جستجو
رویداد ایران > خبرها > آشنایی با عمل کاشت حلزون گوش

آشنایی با عمل کاشت حلزون گوش

آشنایی با عمل کاشت حلزون گوش
کاشت حلزون گوش نوعی روش درمانی مناسب برای کسانی می باشد که با افت شنوایی رو به رو هستند که از طریق تحریک الکتریکی عصب شنوایی قسمتی از حس شنوایی را به فرد آسیب دیده بر می گرداند.
از جمله اقداماتی که به منظور درمان مشکلات شنوایی در کودکان و بزرگسالان انجام می گیرد کاشت حلزون می باشد که می تواند در اشخاصی که کم شنوایی حاد دارند و یا به طور کامل ناشنوا هستند حس شنوایی ایجاد نماید. بدین منظور قصد داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان در مورد نحوه کاشت حلزون گوش و مزایا و معایب آن به بررسی بپردازیم.

آشنایی با عمل کاشت حلزون گوش

افرادی که از لحاظ شنوایی دچار مشکل می باشند می تواند با بهره گیری از تجهیزات کمک شنیداری همچون سمعک و کاشت حلزون گوش اختلال شنوایی ایجاد شده را رفع نموده و با آن مقابله نمایند. در واقع می توان گفت افرادی که با استفاده از سمعک مشکل شنوایی آن ها برطرف نشده در صورت داشتن معیارهای لازم در لیست کاندیدای کاشت حلزون قرار می گیرند.

به طور کلی می توان گفت کاشت حلزون در واقع نوعی وسیله الکترونیکی می باشد که بوسیله عمل جراحی درون گوش داخلی شخصی که مبتلا به کم شنوایی شدید و یا ناشنوایی کامل می باشد و نمی تواند از کاربرد سمعک بهره مند شود کاشته می شود. کارکرد عصب شنوایی در این گونه افراد باید به طور کامل سالم باشد و مشکلات ادراکی در آن ها موجود نباشد. برعکس سمعک، کاشت حلزون میزان صدا را بیشتر و واضح تر نمی کند ولی در عوض به شکل مستقیمی موجب تحریک عصب شنوایی می شود.



نحوه عملکرد دستگاه کاشت حلزون شنوایی

این نوع دستگاه در مقایسه با یک سمعک میزان تفاوت بالایی دارد. سمعک ها در حقیقت باعث تقویت اصوات می شوند. در نهایت آن ها اغلب برای گوش های صدمه دیده مورد استفاده قرار می گیرند. این در صورتی است که دستگاه کاشت قسمت های صدمه دیده گوش را دور زده و به شکل کاملا مستقیم موجب فعال شدن عصب شنوایی می شود.
سیگنال های ایجاد شده از طریق این کاشت از راه عصب شنوایی به مغز فرستاده می شود تا در جایگاه صدا مورد شناسایی قرار گیرند. شنوایی از راه کاشت حلزون با شنوایی طبیعی کاملا فرق دارد و آموختن و درک آن به زمان احتیاج دارد. با این وجود به اغلب افراد این فرصت را می دهد تا سیگنال های اخطار دهنده و اصوات موجود در محیط را بررسی کنند و همینطور بتوانند صدا و گفتار دیگر افرادی که با آن ها صحبت می کنند یا صداهای پشت تلفن را متوجه شوند.

انواع شرایط کاندید شدن برای کاشت


فواید کاشت

همانند هر نوع وسیله دیگری این دستگاه نیز مزایای فراوانی دارد. در صورتی که دچار کم شنوایی هستید با کمک این دستگاه می توانید وضعیت زندگی خود را توسعه دهید و بهتر است بدانید که این مزایا بستگی به نحوه جراحی و روند توانبخشی دارد. در ادامه موارد مهمی از آن را شرح داده ایم.

معایب کاشت

این نوع عمل با وجود اینکه نوعی جراحی ایمن به حساب می آید ولی امکان دارد خطراتی را نیز به دنبال داشته باشد که بستگی به وضعیت سلامت عمومی و شرایط پزشکی دارد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب