قزوین| پرجمعیتترین روستای کشور زیر سایه محرومیت
روستای نصرتآباد قزوین پرجمعیتترین روستای ایران محسوب میشود، بیش از 20 هزار روستایی ساکن نصرتآباد از نبود امکانات گلایه دارند و نبود امکانات و نیروی انسانی مناسب برای خدماتدهی به این تعداد جمعیت موجب شده تا نام این روستا با محرومیت گره بخورد.
بیشتر بخوانید
به گزارش ایرنا، نصرتآباد چندین سال قبل بهعنوان یکی از نواحی منفصل شهری به شهر الوند الحاق شد اما به دنبال درخواست مردم نصرتآباد برای انتزاع که مقدمهای برای تبدیلشدن به شهر بود، این ناحیه از شهر الوند جدا و دوباره به روستا تبدیل شد. شهر شدن نصرتآباد اکنون در گرو اصلاح حریم شهر الوند در شورای عالی معماری و شهرسازی و سپس تصویب ارتقا از شهر به روستا در وزارت کشور است. طی سالیان گذشته نصرتآباد با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم کرده و با کمبودهای زیادی روبرو بوده است که مرتفع نشده و انبوه شده که ازجمله آنها باید به وجود مشکل در جمعآوری زباله و پسماند، ساختوسازهای غیرمجاز، نبود کلانتری، بیبهره بودن از تجهیزات و ماشینآلات خدماترسانی، نبود تاکسی به مرکز استان، فقدان درمانگاه و داروخانه شبانهروزی و ...اشاره کرد.
خدماتدهی مناسب از طریق دهیاری ممکن نیست
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین اظهار داشت: نصرتآباد درگذشته ناحیه منفصل شهری الوند (مرکز شهرستان البرز) بود و در سال ۹۵ با توجه بهپیش رو بودن انتخابات شوراها اهالی آن تقاضا داشتند تا با توجه به شرایط جمعیتی، این ناحیه به شهر تبدیل شود. او اظهار داشت: برای تبدیل نصرتآباد به شهر باید یک سری فرایندهای قانونی طی میشد که یکی از آنها تبدیل ناحیه منفصل شهری به روستا بود که این کار انجام شد. نجفی ادامه داد: در گام بعدی باید حریم شهر الوند که نصرتآباد قبل از آن بهعنوان ناحیه منفصل شهری آن بود اصلاح میشد که این کار انجام شد و مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان قزوین را نیز دریافت کرد. مدیرکل امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری قزوین با بیان اینکه اصلاح طرح جامع شهر الوند و کاهش حریم این شهر از محدوده نصرتآباد توسط اداره کل راه و شهرسازی تهیه شد، گفت: به لحاظ قانونی این مصوبه باید به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال میشد تا مورد تائید قرارگرفته و مصوب شود که این کار صورت گرفت اما هنوز این شورا مصوبه اصلاح حریم شهر الوند و کاهش آن را تائید و مصوب نکرده است. این مسئول با بیان اینکه اجرایی کردن مصوبه اصلاح حریم شهر الوند تنها از اختیارات شورای عالی معماری و شهرسازی است که باوجود پیگیریهای فراوان از سوی استانداری، نمایندگان مجلس و اداره کل راه و شهرسازی قزوین هنوز محقق نشده است، گفت: این در شرایطی است که نصرتآباد همه شرایط لازم را برای شهر شدن دارد اما تائید نشدن اصلاح حریم شهر الوند موجب شده تا این تغییر در تقسیمات کشوری فعلا انجام نشود. او در خصوص دلایل اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی چرا هنوز نسبت به تائید اصلاح نهایی حریم شهر الوند اقدامی انجام نداده است، گفت: دلیل خاصی برای این موضوع ذکر نشده اما به نظر نمیرسد موضوع فنی باشد بلکه ملاحظات سیاسی باعث این وقفه شده و احتمالا این کار به بعد از برگزاری انتخابات مجلس موکول شده است. نجفی با بیان اینکه مدیران استانی اختیاراتی در این شورا ندارند و مدیران ملی در این خصوص تصمیم گیر هستند، اظهار داشت: بااینوجود پیگیریهای فراوانی توسط مسئولان استانی انجامشده و در حال انجام است تا تکلیف مشخص شود.
