hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > "سرخون" هنوز هم بوی نفت می‌دهد/ مسئولان پاسخگو نیستند

"سرخون" هنوز هم بوی نفت می‌دهد/ مسئولان پاسخگو نیستند

گویا مشکلات متعدد و گوناگون منطقه "سرخون" در پی شکستگی‌های لوله نفت در سال‌های گذشته، قصد تمام شدن ندارند و مردم همچنان منتظر اقدامی جدی و ریشه‌ای از جانب مسئولان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سرخون شهری در شهرستان اردل که دچار حادثه ترکیدگی و انفجار لوله انتقال نفت خوزستان به اصفهان شد هنوز در تب مشکلات می‌سوزد و فریادرسی ندارد.

این شهر و حوالی آن که جمعیتی حدود 30 هزار نفر را دربر می‌گیرد در حاشیه رودخانه قرار گرفته و دارای چشمه‌ای است که آب شرب مردم این منطقه را تامین می‌کرد اما با انفجار لوله نفت و وارد شدن مواد نفتی به خاک و آب آن این آلودگی منتشر و باعث از بین رفتن این منبع تامین آب شد.

رودخانه نیز وضع بهتری ندارد و مواد نفتی از طریق خاک به خصوص با هر بار بارندگی بیشتر وارد آن شده و موجب از بین رفتن کشاورزی، دامداری و شیلات در منطقه شده است، بسیاری از جوانان با از دست دادن شغل خود که کشاورزی و دامداری بود از این منطقه مهاجرت کردند.

فرار از پاسخگویی برخی مسئولان نسبت به مشکلات نفتی سرخون

اکنون پس از گذشت بیش از یک سال از آخرین حادثه برای خط لوله سرخون اقدام خاصی برای بهبود وضعیت مردم و معیشت آنان نشده و لوله انتقال نفت نیز از همان محل عبور می‌کند و فقط چند کیلومتر از آن تعویض شده است.

گفتنی است، شرکت خطوط لوله و نفت ایران منطقه اصفهان که متولی رسیدگی به خط لوله انتقال نفت و وضعیت منطقه سرخون و موظف به پاسخگویی به رسانه‌ها است، حاضر به مصاحبه و پاسخگویی به رسانه‌ها نیست.

خبرگزاری تسنیم پیش از این در گزارشات متعددی نسبت به عدم اجرای تعهدات و عدم پرداخت خسارات، انتقاد کرد، همچنین سال گذشته نیز در گزارشی با عنوان "پیگیری آلودگی نفتی در منطقه سرخون؛ وزارت نفت اقدامات لازم برای برطرف کردن مشکل را انجام دهد" هشدار نسبت به موضوع شکستگی‌های لوله نفت در منطقه میانکوه داده بود، ولی باز هم بعد از آن، شکستگی دوباره‌ای رخ داد و نفت و آتش، سرخون را فرا گرفت.

غیر از تعویض بخشی از لوله، اقدام خاصی انجام نشده است

محمود کیانی فرماندار اردل در خصوص مسئله سرخون در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: بازدیدی توسط استاندار جدید از وضعیت این شهر انجام شد و در جلسه‌ای که پس از آن تشکیل شد دستور داد کارگروهی برای پیگیری این موضوع تشکیل شود.

وی با اشاره به عدم اختصاص اعتبار افزود: تاکنون اقدام خاصی برای این شهر و مشکلات ناشی از ترکیدگی لوله انتقال نفت مارون اصفهان صورت نگرفته و فقط 4.8 کیلومتر از لوله تعویض شده است.

نفوذ آلودگی نفتی به رودخانه منطقه و محصولات کشاورزی

امامدار شهبازی بخشدار میانکوه شهرستان اردل نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: جلسات متعددی در راستای بررسی مشکلات سرخون برگزار شده و تقریبا تعهداتی که استانداری الزام کرده بود انجام شده و تعویض بخشی از لوله نفت تعویض شده است.

وی با اشاره به اینکه زیرسازی تامین آب موقت سرخون انجام شده است، افزود: تامین موقت آب سرخون از چشمه پایین دست این شهر انجام شده که دارای مشکلاتی است و اگر برطرف شود بخشی از مشکلات معیشتی مردم برطرف می‌شود.

بخشدار میانکوه عنوان داشت: خسارت تعداد زیادی از  شیلات‌داران منطقه با ارائه شکایت یا به صورت توافقی پرداخت شده و بخشی از اعیان و عرصه حوضچه‌های شیلات نیز توسط شرکت نفت خریداری شده که موجب بیکار شدن صاحبان آنان شده است.

وی بیان داشت: در بخش کشاورزی اقدام خاصی انجام نشده و از آب رودخانه برای کشاورزی استفاده می‌شود که دارای آلودگی نفتی است و در فصل بارش به علت بارندگی آلودگی‌های نفتی بیشتری از طریق خاک وارد آب رودخانه شده و آلودگی را به محصولات کشاورزی منتقل می‌کنند.

شهبازی با اشاره به اینکه پس از هر بار بارندگی نمونه آب تحت آزمایش قرار می‌گیرد، تصریح کرد: آزمایشات خاک از سوی دانشگاه تبریز انجام می‌شود چراکه آزمایشگاه‌های استان جوابگوی آزمایشات نفتی نیست و نمونه‌های آب هر دو ماه از سوی سازمان محیط زیست استان برای آزمایش به تهران و اصفهان نیز منتقل می‌شود.

مردم مستاصلند و جلسات برخی مسئولان تمامی ندارد

به نظر می‌رسد مسئولان استان چهارمحال و بختیاری اهتمامی برای  پیگیری تا برطرف کردن کامل مشکل شهر سرخون و روستاهای اطراف آن ندارند و شرکت خطوط لوله و مخابرات شرکت نفت منطقه اصفهان نیز به عنوان متولی این خط لوله تعهدات خود را اجرا نکرده و میزان خسارات وارده را نیز قبول نداشته و به دنبال شکایت است.

این خط لوله از ابتدا جانمایی درستی نشده و در منطقه‌ای قرار گرفته که رانش زمین به دفعات در طول سال اتفاق می‌افتد و احتمال ترکیدگی و انفجار دوباره آن در اثر رانش زمین وجود دارد، پوسیدگی لوله پس از گذشت چهل سال از نصب آن از دیگر عواملی است که خطر ترکیدگی، انفجار و آلودگی را چند برابر می‌کند.



با وجود اینکه این لوله نفت بیش از 4 دهه برای منطقه میانکوه مشکلات دردناکی ایجاد کرده و معیشت مردم را تحت تاثیر مستقیم قرار داده و اهمیت آن برای کشور بسیار زیاد است، مسئولان کشور و برخی مسئولان استانی همت جدی برای اتمام این مشکلات نداشته و همچنان به دنبال برگزاری جلسه، آزمایش و اقدامات موقت هستند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو