یک بار دیگر موضوع همراهان تیمهای ورزشی به مسابقات برونمرزی حاشیهساز شده؛ اینبار مسافرت مسئولان ورزشی و سیاسی به جام جهانی 2018 روسیه بحثهایی ایجاد کرده است. در چند روز گذشته، اخباری مبنی بر سفر چند نماینده مجلس، مسئولان وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال به روسیه در حین جام جهانی منتشر شد. انتشار این اخبار، خیلی زود واکنش منتقدان در فضای رسمی و مجازی را به همراه داشت. خیلیها این سفرها را غیرضروری دانستند و عنوان کردند نباید این مسئولان با بودجه دولتی به سفر روسیه بروند. ابتدا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است هفت نماینده مجلس برای تماشای بازیهای تیم ملی به روسیه سفر کنند. هرچند بهطور رسمی فهرست نفرات اعلام نشد، اما در چند رسانه اصولگرا عنوان شد هفت نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار است به دعوت وزارت ورزشوجوانان، برای تماشای جام جهانی عازم روسیه شوند. فارس گزارش داد غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار (فراکسیون مستقلان ولایی)، پروانه سلحشوری، نماینده تهران (فراکسیون امید)، محمدعلی وکیلی، نماینده تهران (فراکسیون امید) و محمداسماعیل سعیدی، نماینده تبریز (فراکسیون نمایندگان ولایی)، از طرف کمیسیون فرهنگی به وزارت ورزشوجوانان معرفی شدهاند. رحیم زارع، نماینده آباده (فراکسیون نمایندگان ولایی)، همایون یوسفی، نماینده اهواز (فراکسیون امید) و علیاصغر یوسفنژاد، نماینده ساری (فراکسیون امید)، نیز از طرف فراکسیون ورزش مجلس به وزارتخانه یادشده معرفی شدهاند. پس از مطرحشدن این موضوع که این سفر پرهزینه با هزینه دولتی انجام میشود، خیلیها به انتقاد از آن پرداختند. چندین نماینده مجلس هم شدیدا از این موضوع انتقاد کردند. سیده فاطمه حسینی، نماینده مردم تهران، در تويیتر خود نوشت: «اعزام نمایندگان مجلس به جام جهانی تاکنون چه دستاورد نظارتی و اصلاحی داشته که امسال هم ۱۱ نماینده به روسیه اعزام کنیم؟ هیئترئیسه مجلس باید سازوکاری تدوین کند که با پرهیز از سفرهای بینتیجه، کمیسیونها ملزم به ارائه گزارش شفاف عملکرد نمایندگانی شوند که به مأموریتهای خارجی میفرستند». چند نماینده دیگر هم عنوان کردند با سفر نمایندگان به روسیه مخالفاند. در این میان البته یک ابهام بزرگ وجود دارد؛ اینکه واقعا چنین فهرستی تهیه شده است. برخی نمایندگان که نامشان مطرح شده، از قرارگرفتن در فهرست مسافران روسیه و انجام قرعهکشی ابراز بیاطلاعی کردند. محمدعلی وکیلی نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی صحت این خبر را زیر سؤال برد و عنوان کرد اصلا قرار نبوده به چنین سفری برود. علیاصغر یوسفنژاد، عضو فراکسیون ورزش، در این باره به مهر گفت: «از این موضوع بیاطلاعم. نمایندگانی هم که به برزیل رفتند از سوی فراکسیون ورزش مأموریتی نداشتند و احتمالا با هماهنگی وزارت ورزش سفر این نمایندگان به برزیل انجام شده است. احتمال دارد وزارت ورزش با هیئترئیسه یا کمیسیون فرهنگی بحثی در این خصوص کرده باشد اما فراکسیون ورزش اطلاعی ندارد». رحیم زارع، محمداسماعیل سعیدی، غلامرضا کاتب و علیاصغر یوسفنژاد همگی اعلام کردند به این سفر نمیروند. یوسفنژاد در این باره در صفحه شخصیاش نوشت: «با توجه به موقعیت اینجانب در فراکسیون ورزش به عنوان نایبرئیس، سهمیهای برای حضور در جام جهانی روسیه برای بنده در نظر گرفته شده است که صلاح میدانم این سهمیه را به بهترین مربی جوان لیگ برتر یا لیگ دسته اول کشور یا بهترین بازیکن جوان لیگ برتر اختصاص دهند».
فهرست طولانی ورزشیها
انتقاد از سفر غیرضروری به روسیه تنها دامن نمایندگان مجلس را نگرفته است. در این روزها فهرستی از معاونان وزارت ورزش و مسئولان فدراسیون هم منتشر شده که قرار است به روسیه بروند. البته وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال این فهرست را تأیید نکردند اما در فضای مجازی نام حدود 20 مسئول وزارت ورزش و فدراسیون مطرح شده که عازم روسیهاند. به سفر این افراد هم اعتراضهایی شده و خیلیها این مسافرت را با هزینه دولت اشتباه دانستند. در روزهای گذشته تنها سفر وزیر ورزش و دو معاونش، محمدرضا داورزنی و عبدالحمید احمدی رسما از سوی وزارت ورزش اعلام شد اما ظاهرا از وزارت ورزش نمایندگان دیگری هم در روسیه حاضر میشوند. فهرست مسافران فدراسیون هم طولانی است. مسئولان فدراسیون البته در گذشته عنوان کرده بودند فیفا چند سهمیه هم برای پرسنل فدراسیون در نظر میگیرد که فدراسیون فوتبال مدیران خود را با استفاده از این سهمیهها عازم روسیه خواهد کرد.
انصراف نمایندگان مجلس از سفر به روسیه
یک بار دیگر موضوع همراهان تیمهای ورزشی به مسابقات برونمرزی حاشیهساز شده؛ اینبار مسافرت مسئولان ورزشی و سیاسی به جام جهانی 2018 روسیه بحثهایی ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران