به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در هشت ماه ابتدای امسال هشت میلیون و 436 هزار تردد ورودی و هشت میلیون و 603 هزار تردد خروجی وسایل نقلیه در استان به ثبت رسیده است و این آمار نشان دهنده افزایش ترددها نسبت به سال گذشته است.
افزایش این ترددها و وجود مشکلات فراوان در جادهها به ویژه طی چند ماه اخیر و گلایهمندی رانندههای فعال ناوگان حمل و نقل بار و مسافر از شرایط برخی محورها از نظر نقاط حادثهساز و زمانبر شدن رفع آنها و ترمیم نه چندان مطلوب برخی جادهها که سبب خسارتهایی به برخی خودروها شده، افزایش اعتبارات و توجه به این زمینه را میطلبد.
فریبرز کرمی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه اظهار داشت: در سالهای گذشته نقاط حدثهخیز استان شناسایی شده و در دو سال گذشته بیش از 34 نقطه حادثهخیز در استان رفع شده است.
وی عنوان کرد: 102 نقطه حادثهخیز در استان وجود دارد که 66 مورد بسیار خطرناک هستند و مابقی دارای تصادف هستند که باید برای آن برنامهریزی شود.
کرمی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد ساخت و سازهای غیرمجاز سبب حادثهخیز شدن محورها میشود گفت: علاوه بر نگهداری وضع موجود تلاش میشود با گشتهای راهداری و برخورد با متخلفان از افزایش نقاط حادثهخیز جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه راههای شریانی و اصلی استان وضعیت مطلوبی دارند عنوان کرد: کمربندی کنگاور، کمربندی صحنه و کمربندی کرمانشاه نزدیک سراب قنبر دارای مشکل هستند و برای روکش به پیمانکار ابلاغ شده و به محض مساعد شدن هوا کار اجرایی آن آغاز میشود.
کرمی با بیان اینکه براساس اعتبارات و اولویتبندی باید 8000 کیلومتر راه استان نگهداری شود گفت: وضعیت رویه آسفالت نسبت به منابع موجود مناسب است و پر کردن چالهها نیز به صورت امانی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه کیفیت آسفالت جادهها متناسب با اعتبارات است و در صورت تخصیص اعتبارات بیشتر به طور قطع براساس استانداردها کار میشود افزود: چنانچه تمام اعتبارات عمرانی استان نیز به راهداری تخصیص یابد نمیتوان تمام راههای استان را روکش کرد.
کرمی با بیان اینکه از 8000 کیلومتر راه استان 2700 کیلومتر آن خاکی است گفت: هر کیلومتر راه 5 تا 6 میلیارد تومان هزینه ساخت دارد و روکش هر کیلومتر حداقل یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و با این وضعیت چنانچه کل اعتبارات استان به راهها تخصیص یابد باز هم پاسخگو نیست.
وی با اشاره به اینکه راهها براساس میزان تردد و خرابی اولویتبندی میشوند افزود: آسفالت سرد موقتی و تنها برای فصل سرد است اما به صورت دو هفته یکبار انجام میشود و در فصل گرم آسفالت گرم و اصلی انجام میشود.
کرمی با بیان اینکه عملیات چهار خطه شدن جاده کامیاران از 12 سال پیش شروع شده است گفت: معضلات ساخت و ساز غیرمجاز در دو طرف جاده توان را از پیمانکار گرفته و از طرف دیگر عدم وجود اعتبارات و قیر سبب تأخیر 12 ساله برای ساخت این 40 کیلومتر راه شده است اما مقرر شده این پروژه تا اردیبهشت ماه نهایی شود.
فرسودگی ناوگان مسافربری استان نیز از دیگر معضلات استان است که گاهی حوادثی همچون تصادف مینیبوس حامل دانشآموزان را رقم میزند.
داوودی رئیس انجمن رانندگان مسافری استان کرمانشاه اظهار داشت: در دو سال کرونا مشکلات شدت یافته است و هرچند اتوبوس ارزانترین ناوگان برای مسافرت است اما نگهداری از ناوگان با هزینههای گزاف کنونی به صرفه نیست و بسیاری از رانندگان مجبور به فروش اتوبوس شدهاند و به طور قطع در صورت ادامه این روند ناوگان اتوبوسی نیز به سرنوشت ناوگان مینیبوسی دچار میشود.
وی با اشاره به هزینه بالای نگهداری ناوگان و ارزان بود هزینه سفر با این ناوگان افزود: هزینه خرید یک اتوبوس صفر کیلومتر 10 میلیارد تومان و هزینه هر حلقه لاستیک با حذف ارز 4200 تومانی 25 میلیون تومان است و هر بار تعویض روغن چهار میلیون تومان هزینه دارد و این در حالی است که روغن ناوگان سه بار در ماه باید تعویض شود.
داوودی با اشاره به اینکه هزینه بیمه بدنه سالیانه 25 میلیون تومان و بیمه شخص ثالث 12 میلیون تومان است عنوان کرد: تمام شرکتها از سه سال پیش تجمیع شده و با این اقدام دست دلالان کوتاه شده است و همین موضوع ناوگان را سرپا نگه داشته است.
وی با بیان اینکه عمر ناوگان اتوبوسی مناسب است اما مینیبوسها نیاز به نوسازی دارند گفت: قرار بود 700 میلیون تومان برای نوسازی ناوگان تخصیص یابد که هنوز عملی نشده است.
داوودی با اشاره به اینکه قبل از کرونا 105 دستگاه اتوبوس در مسیر کرمانشاه- تهران تردد میکردند اما اکنون به 55 دستگاه رسیده است و همین تعداد نیز با هفت نفر حرکت میکنند و با این شرایط
خودروهای عبوری نیز مشکل دیگری است که در بسیاری از استانها رفع شده است.
کرمی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه گفت: در سه سال گذشته دلالی در ترمینال حذف شده اما دولت باید در نگهداری ناوگان، اقلام مصرفی و خرید ناوگان کمک کند.
وی با بیان اینکه وضعیت عمر ناوگان مینیبوسی 30 سال است و کمتر از آن استقبال میشود افزود: با این شرایط، وضعیت اتوبوسها نیز همچون مینیبوسها میشود و استقبال مردم از این ناوگان نیز کاهش مییابد.
داوودی با اشاره به اینکه ناوگان مسیری که به سمت ایلام حرکت میکنند از دیگر معضلات چند سال گذشته تاکنون است عنوان کرد: چون ترمینال مسافربری در کرمانشاه در داخل شهر قرار دارد تفکیک این ناوگان مسیری مشکل است و جابهجایی پایانهها میتواند این مشکل را رفع کند.
کرمی بیان کرد: شماره 141 پل ارتباطی ما با مردم استان است و پیشنهادات و انتقادات مردم بررسی میشود گفت.