کاهش تعداد بنگاههای مشکل دار در شش ماه گذشته
علی حسین رعیتی فرد در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: در سال جاری ۱۷۴۲ بنگاه اقتصادی دارای مشکل داشتیم که در جهت حفظ اشتغال آنها تلاش شد و توانستیم تعداد بنگاه های مشکل دار را به ۱۷۰۷ بنگاه برسانیم.
وی گفت: این بنگاهها به نوعی اختلاف بین کارگر و کارفرما داشتند و با اقدامات و تلاشهای صورت گرفته، ۸.۶ درصد بنگاههای مشکل دار نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است؛ همچنین تعداد کارگاههای دارای مشکل از ۱۰۴۴ کارگاه به ۹۵۳ کارگاه رسیده است.
به گفته معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طی این مدت تعداد کارگران دارای اختلاف و مشکل نیز از ۱۲۷ هزار نفر به ۱۱۵ هزار نفر رسیده و مشکل ۱۲ هزار نفر از کارگران این بنگاهها حل شده است.
رعیتی فرد در ادامه از راه اندازی سامانه پایش کار به نشانی .ir خبر داد و درباره اهداف ایجاد سامانه، گفت: فصل چهارم قانون کار موضوع حفاظت فنی و ایمنی بهداشت محیط کار و ماده ۹۱ قانون کار تشکیل کمیته های حفاظت فنی و همچنین صیانت از نیروهای کار و پایداری مشاغل از جمله دغدغه های وزیر کار بود و برای اینکه بتوانیم اطلاعات کامل تری در این خصوص به دست بیاوریم، سامانه پایش کار را راهاندازی کردیم.
معاون وزیر کار در توضیح بیشتر افزود: یکی از اهداف سامانه، بحث صیانت از کارگران و نیروهای شاغل است و معتقدیم ابتدا باید وضعیت مشاغل موجود را تثبیت کنیم و سپس برای ایجاد مشاغل دیگر با ظرفیت هایی که ایجاد میشود، اقدام کنیم.
وی ادامه داد: این سامانه هم در بحث صیانت از نیروی کار و هم جلوگیری از حوادث ناشی از کار به ما کمک می کند و هم اکنون در دسترس عموم قرار دارد.
رعیتی فرد تصریح کرد: درفاز اول سامانه کارفرمایان می توانند به صورت خود ارزیابی اطلاعات واحد تولیدی تعداد کارگران و شیفتهای تولید تشکلهای تشکیل شده و وضعیت طبقهبندی را ارائه دهند و با پایش و بررسی این اطلاعات، بازرسان کار اعزام می شوند.
معاون وزیر کار ابراز امیدواری کرد: با ایجاد سامانه پایش کار، نظام یکپارچه و مرکز مانیتورینگ کار و تولید در کشور برای اطلاع از تعداد کارگران و بنگاهها، وضعیت قراردادها و طبقه بندی مشاغل به دست آید.