به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، سید محسن دهنوی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ اظهارکرد: در کلیات بررسی لایحه بودجه نکاتی نهفته است که باید به آن توجه داشت. مهمترین نکته ای که در لایحه بودجه امسال دیده شده، مساله کاهش کسری تراز عملیاتی بودجه است، به این معنی که مجموع درآمدهای پایدار دولت از ۴۶۴ هزار میلیارد تومان به ۳۰۰ هزار میلیاد تومان کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اشکالات وارد به بودجه سال گذشته دولت گذشته همین مساله بود، تصریح کرد: مزیت دوم بودجه نویسی دولت جدید این است که قیمت نفت و درآمد آن واقعی شده است، به طوری که دولت فروش ۲۰۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۶۰ دلار در لایحه را دیده و نرخ تبدیل آن نیز ۲۳ هزار تومان پیش بینی شده است که این نشان دهنده نگاه واقعی در لایحه بودجه امسال است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: یکی دیگر از مزایای لایحه بودجه، اصلاح قوانین مالیاتی است که دولت قبل زیر بار بسیاری از مصوبات مالیاتی که مجلس تصویب کرد نرفت. اخذ مالیات از سلبریتی ها و موسسات و دلال ها و خیلی از پایه های مالیاتی هیچگاه اجرایی نشد که دولت در این لایحه آن را قرار داده است، لذا افزایش سرمایه از ۵.۸ درصد به ۶.۹ درصد یکی از مزایای این بودجه به شمار می رود.
دهنوی اصلاح نرخ ارز گمرکی را یکی دیگر از مزیت های لایحه بودجه سال آینده برشمرد و تاکید کرد: وقتی وارد کننده ای ارز ترجیحی دریافت و کالای لوکس وارداتی را به نرخ آزاد در بازار به فروش می رساند، عوارض و مالیات که حق مردم است را با نرخ ۴۲۰۰ حساب می کردند که این مساله تبعیض و بی عدالتی به اقشار مستضعف جامعه بود که دولت در این لایحه آن را اصلاح کرده و از نقاط مثبت لایحه است.
وی با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی مصوبه ما در مجلس بود، تصریح کرد: سال گذشته از حذف ارز ۴۲۰۰ دفاع می کردیم، البته دغدغه نمایندگان در این زمینه کاملا درست و بجا است و باید برای جبران این موضوع پیش بینی هایی صورت گیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خطاب به میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در کمیسیون تلفیق نیز عنوان کردیم این بودجه اشکالاتی دارد و به شرط اصلاح این اشکالات به کلیات آن رای مثبت می دهیم. وقتی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان ارز ترجیجی را حذف می کنیم باید راه جبران آن را برای مردم مشخص کنیم. باید حداقل نیمی از درآمد ناشی از این محل به صورت کالا یا مستقیم به جیب مردم برگردد.
دهنوی تصریح کرد: قطعا حذف ارز ترجیحی بدون در نظر گرفتن جایگزین تبعات اجتماعی برای مردم خواهد داشت، اما این مساله را باید با دولت اصلاح کنیم. رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه این مساله را پذیرفته اند و خواهش من از رئیس مجلس این است که بار دیگر این مساله را به رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کنند.
وی با اشاره به دیگر اشکالات لایحه بودجه اظهارکرد: تبصره ۱۶ که مربوط به ارائه تسهیلات به جوانان و اقشار ضعیف است، باید بازنویسی شود. همچنین حذف ردیف محرومیت زدایی جای سوال دارد که این نکات را باید با دولت اصلاح کنیم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگانی که عنوان کردند نباید به بودجه نگاه سیاسی داشت، گفت: اساسا بودجه یک سند اقتصادی به شمار می آید، اما قطعا تصمیمات ما در رد یا تایید کلیات، تبعات سیاسی و اجتماعی به دنبال دارد. دولت انقلابی سر کار آمده و مردم به آن امید بسته اند. ما باید این پیام را به مردم بدهیم که در آستانه مذاکرات، مجلس و دولت انقلابی دست در دست هم می خواهند مشکلات کشور را حل کنند. لذا اگر دولت لایحه بودجه را آورده علیرغم اینکه معتقدیم اشکالاتی دارد و باید اصلاح شود، پیشنهاد ما این است که در کمیسیون تلفیق، صحن مجلس و کمیسیون های تخصصی این اشکالات را با کمک دولت برطرف کنیم.