مصوبات جدید کارگروه ساماندهی کاغذ منتشر شد
به گزارش ایرنا، این جلسه با حضور حسین انتظامی رئیس کارگروه کاغذ و اعضای کارگروه تشکیل شد. در این جلسه پس از بحث و تبادلنظر، ١٣ بند در حوزه کاغذ مصوب شد.
مصوبات این جلسه به شرح زیر است:
١- همه دستگاههای عضو کارگروه، همچنان اطلاعات خود را در فایلی که دبیرخانه کارگروه تهیه کرده، قرار دهند تا اطلاعات، یکسان و یکپارچه شود زیرا اطلاعات ناهماهنگ، تولید ناکارآمدی میکند.
٢- یک کمیته 3 نفره مرکب از نمایندگان دبیرخانه، سازمان حمایت و سازمان تعزیرات تشکیل شود تا بهصورت تلفنی، موارد مهم تعزیراتی را پیگیری کنند و سپس نامهنگاری را برای مستندسازی اقدامات انجام دهند.
٣- اداره کل مطبوعات داخلی و دفتر کتاب و کتابخوانی، با بازرگانانی که کاغذ با ارز دولتی (چه قبل از تشکیل کارگروه وچه پسازآن) وارد کردهاند تماس فوری بگیرند و ضمن تحویل گرفتن کاغذهای مانده، آنان را از عواقب فروش بدون تائید مطلع کنند.
٤- درخواستهای جدید بازرگانان متخلف پذیرش نشود و چنانچه تقاضاهای قدیمشان هنوز گشایش اعتبار نشده، در مکاتبه دبیرخانه با وزارت صمت و بانک مرکزی متوقف شود.
٥- تقاضای ابطال کارت بازرگانی متخلفان بررسی شود.
٦- نماینده گمرک در ترخیص حدود 6000 تن کاغذ موجود در گمرکات تسریع کند و چنانچه هر پرونده مشکلی دارد فوراً تلفنی به دبیرخانه اطلاع دهد تا پیگیری شود.
٧- دو اداره کل ذیربط در وزارت فرهنگ، در صدور حواله برای کاغذهای مرتبط با ردیف قبل تسریع کنند تا التهاب بازار فروکش کند.
٨- از ترخیص کالاهای کاغذ لوکس که به اسم روزنامهای و تحریر، مجوز گرفتهاند و سپس تغییر دادهاند، خودداری شود.
٩- تا چهارشنبه فهرست متقاضیان زینک برای زینک های وارداتی که توسط واردکننده، پیشفروش شده، توسط مدیرکل محترم چاپ و نشر بررسی و تائید شود و به جای موارد غیر تأییدی، ناشران و مطبوعات معرفی شوند (مشروط به واریز آنی وجه آن) و فهرست کل زینک توزیعی منتشر شود. ضمنا قیمتگذاری زینکها توسط کمیته تخصصی کارگروه و با عضویت سازمان حمایت انجام گیرد تا کالا معطل فرایند قیمتگذاری نشود.
١٠- از نماینده بانک مرکزی، سؤال شود که چرا متقاضیانی که در مرحله تامین ارز هستند هم نیمایی میشود؟
١١- با توجه به آنکه نیاز وارداتی بخش فرهنگ (مطبوعات و کتاب) ٩0 هزار تن (تقریبا ٩0 میلیون دلار) است، پیگیریهای لازم برای ارز 4200 انجام شود.
١٢- در جلسه ستاد تنظیم بازار، نمایندگان همه دستگاهها تاکید کنند که حتی در صورت خارج شدن کاغذ از گروه یک، تائید تقاضاهای واردات در استانها را چه تدبیری دارد؟ و همچنین نظارت بر توزیع کاغذهایی که توسط کارگروه، تائید شده و بهتدریج وارد میشود.
١٣- کمیته تخصصی کارگروه به دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صمت برای بررسی و تائید قیمتهای پیشنهادی واردات کاغذ دفترچههای بیمه درمانی کمک کند.
رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جلسه با معاون اول رئیسجمهوری، از باقی ماندن ارز تخصیصی به کاغذ نشر و مطبوعات با قیمت چهار هزار و 200 تومان خبر داده بود. حسین انتظامی دراینباره گفت: در نشست مشترکی که به همت اسحاق جهانگیری و با حضور مسئولان همه دستگاههای مرتبط با کاغذ از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس بانک مرکزی و نمایندگان حوزههای نشر و مطبوعات برگزار شد، پیشنهاد مشترک وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن، تجارت (صمت) بررسی شد و با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل مسئله کاغذ حوزه فرهنگ، مقرر شد ارز تخصیصی برای مصرف کاغذ نشر و مطبوعات، همچنان 4200 تومانی باقی بماند.
حسین انتظامی در مورد سایر مصوبات این جلسه که به ریاست دکتر جهانگیری تشکیل شد، توضیح داد: در این جلسه بر وظیفه نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نحوه توزیع این کاغذها تاکید شد. همچنین مقرر شد کاغذهای موجود در گمرک، ظرف دو هفته ترخیص و توزیع شوند.
در این جلسه همچنین بر رفع موانع و افزایش میزان تولید کاغذ توسط کارخانجات داخلی بهعنوان یک سیاست مبنایی تاکید شده است.
رئیس کارگروه ساماندهی کاغذ درعینحال از جمعبندی جلسه برای برخورد جدی با واردکنندگان متخلف خبر داد و با اشاره به ماموریت ویژه دستگاههای نظارتی، افزود: مقرر شد با افرادی که با ارز دولتی کاغذ وارد کردهاند و آن را خارج از نظارت وزارت فرهنگ یا با نرخ آزاد توزیع و یا انبار کردهاند با جدیت برخورد شود.
رهبر انقلاب اسلامی در بازدید از سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت،معدن و تجارت خواست در خصوص مشکلات کاغذ اقدامات لازم را به عمل آورند.
در این راستا علاوه بر تشکیل جلسات مشترک میان وزیر فرهنگ و صمت، جلساتی نیز با حضور کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.