hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > افزایش نگران کننده بانوان مبتلا به ایدز / پیشگیری شوخی نیست

افزایش نگران کننده بانوان مبتلا به ایدز / پیشگیری شوخی نیست

کارشناس بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان جنوبی گفت: کل آمار موارد ایدز در استان در شش ماهه اول امسال مربوط به موارد جنسی است که خود زنگ خطری است و از این تعداد ۱۹ درصد زن و ۸۱ درصد مرد بوده‌اند، اما در شش ماهه اول امسال ۳۲ درصد زن و ۸۶ درصد مرد بوده‌اند که این خود نشان دهنده این است که آمار بانوان دو برابر افزایش یافته است.

محمدعلی بهدانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی است که اغلب مردم آن را به اسم ایدز می‌شناسند در صورتی که ایدز مرحله انتهای این بیماری است.

وی افزود: تخمین زده می‌شود که تعداد موارد اچ ای وی واقعی درکشور ۵۴ هزار و ۸۵۰ نفر هستند که از ابتدای سال تاکنون تعداد ۴۲ هزار و ۹۳۳ نفر کشف و ثبت شده‌اند که ازاین تعداد ۲۲ هزار و ۶۸۴ نفر زنده و ۲۰ هزار و ۲۴۸ نفر متاسفانه فوت کرده‌اند.

وی ادامه داد: از این تعداد حدود ۱۵۵۵۲ نفر در مراکز بیماری‌های رفتاری کشور تحت درمان هستند که حدود ۶۸۸۵ نفر هنوز به این مراکز مراجعه نکرده‌اند.

کارشناس بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ در استان خراسان جنوبی ۱۱ مورد بیمار اچ‌آی‌وی داریم که از این تعداد ۹ نفر مرد و ۲ نفر زن هستند، تصریح کرد: طبق آماری که از سال ۶۵  در کشور گرفته شده است، ۵۸ درصد از طریق تزریق و وسایل مشترک در مصرف کنندگان موادمخدر بوده است که این ۵۸ درصد در شش ماهه اول امسال به ۱۵.۵ درصد کاهش یافته است، اما از ابتدای سال تا کنون  ۲۳.۹ درصد موارد، از طریق جنسی منتقل شده است.

وی ادامه داد: کل آمار در شش ماهه اول امسال مربوط به موارد جنسی است که خود زنگ خطری است و از این تعداد ۱۹ درصد زن و ۸۱ درصد مرد بوده‌اند، اما در شش ماهه اول امسال ۳۲ درصد زن و ۸۶ درصد مرد بوده‌اند که خود نشان دهنده این است که آمار بانوان دو برابر افزایش یافته است؛ همچنین از ابتدای سال تا کنون ۱۶.۱ درصد به صورت نامشخص بیماری گرفتند که ۲۸.۲ درصد راه انتقال را بیان نکردند.

درمان خاصی وجود ندارد

وی با بیان اینکه اگر فرد به صورت صحیح و به موقع تحت درمان قرار بگیرد ممکن است تا آخر عمر ایدز اتفاق نیفتد، ادامه داد: برای درمان تا کنون داروی موثری که بتواند این ویروس را از بین ببرد شناسایی نشده، اما داروی مناسبی که در مراکز مشاوره وجود دارد می‌تواند تعداد ویروس در خون را به شدت کاهش دهد و مانع پدید آمدن علائم مرحله ایدز شود و در کنار این داروها فرد باید تحت مراقبت قرار بگیرد تا عواملی که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شوند از بین بروند؛ در مورد پیشگیری نیز ابتدا باید راه‌های انتقال شناسایی شود و سپس جلوی ورود آنها را به بدن گرفت.

کارشناس بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه راه‌های انتقال، تزریق خون و فرآورده‌های خونی و تماس جنسی و از طریق مادر به کودک است، افزود: مهم ترین و اساسی ترین راه در پیشگیری، درمان افراد مبتلا است که با دارو صورت می‌گیرد.

بهدانی با بیان اینکه استفاده از سرنگ‌های یکبار مصرف در تزریق و استفاده از راه‌های پیشگیری در روابط جنسی بسیار مهم است، تصریح کرد:‌ اچ‌آی‌وی را می‌توان با بیماری‌هایی چون دیابت و فشارخون مقایسه کرد چرا که یک بیماری مزمن است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو