پیش بینی قیمت دلار تا پایان دولت سیزدهم
به گزارش خبرنگار ایمنا، دلار همبستگی مستقیمی با تورم اقتصادی در کشور دارد. در واقع هر بار قیمت دلار کاهش مییابد، ارزش پول ملی کشور کاهش یافته است. میانگین تورم ایران در بازه ۳۴ سال اخیر در محدوده ۲۵ درصد بوده که نشان میدهد به طور میانگین هیچکدام از از دولتها نتوانستند ارزش پول ملی کشور را ثابت نگه دارند.
سالها است در بدنه اقتصاد ایران از علم اقتصاد استفاده نشده و فقط با منبسط کردن بودجه دولت برای توسعه اقتصادی و سپس ایجاد شدن کسری بودجه در ساختار کشور استقراض از بانک مرکزی نقدینگی زیادی خلق شده است. هر ساله شاهد افزایش تورم اقتصادی بودهایم به طوری که سفرههای خانوارها کوچکتر شد و در حال حاضر دیگر خرید برخی از کالاها برای مردم غیرممکن شده است، به طور مثال خرید خانه با میانگین درآمد مردم در ایران امکان پذیر نیست، مردم برای خرید یک خودرو سالها باید کار و پسانداز کنند و هر ساله قیمت آن ملک یا خودرو مجدد افزایش پیدا میکند.
در هر دوره انتخابات یکی از مهمترین وعدههای نامزدهای ریاست جمهوری کنترل تورم اقتصادی است اما هیچکدام موافق نشدند حتی برای یک سال تورم اقتصادی را زیر پنج درصد نگه دارند. برخی از آنها نیز با اتخاذ سیاستهای پولی انقباضی مانند افزایش نرخ بهره، فروش اوراق و قیمت گذاری دستوری در برخی از سالهای نرخ ارز را در محدوده مشخصی نگه داشتند اما پس از مدتی شاهد جهشهای ارزی چند صد درصدی بودهایم.
راهکارهای جلوگیری از افزایش قیمت دلار
برای کنترل نرخ ارز و افزایش ارزش پول ملی در مقابل سایر ارزها انجام اقدامات زیر پیشنهاد میشود:
۱- جلوگیری از منبسط کردن بیشتر بودجه
۲- کاهش کسری بودجه در طی سالهای پیش رو
۳- عدم استقراض بانک مرکزی
۴- مدیریت حجم نقدینگی و کاهش از سرعت آن
۵- برقراری ارتباط مجدد ایران با دنیا که منجر به افزایش توانایی فروش نفت و سایر کالاهای صادراتی خواهد شد
۶- تأمین مالی اقتصاد ایران از بازار سرمایه به جای بانکها
نگاهی به برخی از پارامترهای اقتصادی
۱- رشد اقتصادی ایران در سالهای اخیر
این نمودار نشان دهنده افزایش میزان بدهی دولت نسبت به GDP به میزان ۴۵ درصد در سالهای اخیر است.