hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > افزایش 9 درصدی قیمت دارو در سال 97

افزایش 9 درصدی قیمت دارو در سال 97

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به برنامه این سازمان برای واقعی کردن قیمت دارو در سال 97، گفت: در این زمینه سه برنامه اجرایی وجود دارد که بر اساس آن شاهد تغییرات قیمت برخی اقلام دارویی تا سقف 9 درصد خواهیم بود.  
 کیانوش جهانپور درباره برنامه سازمان غذا و دارو برای واقعی کردن قیمت دارو در کشور، به اعتماد آنلاین گفت: در حوزه قیمت‌گذاری دارو امسال سه راهبرد و برنامه اجرایی در سازمان تعیین شده که بر اساس آن در برخی اقلام دارویی مانند داروهای برند، برند-ژنریک و وارداتی شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. البته درصدهای این کاهش قیمت متغیر بوده و به تناوب اعلام می‌کنیم که چه داروهایی دچار کاهش قیمت شدند. وی با بیان این که در برخی موارد شاهد ثبات قیمتی اقلام دارویی در امسال هستیم، افزود: در برخی موارد هم در زمینه منطقی‌سازی قیمت، برنامه افزایش قیمت داروها را پیش می‌بریم که این اقدام بیشتر شامل تولیدات داخلی می‌شود. سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: باید توجه کرد که پیش از این ارز مرجع دارو حدود 3800 تومان برای هر دلار بوده است. حال طبق ابلاغیه‌ای که بعد از تحولات ارزی اخیر ابلاغ شد، ارز با نرخ تک‌نرخی رسمی دولت به قیمت 4200 تومان است. بنابراین مواد اولیه یا محصول نهایی دارو با این رقم وارد می‌شود و قاعدتا تفاوت قیمتی با قبل در برخی اقلام دارویی خواهیم داشت که میزان آن بر اساس فرمول‌هایی است که در کمیسیون قیمت‌گذاری مطرح می‌شود. البته تغییر قیمت دارو امسال تا سقف 9 درصد است.
سال96، 7درصدافزایش داشت
جهانپور با بیان این که بر این اساس میانگین افزایش قیمت دارو هم امسال تا سقف 9 درصد است و بیش از آن نخواهد بود، افزود: این میانگین در سال 96، هفت درصد بوده است. البته با توجه به این که دولت مابه‌التفاوت ارزی را تخصیص خواهد داد، مشکلی برای بیماران ایجاد نمی‌شود. بر این اساس دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز را در سطح عرضه از طریق سازمان‌های بیمه‌گر و با اولویت بیماران خاص و صعب‌العلاج به‌گونه‌ای پوشش می‌دهد که فشار مالی خاصی روی بیمار ایجاد نشود. یعنی ممکن است قیمت دارو تغییر کند، اما این افزایش قیمت به بیمار منتقل نخواهد شد. وی تاکید کرد: بنابراین میانگین تغییر قیمت دارو در سال 97، افزایش 9 درصدی است که در برخی اقلام کاهش، برخی اقلام افزایش و در برخی اقلام ثبات قیمت را شاهد خواهیم بود.

دو نمونه از افزایش دوبرابری  قیمت دارو
گروه اجتماعی- با وجود اظهارات متعدد مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در خصوص این که تغییرات ارزی، تاثیری بر قیمت تمام شده برای مصرف کننده ندارد، اما مشاهدات خراسان از موضوع دیگری حکایت دارد. به یکی از این موارد توجه کنید: یکی از مخاطبان خراسان در تاریخ 28دی ماه96، 6 قلم انسولین لانتوس را به قیمت 188هزار و500ریال تهیه کرده است که همین نسخه دارو را دوروز قبل (19خرداد97 ) به مبلغ 419 هزار ریال  خریداری کرده است. یا مورد دیگر در مجموعه داروهایی که بدون نسخه پزشک نیز می توان تهیه کرد  پماد پشه زدگی  است که دوماه قبل به قیمت 15 هزارریال بود و امروز همان پماد را به مبلغ35هزار ریال باید تهیه کرد. بنابراین نمی توان پذیرفت که تفاوت قیمت ارز یا هر دلیل دیگر بر قیمت دارو اثر نگذاشته است و چنان چه در این دومورد نیز مرور کردیم، تفاوت قیمت دوبرابر و بیش از دوبرابر بوده است. ضمن این که باید تعیین شود  افزایش 9 درصدی دارو که امسال اجرا می شود بیشتردر حوزه کدام داروها خواهد بود. به نظر می رسد مسئولان باید درخصوص قیمت دارو، عینی تر و براساس آن چه در داروخانه ها برای مصرف کنندگان اتفاق می افتد، اظهار نظر کنند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو