hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > سبک زندگی > خانه > آشپزی > آموزش خشک کردن کیوی و روش تهیه میوه خشک کیوی خوشمزه

آموزش خشک کردن کیوی و روش تهیه میوه خشک کیوی خوشمزه

روش های خشک کردن کیوی را با استفاده از دستگاه خشک کن، فر و نور خوشید و همچنین خواص و فواید این میوه جذاب و خوشمزه را در این مطلب می خوانید:

خشک کردن کیوی روشی برای نگهداری این میوه به مدت طولانی ست که معمولا به سه روش صورت می پذیرد. خشک کردن میوه کیوی با استفاده از نور خورشید، دستگاه خشک کن و فر، ساده ترین روش هایی هستند که به صورت خانگی برای این منظور به کار می روند:

راه های خشک کردن کیوی

اگر میوه‌ی کیوی را بیش از اندازه مصرف خریداری کرده باشید با اضافه آن چه می‌کنید؟ شاید فریز کردن کیوی و مصرف آن برای تهیه‌ اسموتی کیوی یا خشک کردن، بهترین گزینه‌ ها برای نگهداری کیوی مازاد بر مصرف باشند.خشک کردن کیوی بهترین راه برای حفظ خواص و فوید این میوه است، زیرا در اثر خشک کردن، فیبر آن از بین نمی‌رود و این فرایند بر ویتامین C موجود در آن تاثیر منفی ندارد.در این مطلب با ما همراه باشید تا چگونگی خشک کردن کیوی را با استفاده از دستگاه خشک کن، فر و آفتاب به شما آموزش دهیم.


خشک کردن کیوی با استفاده از دستگاه خشک کن

در درجه اول سعی کنید از کیوی تازه‌ رسیده با پوست کاملا صاف برای تهیه‌ کیوی خشک استفاده کنید و اگر میوه نرسیده است، آن را برای مدتی در دمای محیط آشپزخانه قرار دهید تا برسد.کیوی را بشویید تا هرگونه آلودگی و میکروب روی پوست آن از بین برود، سپس با استفاده از یک چاقوی تیز پوست آن را جدا کرده و به صورت ورقه‌هایی به ضخامت حدود ۵ میلیمتر برش بزنید.گرفتن پوست کیوی اختیاری بوده و در صورت تمایل می‌توانید کیوی را با پوست برش بزنید.کیوی یکی از میوه‌هایی است که پیش از خشک کردن آن نیازی به افزودن آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن وجود ندارد و به راحتی پس از ورقه کردن، می‌توانید برش‌های آن را با رعایت فاصله روی سینی دستگاه خشک کن بچینید.دستگاه خشک کن را روی حرارت ۱۳۵ درجه فارنهایت یا ۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و ۵ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا ورقه‌های کیوی خشک شوند.


خشک کردن کیوی


خشک کردن کیوی در فر

  1. کف سینی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و ورقه‌های کیوی را با حفظ فاصله روی آن بچینید.
  2. فر را روی درجه حرارت ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت روشن کنید.
  3. سینی را در فر قرار داده و لای درب فر را باز بگذارید تا هوا جریان یابد و کیوی بهتر خشک شود.
  4. هر دو ساعت یک بار سینی فر را بچرخانید تا کیوی‌ها به طور یکنواخت خشک شوند.
  5. وقتی ورقه‌های کیوی بافتی چرمی پیدا کرده و تا حدی منعطف بودند، فر را خاموش کرده و اجازه دهید کیوی‌ها کاملا خنک شوند.
  6. ورقه‌های کیوی را پس از خنک شدن در ظرف دردار پلاستیکی یا شیشه‌ای ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.


اگر ورقه‌ های کیوی کاملا خشک شده؛ می‌توانید آن‌ها را در ظرف دربسته در کابینت نگهداری کنید، اما اگر بافتی منعطف دارند و حاوی مقداری رطوبت هستند باید حتما در یخچال نگهداری شوند.


خشک کردن کیوی با استفاده نور خورشید

ساده‌ترین روش برای خشک کردن کیوی استفاده از نور خورشید است و چون این فرایند چند روزی طول می‌کشد، بهتر است زمانی برای این کار اقدام کنید که هوا برای چند روز متوالی گرم و آفتابی باشد.ورقه‌های کیوی را با فاصله روی یک توری استیل ضد زنگ بچینید و توری را زیر نور خورشید قرار دهید.زیر توری پایه‌ای قرار دهید تا هوا جریان یافته و کیوی‌ها سریع‌تر خشک شوند.هنگام شب، کیوی‌ها را در محلی سرپوشیده قرار داده و روز بعد دوباره در معرض نور خورشید بگذارید، زیرا هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت در کیوی‌ها می‌شود.


آشنایی با ارزش غذایی و خواص کیوی

کیوی یکی از میوه هایی است که بسیار از افراد دوست داشته و آن را میل می کنند. این میوه خوشمزه دارای خواص شگفت انگیزی است و موجب سلامتی می شود. هر روز به کیوی‌ها سر بزنید و میزان خشک شدن آن‌ها را چک کنید.
زمانی که ورقه‌های کیوی به اندازه دلخواه خشک شدند، آن‌ها را در سبدی ریخته و در سایه قرار دهید تا کاملا خنک شوندسپس ورقه‌های کیوی را در ظرف دردار در محلی خشک و خنک نگهداری کنید.خشک کردن کیوی در واقع روشی برای نگهداری و استفاده از این میوه در سایر فصول سال است. کیوی خشک را می‌توان به عنوان نوعی میان وعده مغذی و سالم مورد استفاده قرار داد که از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با کیوی تازه ندارد.کیوی خشک شده را می‌توانید چند دقیقه در معرض بخار آب قرار دهید تا نرم شود و سپس در تهیه انواع کیک و کلوچه به کار برید.

فواید کیوی


خواص فوق العاده کیوی

کیوی استرس و حالات عصبی را کاهش می دهد.کیوی ایده آل ترین میوه در رویارویی و مقابله با بیماری های عصر حاضر است. حجم بالای ویتامین C موجود در آن، از کیوی میوه ای برای مقابله با اضطراب و حالات عصبی ساخته است.کیوی استرس را کاهش می دهد بطوریکه مصرف آن به ما این امکان را می دهد تا احساسی بهتر و برای رویارویی با مشکلات و موانع زندگی روزانه، قوی تر باشیم.پزشکان توصیه می کنند که اگر قصد رفتن به یک مصاحبه استخدامی و یا یک جلسه مهم را دارید، حتماً قبل از آن کیوی میل کنید.

کیوی و درمان یبوست

میزان فیبرهای محلول در کیوی بسیار بالاست، به همین دلیل با مصرف کیوی، عمل هضم و حرکات روده بهتر انجام می گیرد و در نتیجه امکان بروز یبوست کاهش می یابد.اگر کیوی در وعده صبحانه مصرف شود، برای عمل دفع بسیار مفید خواهد بود. می توانید کیوی را همراه با میوه های دیگر، با ماست و یا با غلات میل کنید که در این صورت دفع مدفوع از بدن سریع تر و آسان تر انجام می گیرد.

کیوی و کاهش وزن و دفع مواد زائد

از آنجا که بیشترین حجم کیوی را آب تشکیل می دهد و کالری آن نیز بسیار پایین است (هر یک کیلو کیوی، حاوی 63 کیلوکالری است)، با مصرف آن، به سرعت احساس سیری خواهید کرد و در نتیجه این میوه برای کاهش وزن بسیار مفید است.علاوه بر این سدیم موجود در کیوی بسیار کم است، به همین دلیل این میوه گزینه مناسبی برای جایگیری در رژیم های لاغری به شمار می رود.کیوی امکان دفع آب انباشته شده در بدن را فراهم می آورد، مسأله ای که برای خانم های باردار بسیار لازم و ضروری است.کیوی بسیار ادرارآور است و نباید از رژیم غذایی افراد مبتلا به یبوست و چاقی حذف شود. این میوه برای مبتلایان به هپاتیت و نارسایی قلبی نیز بسیار مفید است.

۹ خاصیت اثبات شده کیوی در بارداری

فواید خوردن کیوی در بارداری به وجود مواد مغذی و ویتامین‌ها در کیوی بازمی‌گردد. این میوه دارای دو برابر مقدار ویتامین C نسبت به یک لیمو شیرین با وزن…

کیوی و هضم غذا

همان طور که قبلاً گفتیم، هضم کیوی به راحتی انجام می گیرد. کیوی امکان هضم پروتئین موجود در مواد غذایی را نیز فراهم می آورد و در نتیجه بروز سوءهاضمه، ورم معده (گاستریت) و گازهای معده، با مصرف کیوی کاهش می یابد.

کیوی گردش خون را بهبود می بخشد

کیوی دارای مقادیر بالای ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 و 6 است، به همین دلیل حرکت خون در رگ ها و به طور کلی، وضعیت شریان ها را بهبود می بخشد و از شکل گیری سنگ ها و لخته ها در رگ های خونی جلوگیری می کند.با مصرف این میوه انسداد شرایین یا همان لخته شدن خون در رگ ها، آنژین سینه، خونریزی های مغزی و آنفارکتوس، به نوعی مهار می شوند و میزان بالای فیبر این میوه، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.

کیوی سلامت استخوان ها را تضمین می کند

کیوی حاوی تمام عناصر مفید برای استخوان ها و دندان ها است. این خصوصیت از مواد معدنی موجود در کیوی نشأت می گیرد که عبارتند از منیزیم، پتاسیم و مس.هر عدد کیوی تقریباً 10 درصد از نیاز روزانه بدن به مواد معدنی بالا را برطرف می کند. کیوی، رشد و سلامتی استخوان ها، عضلات، اعصاب و دیگر ارگان های بدن را تضمین می کند.

نقش کیوی در مراقبت از سیستم ایمنی بدن

ویتامین C، یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود به طوری که قدرت آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد، از کیوی یک ماده غذایی ویژه ساخته است، آن هم ماده ای که در برابر تمام آسیب های بدنی ناشی از پدیده پیری مبارزه می کنداز آنجا که کیوی حاوی مقادیر زیاد اسیدفولیک و ویتامین C می باشد، مصرف آن مقاومت طبیعی بدن را در برابر انواع سرماخوردگی ها بالا می برد.ویتامین C و اسیدفولیک، دو ماده ای هستند که تولید گلبول های قرمز، سفید و پادتن ها را بالا می برند و در نتیجه مقاومت بدن در برابر بیماری های ویروسی بیشتر می شود.

نقش کیوی در غلبه بر کم خونی

کیوی با دارا بودن حجم بالای ویتامین C، جذب آهن را در بدن بالا می برد و به همین دلیل توصیه می شود افراد مبتلا به فقر آهن، بیشتر از این میوه استفاده کنند.

امتیاز: 5 (از 1 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو