hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > ایلام| مشکلات مالی پیش روی صنعتگران ایلامی

ایلام| مشکلات مالی پیش روی صنعتگران ایلامی

از بیش از ۵۳۲ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در استان ایلام، نیمی از آن‌ها دچار رکود هستند و با کمترین ظرفیت فعالیت می‌کنند و همین امر نشان می‌دهد وضعیت صنعت ایلام خوب نیست و اکثر واحدهای تولیدی استان با ظرفیت پایین کار می‌کنند. 

به گزارش مهر، عمده مشکلات به کمبود نقدینگی، مالیاتی، تأمین اجتماعی، سرمایه در گردش…برمی‌گردد. طبق آمارهای غیررسمی بیش از نیمی از صنعت استان کاملا غیرفعال و حدود ۳۰ درصد واحدهای صنعتی استان با نیمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و بیشتر صنعتگران استان نیز از وضعیت استان ناراضی هستند. استان ایلام با ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی و به‌رغم برخورداری از موقعیت ویژه همسایگی با کشور عراق ازنظر صنعتی یکی از استان‌های غیر برخوردار و فقیر کشور محسوب می‌شود.

مشکل واحدهای صنعتی ایلام بانکی و مالی است

یک کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: هم‌اکنون بیشترین مشکل واحدهای صنعتی استان ایلام بحث مالی و بانکی است و باید در این زمینه بانک‌های عامل استان همکاری لازم را واحدها صنعتی داشته باشند. علیرضا پوراحمد بیان کرد: بخش تولید و صنایع استان ایلام دارای مشکلات فراوانی است و باید در این زمینه تلاش بیشتری از سوی دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات واحدهای صنعتی استان شود. او افزود: هیچ‌کس منکر منفعت بانکی و سود دریافت تسهیلات نیست اما این سود باید منطقی و بر مبنایی واقعی باشد تا موجب پویایی تولید شود نه اینکه مانعی بزرگ در پیش پای چرخ‌های صنعت بگشاید که مجری طرح و ضامنین و کارگران را در خود ببلعد. او عنوان کرد: هم‌اکنون واحدهای صنعتی متعددی در استان ایلام با مشکل مواجه هستند، مسئولان استان باید تلاش کنند این مشکلات را حل و صنعت استان روی خط توسعه قرار گیرد. او تصریح کرد: استان ایلام در بخش صنعت و معدن دارای ظرفیت‌های منحصربه‌فردی است که طی سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته و در آینده‌ای نزدیک رشد سرمایه‌گذاری در این بخش بیشتر نیز می‌شود. پوراحمد ادامه داد: برای رونق تولید و صنعت در استان ایلام، تعیین تکلیف بدهی‌های بانکی، رفع مشکل مالیاتی واحدها، رفع مشکلات بیمه‌ای و تأمین اجتماعی واحدها، تأمین زیرساخت‌ها اعم از آب و برق و زمین ضروری است. او اظهار داشت: ضعف در فرهنگ سرمایه‌گذاری و در اولویت نبودن بخش صنعت، نبود زیرساخت‌هایی همچون بزرگراه و آزادراه، زمین، سوخت ارزان، آب و برق صنعتی نبود مشوق‌های سرمایه‌گذاری از چالش‌های جدی بعدی بر سر راه رونق صنعت و معدن استان است.

۴۳ واحد صنعتی تعطیل در ایلام به چرخه تولید بازگشتند

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ایلام نیز دراین‌ارتباط اظهار داشت: ۵۳۲ و احد صنعتی در استان ایلام وجود دارد و نزدیک به ۱۰ هزار نفر در بخش صنعت استان ایلام مشغول به فعالیت هستند. او اظهار داشت: نبود نقدینگی و سرمایه در گردش، فرسودگی ماشین‌آلات و تجهیزات، به‌روز نبودن فناوری خط تولید و مسئله تأمین مواد اولیه جزو مهم‌ترین عوامل تعطیلی و نیمه فعال بودن واحدهای صنعتی ایلام به شمار می‌روند. نصیری ادامه داد: جلسات رفع موانع تولید و اقتصاد مقاومتی که به‌صورت مستمر و هفتگی برگزار می‌شود، سنگ‌های زیادی را از پیش پای تولیدکنندگان و صنعتگران استان برداشته است. رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ایلام تصریح کرد: طی یک سال گذشته ۴۳ واحد صنعتی تعطیل در ایلام به چرخه تولید بازگشته‌اند. او بابیان اینکه هر مصوبه کارگروه رفع موانع تولید مانعی را از سر راه تولیدکنندگان برداشته است، ادامه داد: اینکه مدیران ارشد استان و مدیران سایر دستگاه‌های اجرایی به‌صورت هفتگی مسائل و مشکلات تولیدکنندگان را پیگیری می‌کنند، ارزشمند است. نصیری ضمن تأکید بر حمایت از تولید و اشتغال در سال رونق تولید، بر فعال‌سازی واحدهای تعطیل و رفع مشکلات پیش روی سایر واحدهای فعال ازجمله تأمین سوخت، تأمین تسهیلات سرمایه در گردش و رفع مشکلات بانکی آن‌ها اشاره کرد و خواستار ایجاد جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستان‌های استان شد.

۱۲ طرح بزرگ و شاخص صنعتی در حال اجراست

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ایلام بیان داشت: بیش از ۱۹۰ واحد صنعتی استان ایلام نیز برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی‌شده‌اند. او ادامه داد: میزان تسهیلات تصویب‌شده برای حل مشکلات این تعداد طرح صنعتی بیش از یک هزار و ۳۵۷ میلیارد ریال بوده است. او گفت: از این تعداد واحد صنعتی متقاضی تاکنون ۹۹ واحد صنعتی تسهیلات موردنظر خود را برای تأمین سرمایه در گردش به مبلغ ۵۶۲ میلیارد ریال دریافت کرده‌اند. او با اشاره به طرح‌های بزرگ برای رونق تولید و صنعت در استان ایلام، افزود: حجم سرمایه ثابت پروانه‌های صنعتی صادره در ایلام سه هزار میلیارد تومان است که بالغ‌بر دو هزار میلیارد تومان آن‌ها مربوط به ۵ سال اخیر است. نصیری عنوان کرد: هم‌اکنون ۱۲ طرح بزرگ و شاخص صنعتی با سرمایه‌گذاری ۳۲ هزار میلیارد تومان و پیش‌بینی اشتغال شش هزار نفر در دست اجراست که گام مهم دیگری برای تکمیل فرایند صنعتی شدن استان ایلام است.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو