کاهش حوادث و بالا بردن ایمنی در محیطهای کار
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، بیتردید ایجاد محیطی ایمن در کار از وظایف اصلی کارفرمایان درکارخانهها، سازمانها و واحدهای تولیدی و صنعتی است و عدم رعایت اصول ایمنی توسط نیروهای کار میتواند بروز حوادث و آسیبهای شغلی را موجب شود. بر اساس برآورد سازمان بین المللی کار، روزانه حدود ۶۰۰۰ نفر در اثر حوادث و بیماریهای شغلی در جهان فوت می کنند.
علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر ضرورت تشکیل کمیته حفاظت فردی، ایمنی و بهداشت محیط کار به منظور صیانت از نیروی کار تاکید دارد. وی می گوید: صیانت از حوزه کار و ارتقای ایمنی، کاهش حوادث و آموزش نیروی کار در صدر برنامه های این وزارتخانه است.
به گفته معاون وزیر کار، آمار حوادث ناشی از کار در کشور نسبت به متوسط جهانی کمتر است و با ارتقای ایمنی در محیطهای کاری، آمارهای موجود را کاهش خواهیم داد.
تاکید رعیتی فرد این است که نظارت بر کارخانهها و آموزش مستمر کارگران در دستور کار قرار گیرد تا شاهد حوادث ناشی از کار نباشیم.
طبق اعلام وزارت کار، در کارگاههای زیر ۲۰ نفر به ویژه کارگاههای ساختمانی بیشترین نرخ حوادث ناشی از کار دیده میشود که بر این اساس لازم است نظارتهای بیشتری در این خصوص اعمال شود.
علی اصلانی - عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار - در گفتوگو با ایسنا، افزایش بازرسی از محیطهای کاری را مورد تاکید قرار داده و میگوید: با وجود آنکه در بحث کاهش حوادث کار، ارائه آموزشها در محیط کار موفق بوده است ولی همچنان با کمبود بازرسان کار مواجه هستیم.
وی میگوید: این مسأله باعث شده بازرسی از محیطهای کار به طور مستمر و مداوم نباشد و بازرسان کار هر شش ماه یکبار از کارگاهها و واحدها بازدید کنند و در جریان روند اجرای دستورالعملهای ایمنی در کارگاهها قرار گیرند.
اصلانی با بیان اینکه تقویت بازرسان کار باید در دستور کار قرار گیرد، میگوید: ما میتوانیم از ظرفیت انجمنها و تشکلهای کارگری به این منظور استفاده و حتی بحث آموزش را به آنها واگذار کنیم.
به گفته این مقام مسئول کارگری، بازرسان کار در دوران کرونا با حضور مستمر خود در پیشگیری از شیوع کرونا، تأمین وسایل حفاظت فردی، فاصله گذاریهای اجتماعی و نظارت، نقش بسزا و موثری از خود نشان دادند.
بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، تعداد بازرسان کار آموزش دیده مرد و زن در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش داشته و بر همین اساس ارائه دورههای آموزشی نیز بیشتر شده است.
به گزارش رویداد ایران به نقل از ایسنا، طبق ماده ۹۵ قانون کار، نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار برعهده کارفرمایان است که باید شرایط صیانت از کارگران در محیط کار را به دقت رصد و بررسی کنند.