مازندران| دردسر طلای کثیف
به گزارش ایسنا، حال حکایت محمودآباد قصه فرصت سوزیهاست، قصه پر غصهای که روزی اگر دیر شود تهدیدی جدی برای سلامت مردمان و محیطزیست این دیار میشود.
عمده تولیدات زباله مرتبط با مصارف خانگی است
شاهین دهستانی فعال محیطزیستی، با بیان اینکه شهروندان محمودآبادی بهصورت مستقیم با نحوه کنترل و مدیریت پسماند در ارتباط هستند، اظهار کرد: عمده تولیدات زباله مرتبط با مصارف خانگی بوده و قطعا کنترل آن در منازل میتواند کمک شایانی به نحوه مدیریت پسماند شهری کند. او تصریح کرد: بهصورت سالانه مبالغ هنگفتی از سهم شهروندان در محمودآباد بابت مدیریت پسماند هزینه میشود، پس با در نظر گرفتن مدیریت شهری درست میتوان از هزینهها کم کرد تا تفکیک زباله از مبدأ بهصورت دقیق و استاندارد اجرا شود تا سرمایه عظیمی به چرخه مصرف بازگردانده شود. دهستانی با اشاره به اینکه امروزه کشورهای پیشرفته اروپایی سرمایهگذاری ویژهای بر روی موضوع بازیافت انجام میدهند، گفت: اجرای هر چهبهتر موضوع تفکیک زباله باید با همکاری شهروندان، شهرداری و دهیاریها بهصورت متحد و در کنار یکدیگر پیش برود. این فعال محیطزیست خاطرنشان کرد: آموزشهای لازم و کارآمد، آمادهسازی بستر، تجهیزات و مشارکت ازجمله موارد موردنیاز برای این مسئله است، باید گفت مردم نیمه دیگر این مسئله پسماند هستند و تا فرهنگ تفکیک از مبدأ در منازل جا نیفتد نمیتوان ایده آلی برای مدریت این موضوع در نظرگرفت. او در ادامه ناکارآمدی برخی مدیران شهری و روستایی شهرستان محمودآباد را که نتیجه انتخاب متعصبانه و غیرحرفهای بوده را از دیگر چالشهای مهم دانست و افزود: مدیریت روستایی و شهری از ارکان اصلی و جدانشدنی توسعه است زیرا در نبود مدیریت سازماندهی شده و کارآمد در نواحی شهری و روستایی برنامههای توسعهای نیز با مشکلات مواجه میشود. دهستانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر مدیریت شهری و روستایی در برخی نقاط ایران با مسائل و مشکلاتی مواجه بوده که نیازمند توجه جدی مسئولین است، یادآور شد: الگو گرفتن از روش مشق شب و یا به عبارتی هر چه پیش آمد خوشآمد و عدم خلاقیت در برخی مدیران ازجمله موارد و چالشهای جدی برای یک منطقه خواهد بود.
مهمترین چالش محمودآباد زباله است
محسن صالحی عضو شورای شهر محمودآباد با بیان اینکه مهمترین چالشی که امروز شهرستان محمودآباد درگیر آن بوده مشکل زباله است، اظهار کرد: طی مدتی شهرستان آمل زبالههای شهر محمودآباد را قبول نکرده و ما به وضعیت بحرانی جمعآوری زباله رسیده بودیم که با برگزاری جلسات متعدد مسئولین شهر با مدیران آمل منجر به این شد تا دوباره زبالهها به منطقه عمارت آمل منتقل شود. او با اشاره به اینکه روزانه ۶ سرویس زباله به این منطقه برده میشود اما این موضوع مقطعی است، تصریح کرد: نداشتن زمین مناسب و تهیه زبالهسوز ازجمله مواردی است که با تهیه آن میتوان چالشهای زباله را کمتر کرده و آن را از بین برد. عضو شورای شهر محمودآباد در ادامه دومین چالش مهم این شهرستان را بحث مبلمان شهری دانست و گفت: بسیاری از کوچههای این شهرستان خاکی است، با توجه به افزایش قیمت قیر طی چند ماه گذشته متأسفانه برای آسفالت این کوچهها دچار مشکلات فراوان شدهایم.