نصرتآباد بزرگتر از ۱۴ شهر قزوین اما فاقد شهرداری
رسول قاسمی عضو و سخنگوی شورای اسلامی نصرتآباد اظهار کرد: نصرتآباد نام روستا را یدک میکشد اما با برخورداری از ۲۳ هزار نفر جمعیت در عمل از ۱۴ شهر استان قزوین بزرگتر و پرجمعیتتر است. او با بیان اینکه نصرتآباد در جوار اولین و یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی ایران و خاورمیانه قرار دارد اما این موضوع تنها به افزایش جمعیت این روستا منجر شده و تأثیری در توسعه و افزایش رفاه ساکنان آن نداشته است و آلودگی آن سهم اهالی بوده است، اظهار داشت: خدماتدهی مطلوب به چنین جمعیتی بهوسیله یک دهیاری با چارت محدود و با سه نفر نیرو تقریبا غیرممکن است. عضو شورای اسلامی روستای نصرتآباد با بیان اینکه در زمان الحاق به الوند خدمات درخور و مناسبی به اهالی ارائه نمیشد، افزود: با درخواست اهالی و پس از مدتها مصوبه انتزاع نصرتآباد از شهر الوند به تصویب رسید تا زمینه تبدیل آن به شهر مستقل فراهم شد چراکه خدماتدهی به بیش از ۲۰ هزار نفر نیازمند ایجاد شهرداری و برخورداری از نیروی انسانی مناسب و تجهیزات کافی است که چنین امکاناتی در اختیار یک دهیاری نیست. او، جمعآوری زباله و پسماند را یکی از مشکلات اساسی روستای نصرتآباد دانست و گفت: وجود مشکل در این زمینه اعتراضات اهالی را به دنبال داشته است چراکه یک دهیاری بهتنهایی قادر به فعالیت در این زمینه برای جمعیتی بیش از ۲۰ هزار نفر نیست. این عضو شورای اسلامی نصرتآباد اظهار داشت: ساختوسازهای غیرمجاز و نبود نظارت جدی در این زمینه به حاشیهنشینی در این روستا دامن زده و با خود آسیبهای فرهنگی و اجتماعی به دنبال دارد و آینده نصرتآباد را نیز تهدید میکند. قاسمی اظهار داشت: چندین بار درخواست کردهایم تا خودرو و ماشینآلات برای ارائه خدمات به شهروندان نصرتآباد در اختیار دهیاری قرار بگیرد اما ازآنجاکه اعتبارات دهیاریها محدود و اندک است موفق به این کار نشدهایم. او در ادامه نبود یک درمانگاه و همچنین فقدان داروخانه شبانهروزی را از دیگر مشکلات روستای نصرتآباد با حدود ۲۳ هزار نفر جمعیت عنوان کرد و گفت: بخش زیادی از ساکنان شریف نصرتآباد را اقشار ضعیف و کمدرآمد تشکیل میدهند و اگر نیاز به مراجعه به پزشک و یا تهیه دارو در شب را داشته باشند باید با صرف هزینه خود را به الوند و یا قزوین برسانند.
ارتقای نصرتآباد از روستا به شهر در دست پیگیری
سرپرست فرمانداری البرز گفت: با توجه به درخواست مردم نصرتآباد برای انتزاع از الوند مراحل اداری مربوط به این موضوع پیگیری و درنهایت این موضوع در شورای برنامهریزی و توسعه استان قزوین به تصویب رسید و به دنبال آن انتخابات شوراها برگزار و دهیار انتخاب شد. محمد نصیری گفت: اعتبارات خوبی از محل ارزشافزوده به نصرتآباد اختصاص دادهشده است اما با توجه به جمعیت بالای این روستا نیاز است که تشکیلات دهیاری به شهرداری در آن ارتقا پیدا کند تا شاهد بهبود خدماترسانی به اهالی آن باشیم. این مسئول گفت: در خصوص جلوگیری از ساختوسازهای غیرمجاز در نصرتآباد نیز نظارتهای لازم انجام میشود و در این خصوص به دستگاههای مسئول و همچنین بخشداری مرکزی توصیه لازم انجامشده است و تلاش خواهد شد وضعیت موجود کنترل و ساختوسازهای انجامشده نیز در کمیسیون ماده ۹۹ تعیین و تکلیف شود.
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران