hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > چشم انداز امیدبخش برای توسعه تجدیدپذیرها

چشم انداز امیدبخش برای توسعه تجدیدپذیرها

منبع اصلی تولید برق ایران در همه سالها و دهه های گذشته انرژی های تجدیدناپذیر و نیروگاه های حرارتی بوده است؛ منابعی که جدا از محدود بودن همچنین خسارت های بسیاری به محیط زیست وارد می کنند و لازم است در مورد بهره برداری از آنها تجدیدنظر اساسی شود.

به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، با اینکه بسیاری از کشورهای توسعه یافته و حتی در حال توسعه جهان در حال حاضر برای تأمین انرژی برق تأکید بسیار زیادی روی منابع تجدیدپذیر دارند و بخش زیادی از انرژی برق خود را از این محل تأمین می کنند، اما بنا به دلایل متعدد وضعیت این اقدام مهم در ایران چندان رضایت بخش نیست.

بررسی ها نشان میدهد هم اکنون در ایران تنها یک درصد از انرژی برق کشور از محل انرژی های تجدیدپذیر تأمین می شود و در نقطه مقابل بیش از ۹۰ درصد انرژی برق کشور را منابع تجدیدناپذیر تأمین می کنند. وضعیتی به شدت غیرقابل قبول که پیامدهای زیست محیطی مثل آلودگی هوا تنها یکی از آسیب های نگران کننده آن است.

در چنین شرایطی و با توجه به محدودیت هایی که پیرامون تأمین انرژی برق از محل منابع تجدیدناپذیر وجود دارد، این ضرورت بیش از پیش احساس می شود که به سمت تولید انرژی برق از محل انرژی های تجدیدپذیر برویم و تولید برق از طریق نیروگاه های خورشیدی و نیروگاه های بادی را به صورت جدی در دستور کار قرار بدهیم.

رسالتی بسیار مهم و حیاتی که تا پیش از این و به واسطه محدودیت های متعدد مثل محدودیت های مالی، امکان پیگیری جدی آن وجود نداشت ولی با اجرایی شدن آئین نامه جدیدِ تعرفه برق که در روزهای آغازین دی ماه سال جاری به تصویب هئیت وزیران رسید، این انتظار وجود دارد که به صورت جدی در دستور کار مسئولان قرار گیرد.

انتظار برای پیگیری جدی تأمین برق از محل انرژی های تجدیدپذیر از آن جهت وجود دارد که می دانیم به واسطه آئین نامه جدید تعرفه برق، ضمن استثناء کردن مشترکینی که الگوی مصرف برق خود را رعایت می کنند، همچنین قرار است یارانه انرژی مصرف مازاد بر الگوی آن دسته از مشترکان پرمصرفی که بیش از الگو برق مصرف می کنند، قطع شود؛ اتفاقی که نه تنها می تواند به کاهش مصرف برق و پایداری جریان آن کمک کند که می تواند منابع مالی لازم برای تأمین انرژی برق از محل انرژی های تجدیدپذیر را فراهم کند.  

این یعنی وزارت نیرو پس از اجرایی شدن آئین نامه جدید و به واسطه افزایش تعرفه مشترکین پرمصرف قادر خواهد بود نرخ تضمینی خرید برق از شرکت های خصوصی که وارد چرخه تولید انرژی برق تجدیدپذیر می شوند را تا هر کیلووات ۸۰۰ تومان تضمین کند.

اتفاقی که جذابیت بسیار زیادی برای بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در حوزه تولید انرژی برق تجدیدپذیر ایجاد خواهد کرد. به ویژه به این دلیل که تولید انرژی از این محل تنها نیازمند سرمایه اولیه است و پس از آن هزینه چندانی برای تولید کننده در بر ندارد.

همچنین آنطور که علی اکبر محرابیان -وزیر نیرو گفته برنامه ریزی شده است که امسال ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر کشور اضافه شود. در بحث برق حرارتی با سه مشکل سوخت، آب و آلودگی محیط زیست روبرو هستیم، برای حل این سه مشکل باید از انرژی تجدید پذیر استفاده کرد که کوچکترین آلایندگی برای محیط زیست ندارد و بین روش های مختلف نیز بهترین روش در ایران انرژی خورشیدی است چراکه پتانسیل بالایی در این حوزه در اختیار داریم.

وی با بیان اینکه ایران سالانه به صورت متوسط ۳۰۰ روز آفتابی دارد، افزود: در کشورهایی که نصف این تعداد روز آفتابی را در اختیار دارند، راه اندازی این صنعت کاملا اقتصادی است و قطعا در ایران نیز می توان بهره برداری بالایی در این عرصه داشت. حدودا بیش از ۱۵ هزار مگاوات کسری تراز تولید انرژی در کشور وجود دارد و ۲۲ درصد تقاضای مصرف در تابستان امسال با خاموشی یا ایجاد محدودیت برای صنایع تحت مدیریت قرار گرفت و مسلما در این شرایط تولید با چالش روبرو شد.

وزیر نیرو با اشاره به برنامه جهشی در حوزه انرژی های حرارتی، تجدیدپذیر و مدیریت مصرف که در دستور کار قرار دارد، گفت: در تابستان امسال مقرر شد که ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر و بیش از ۶۰۰۰ مگاوات در حوزه انرژی حرارتی به ظرفیت کشور اضافه شود، تا امروز طبق برنامه پیش رفته ایم و برای ارتقای این صنعت باید گام های بلندتری برداشت و از این مهم حمایت خواهیم کرد، حتما با روش های مختلف حمایت می کنیم که این صنعت در کشور رشد بیشتری داشته باشد.

به گفته محرابیان دولت کنونی ایران برنامه‌ای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژی‌های تجدیدپذیر دارد، خاطرنشان‌کرد: بازار توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با اتکا به پتانسیل بالای منابع انرژی‌های تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیست‌توده و زمین‌گرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخ‌های تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایه‌گذاران است.

باتوجه به موارد فوق پیش بینی می شود در آینده نزدیک شاهد افزایش زیرساخت ها برای تولید انرژی برق تجدیدپذیر در کشور باشیم و شرایط به گونه ای پیش برود که ایران نیز همسو با بسیاری از کشورهای توسعه یافته بخش قابل توجهی از برق خود را از طریق انرژی های پاک تأمین کند.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو