قرمز خون، افزایش هموگلوبین، رشد و نمو و تامین ذخایر کبدی چنین ضروری است. اسیدفولیک نیز یکی از ویتامین‌های ضروری از خانواده ویتامین‌های گروه B است که بدن انسان قادر به ساخت این ویتامین نبوده و تامین این ویتامین در بدن وابسته به جذب کافی و مداوم آن از طریق مکمل‌های غذایی روزانه است. بخصوص برای افراد مسن، ورزشکاران و خانم‌ها در دوران بارداری و شیردهی، این نیاز بیشتر است. اسیدفولیک در واکنش‌های متابولیکی زیادی در بدن انسان نقش داشته و برای عملکرد صحیح بدن ضروری است.

جدول ترکیبات فروفورت

ترکیبات مقدار در هر ۳ قرص درصد نیاز مصرف روزانه
فروس گلایسین سولفات (معادل آهن دو ظرفیتی) ۶۰ mg **
اسید فولیک (ویتامین B۹) ۰,۷۵ mg **


*نیاز مصرف روزانه از طرف شرکت سازنده مشخص نشده است.

**درصد نیاز مصرف روزانه از طرف شرکت سازنده مشخص نشده است.

g = گرم / mg = میلی‎گرم / µg یا mcg = میکروگرم / IU = واحد بین المللی


نام دارو: فروفورت

ﻧﺎم ژﻧﺮﯾﮏ: فروس گلایسین سولفات / اسید فولیک

ﻃﺒﻘﻪ داروﯾﯽ: مکمل آهن و اسید فولیک

شکل دارو: کپسول

قیمت : 104,600تومان

ترکیبات دارو:فروس گلایسین سولفات معادل ۸۰ میلی‌گرم آهن المنتال به‌علاوه ۱ میلی‌گرم اسید فولیک

فروفورت روزانه

فروفورت روزانه (®Ferro Fort Daily) یک مکمل غذایی است که به شکل کپسول تولید می‌شود. هر کپسول فروفورت روزانه حاوی ۳۲ میلی‌گرم آهن قابل جذب و ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک است. مکمل فروفورت با جذب بسیار بالا و عوارض گوارشی (تهوع، دل درد و یبوست) بسیار کم، مورد تایید پزشکان متخصص است. ساختار فروفورت به صورت دانه‌ها یا پلت‌های فروس گلایسین با پوشش روده‌ای (انتریک کوتد) است که موجب می‌شود طعم بد فلز در دهان حس نشود. همچنین این پوشش خاص موجب می‌شود مولکول‌های آهن بدون تماس با لایه داخلی معده (مخاط معده) به سمت ابتدای روده کوچک که بیشترین جذب آهن در آنجا صورت می‌پذیرد، حرکت کنند. آزاد شدن آهن فروفورت در ابتدای روده کوچک کمک می‌کند سطح تماس مولکول‌های آهن با لایه داخلی (مخاط) دستگاه گوارشی به‌ویژه مخاط معده بسیار کاهش یابد و در نتیجه، عوارض گوارشی اعم از احساس تهوع، استفراغ، دل درد و یبوست به حداقل ممکن برسد. همچنین گلایسین موجود در ساختار فروفورت باعث می‌شود که در ابتدای روده کوچک مولکول‌های آهن به سرعت آزاد و جذب شوند. جذب سریع‌تر آهن در واقع باعث افزایش سرعت تاثیر فروفورت می‌گردد. میزان مصرف فروفورت روزانه، ۲ کپسول در هفته و به مدت ۶ ماه در سال (سه ماه مصرف و سه ماه استراحت و مجددا سه ماه مصرف و سه ماه استراحت) است. بهترین زمان برای مصرف مکمل فروفورت روزانه، یک تا دو ساعت قبل یا بعد از غذا، همراه با یک لیوان کامل آب یا آب مرکبات است.


مکانیسم عمل مکمل فروفورت

فروس گلایسین سلوفات موجود در مکمل فروفورت گاین در تمام طول دستگاه گوارش جذب می‌شود. از طریق سلول‌های مخاطی دستگاه گوارش به داخل خون منتقل می‌شود. در آنجا بلافاصله به یك پروتئین حامل (ترانسفرین ) ‌پیوند می‌یابد و برای شركت در ساختمان هموگلوبین به مغز استخوان برده می‌شود. پیوند آهن به پروتئین بسیار زیاد است. با تخریب هموگلوبین، آهن آزاد ولی ذخیره شده و دوباره توسط بدن استفاده می‌شود. از آنجا که میزان جذب آهن از دستگاه گوارش در زمان کم خونی فقر آهن افزایش می یابد و فروس گلایسین سولفات نیز به خوبی جذب می‌شود. باقی مانده ترکیبات آهن مصرف شده در دستگاه گوارش کاهش می‌یابند و درنتیجه عوارضی مثل یبوست، تهوع و … کاهش می‌یابد.

ویژگی های کپسول فروفورت گاین عبیدی


موارد مصرف کپسول فروفورت

این دارو علاوه بر این که برای پیشگیری از کم خونی فقر آهن کاربرد دارد، برای درمان کم خونی فقر آهن نیز کاربرد آن تایید شده است.

مصرف در بارداری و شیردهی:


مصرف این فرآورده طی دوران بارداری و شیردهی جهت درمان کمبودهای آهن و اسید فولیک مطابق با دستور پزشک انجام می‌گیرد.

درخصوص نحوه صحیح مصرف به این نکات توجه کنید:


۱- این فرآورده را با مشورت پزشک یا داروساز مصرف نمایید.
۲- مواد موجود در غذاهای گیاهی که با آهن تشکیل کمپلکس می‌دهند (مانند فیتات ها، اُگزالات‌ها و فسفات‌ها) و همچنین مواد موجود در قهوه، چای، شیر و نوشیدنی‌های کولا از جذب آهن به درون خون جلوگیری می‌نمایند.
۳- این فرآورده باید بدون جویدن و همراه با مقادیر کافی آب مصرف شود.
۴- این فرآورده باید به صورت ناشتا و با معده خالی در هنگام صبح (حدود یک ساعت قبل از صبحانه) و یا در فاصله زمانی مناسب، حدود ۲ ساعت قبل و یا بعد از غذا مصرف شود.
۵- در صورت اشکال در بلع کپسول، محتویات درون آن را به طور کامل تخلیه و به درون یک قاشق سوپ‌خوری منتقل نمایید. سپس آن را با مقادیر کافی آب میل کنید.
۶- دوره درمان توسط پزشک تعیین می‌گردد.
۷- مصرف خوراکی آهن باید حتی پس از نرمال ‌شدن نتایج هموگلوبین، همراه با پایش میزان فریتین سرم ادامه یابد.
۸- دوره درمان بر اساس شدت کم‌خونی و نیاز فردی معمولاً ۳ تا ۶ ماه است که ممکن است در برخی موارد طولانی‌تر نیز گردد.
۹- در مواردی که به نظر می‌آید اثر فرآورده به شدت قوی و یا بسیار ضعیف است، با پزشک خود مشورت نمایید.
۱۰- در صورت فراموش ‌کردن مصرف یک نوبت از فرآورده، آن نوبت را مصرف ننموده و برنامه عادی خود را ادامه دهید. از دوبرابر کردن مقدار فرآورده خودداری کنید.


تداخل‌های دارویی کپسول فروفورت:

قبل از مصرف اين‌ فرآورده، چنانچه از داروهاي زير استفاده مي‌نماييد، پزشك خود را مطلع سازيد:
داروهای ضد درد یا ضد روماتیسم (مانند سالیسیلات ها و فنیل بوتازون) ـ مصرف توأم این داروها با این فرآورده می تواند باعث وخامت تحریکات مخاط گوارشی گردد.
داروهای ضد تشنج ـ مصرف مقادیر بالای این فرآورده می تواند باعث افزایش حملات تشنجی در بیماران تحت درمان با داروهای ضد تشنج گردد.
تتراسیکلین ها، داروهای بیس فسفونات ـ جذب آهن، تتراسیکلین ها و داروهای بیس فسفونات مهار می گردد.
کلستیرامین، داروهای حاوی کلسیم، منیزیم و آلومینیم (مانند آنتی اسیدها، نمک های جانشین کلسیم و منیزیم) ـ جذب آهن مهار می گردد.
پنی سیلامین، ترکیبات خوراکی طلا، اِل – متیل دوپا، لوودوپا و اِل – تیروکسین ـ جذب این داروها اگر همزمان با آهن مصرف شوند، مختل می گردد.
آنتی بیوتیک های فلوروکینولونی مانند سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین، نورفلوکساسین و اُفلوکساسین ـ جذب این داروها در مصرف همزمان با آهن به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
داروهای سیتوتوکسیک، سولفونامیدها، داروهای ضد صرع و باربیتورات ها ـ این داروها جذب اسید فولیک را مختل می نمایند.
به طور کلی فاصله زمانی مصرف این فرآورده با سایر داروهای فوق باید حداقل 2 ساعت باشد.

موارد احتیاط کپسول فروفورت :

موارد منع مصرف کپسول فروفورت :


سوالات متدوال درباره کپسول فروفورت

کپسول فروفورت چیست؟
کپسول فروفورت برای درمان کم خونی مناسب است.
موارد مصرف کپسول فروفورت؟

- کمبود آهن بخصوص کم خونی فقرآهن در زمان بارداری و شیردهی در دوران کودکی
- افراد دارای رژیم حاوی مقدارکم آهن پس از خونریزی حاد یا مزمن
- کمک به پیشگیری و بهبود کم خونی‌های ناشی از سو تغذیه و مشکلات فقر اهن
- افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن حاوی آهن و اسید فولیک
مقدار مصرف کپسول فروفورت؟
بزرگسالان و کودکان بالاتر از 6 سال :یک کپسول در روز است، در موارد کمبود شدید اهن مصرف فروفورت دئودنال همراه با غذا و نوشیدنی ها مواد موجود در غذاهای گیاهی (مثل سبزیجات و غلات) که با آهن ترکیب می شوند(مثل فیتات ها، اگزالات ها و فسفات ها) و نیز اجزای موجود در قهوه، چای، شیر و کولا جذب گوارشی آهن را مهار می کنند.
قرص فروفورت برای ریزش مو؟

با افزایش سن، روند رشد به علت‌های مختلفی از جمله کاهش متابولیسم، تغییر هورمون‌ها و تغییر در فولیکول‌های مو که نقش تولید موهای جدید را بر عهده دارند، کند می‌شود. در چنین شرایطی حفظ سلامت موها وابستگی زیادی به تغذیه دارد. اسید فولیک و آهن نیز از جمله ترکیباتی هستند که در جلوگیری از ریزش مو نقش موثری ایفا می‌کنند. زیرا که بافت پوست، مو و ناخن شامل سلول‌هایی می‌شود که در سلول‌های اسید فولیک نیز وجود دارد. از این رو قرص ferro fort به واسطه دارا بودن این مواد به رشد بهتر موها کمک نموده و از هرگونه آسیب به آن‌ها جلوگیری می‌نماید.
قرص فروفورت چاق کننده است؟

فولیک اسید فرم تکمیلی فولات بوده و در غذاهای غنی شده یافت می‌شود. اما اگر قادر به دریافت نیازهای روزانه فولات از این منابع نیستید، امکان دارد نیازمند مصرف مکمل‌های حاوی آن باشید. علیرغم این نیاز، برخی از افراد از مصرف این مکمل‌ها اجتناب می‌کنند و نگران افزایش وزن توسط مصرف ویتامین B۹ هستند. در صورتی که چنین نیست و فولیک اسید به خودی خود نباید موجب افزایش وزن شود. مصرف کالری بیش از مقدار سوزانده شده توسط بدن شایع‌ترین علت افزایش وزن است و مصرف برخی از داروها نیز در این امر تاثیرگذار است. اما اگر وزنتان افزایش پیدا نموده و علت آن مشخص نیست به علت استفاده از فروفورت گاین نبوده و جهت آگاهی از علت آن باید با پزشک خود مشورت نمایید.

مصرف قرص فروفورت در دوران بارداری و شیردهی؟
مصرف کپسول فروفورت طی دوران بارداری و شیردهی جهت درمان کمبودهای آهن و اسید فولیک طبق مجوز پزشک انجام شود.
موارد منع مصرف قرص فروفورت؟

حساسیت به ماده فعال یا سایر اجزای دارو بار زیاد آهن اختلالات بهره گیری از آهن این دارو نباید در کودکان کمتر از 6 سال مصرف شود.
بیماران مبتلا به زخم های روده سالمندان مبتلا به کم خونی فقر آهن یا کم خونی توجیه نشده باید با دقت برای یافتن علت فقرآهن یا منشاء خونریزی ارزیابی شوند.
بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از بیماری شدید کلیوی باید همزمان با فروفورت دئودنال، اریتروپویتین نیز دریافت کنند.

برچسب ها
نسخه اصل مطلب