به گزارش فارس، آفرود واژه لاتینی است که برای ورزش با خودروهای شاسیبلند در نظر گرفته شد تا آفرودها خارج از جاده مسطح دل به جنگل، کوه و ناهمواریهایی بزنند که تمام هیجانات در منطقهای صعبالعبور تخلیه شود. هر رد این رالی خراشی است که بر دل طبیعت میکشد؛ دریغ از اینکه آفرود سواران بدانند این سرسبزی نباید دستخوش سرخوشیهای لحظهای و لذتهای آنی شود. وقتی آفرودرها با غولهای مکانیکی صدای وحشتانگیزی را در دل جنگل رها میکنند دل و بدن هر جانداری را به لرزه میاندازد و بدون آنکه بدانند به بیراهه زدهاند. شعف مضاعف با پرش از پستیوبلندی سبب شد تا آفرود طرفداران زیادی را به خود جلب کند برخی بهصورت سازماندهی شده در قالب هیئت اتومبیلرانی فعالیت حرفهای دارند و تعداد زیادی هم بدون مجوز با خودروهایی از تولیدات آمریکا و ژاپن همچون لندکروز، نیسان پاترول، تویوتا، جیپ، چروکی، لندرور و غیره دل به طبیعت بکر میزنند.
حضور هیچ آفرودی را در مناطق جنگلی پذیرا نیستیم
علیاکبر یدالهی معاون حفاظت محیطزیست مازندران میگوید: بحث تخریب محیطزیست از سوی آفرودبازان در مازندران پررنگ شده است؛ برای جلوگیری از این نابهنجاری با هر دستگاه اجرایی مکاتبه داشتیم متأسفانه با محیطزیست هماهنگ نیستند. یدالهی با بیان اینکه برخی آفرودبازان بهصورت غیرمجاز با تشکیل تپههای شنی وارد منطقه میانکاله شده بودند که از ورود آنان جلوگیری شد، میافزاید: اغلب آفرودرها جوانان غیربومی (تهرانی) و برخی هم بومی از خانوادههای مرفه هستند که مناطق جنگلی رامسر، تنکابن، سوادکوه و ساری را مدنظر قرار میدهند. او اعلام کرد تاکنون ورود خودروهای سنگین همچون آفرود را در مناطق چهارگانه محیطزیست نداشتیم اما لازمه جلوگیری از تخریب محیطزیست ساماندهی آفرودبازان آزاد است. معاون حفاظت از محیطزیست مازندران با اشاره به اینکه حضور هیچ آفرودی را در مناطق جنگلی پذیرا نیستیم، میگوید: وقتی خودروی آفرود در مناطق جنگلی گذر میکند چالهای ایجاد میشود که در هنگام بارانی تردد را برای خودروهای محیطبانی سخت میکند.
مکاتباتی که نتیجه نداد
فتحا... غفاری معاون منابع طبیعی استان مازندران در این زمینه میگوید: اجازه نمیدهیم جنگلهای مازندران که زیرپوشش منابع طبیعی استان است زیر چرخهای آفرودبازان قرار گیرد. او با اشاره به اینکه گزارشهایی مبنی بر ورود آفرود در جنگلهای مازندران به ما رسیده است؛ بدون مجوز و بهدوراز چشم جنگلبانان بوده است، میافزاید: منابع طبیعی استان به تمام ادارات شهرستانی خود ابلاغ کرد که جلوی هرگونه خودروی آفرود برای ورود به جنگل گرفته شود در این زمینه نظارت دقیقی هم در حال انجام است. غفاری ادامه داد: برای جلوگیری از ورود خودروهای آفرود به عرصه منابع طبیعی و مراتع با دستگاههای دیگر هم مکاتباتی شد اما نتیجه کار برای همکاری مثبت نبود.
آفرودها تحت پوشش ما نیستند
در این زمینه علیرضا یگانگی رئیس هیئت ورزش اتومبیلرانی مازندران میگوید: خودروهای آفرود بسیار سنگین هستند که با کانتینر جابهجا میشوند. اتومبیلهایی که این روزها در دست جوانان است خودشان دست به کمکهایشان بردهاند و به دل جنگل میزنند. او با بیان اینکه بارها در رسانهها و جلسات مختلف امنیتی اعلام کردم که این آفرودرها زیرپوشش ما نیستند و سرخود و بدون مجوز بهصورت گروهی وارد حریم منابع طبیعی میشوند، میافزاید: این آفرودبازان بهصورت گروهی در شبکههای اجتماعی عضوگیری میکنند و فردی بهعنوان لیدر با دریافت مبلغی حق عضویت و ورودی علاقهمندان را جمع و وارد استان میکند. یگانگی با اشاره به اینکه آفرودرهای زیرپوشش هیئت اتومبیلرانی دارای کارت عضویت و بیمه ورزشی هستند، میگوید: اگر مسابقات رالی و آفرودی در مازندران برگزار میشود با مجوز نیروی انتظامی، فرمانداری و منابع طبیعی است. او با اعلام اینکه در مازندران چهار پیست آفرود فعال است که دو پیست دارای مجوز و دو پیست دیگر بهصورت قراردادی از منابع طبیعی تحویل گرفته میشود، میافزاید: هزینه تعمیر خودروی آفرود بسیار سنگین است بهطور مثال هر کمک بالغبر 40 میلیون تومان است که از عهده هر فرد عادی خارج است. رئیس هیئت ورزش اتومبیلرانی مازندران به همه علاقهمندان به رشته آفرود اعلام کرد که این هیئت آمادگی ساماندهی و سازماندهی آفرودبازان را در زیرمجموعه خود دارد این در حالی است که مسئولان زمین مناسب برای ایجاد پیست استاندارد آفرود در مازندران اختصاص دهند.