جستجو
رویداد ایران > خبرها > نکاتی که خانم ها پیش از اهدای خون باید بدانند

نکاتی که خانم ها پیش از اهدای خون باید بدانند

نکاتی که خانم ها پیش از اهدای خون باید بدانند
اگر شما جزو آن دسته از بانوانی هستید که دوست دارید خون اهدا کنید باید شرایط و نکات مهم قبل و بعد از اهدای خون را بدانید و رعایت کنید.

نکاتی که خانم ها پیش از اهدای خون باید بدانند

اهدای خون کاری است که همه ما در صورت امکان دوست داریم آن را انجام دهیم. بیمارستان ها به اندازه کافی به منابع خونی دسترسی ندارند بنابراین از مردم کمک می گیرند تا با اهدای خون شان بتوانند این کمبود ها را جبران کنند.

اگر جزء آن دسته از خانم هایی هستید که تا به حال این کار را انجام نداده اید و مشتاق به انجام آن هستید، قبل از اهدای خون حتما نکات این بخش از بهداشت و سلامت نمناک را مد نظر داشته باشید.

آیا می توان در دوران قاعدگی خون اهدا کرد؟

شاید بخواهید که در دوران قاعدگی اهدای خون انجام دهید اما اگر قاعدگی سنگین و شدیدی دارید، بهتر است که این کار را انجام ندهید زیرا از دست دادن خون اضافه تر از قاعدگی، باعث کاهش سطح آهن در بدن شده و احساس بیماری را در مدت زمان کوتاه ایجاد می کند و ضعیف خواهید شد.
پس صبر کنید تا این دوره به اتمام برسد. در دوران بارداری که قاعدگی در پیش نیست، باز هم نباید اهدای خون انجام داد. از طرفی اگر پزشک برای درد قاعدگی شما داروی خاصی تجویز کرده و هم اکنون آن را مصرف می کنید، نباید خون اهدا کنید.

چه مقدار خون از بدن گرفته می شود؟

در اهدای خون، حدوداً 470 میلیون لیتر خون از بدن می گیرند که تقریبا کمتر از یک پینت می باشد.

آیا همه گروه های خونی می توانند خون اهدا کنند؟

همه گروه های خونی می توانند این کار را انجام دهند زیرا بیمارستان ها به انواع گروه های خونی نیاز دارند اما بعضی از ما به دلیل دارا بودن انواع گروه های خونی کمیاب جذاب هستیم، مانند o منفی یا B منفی.
زیرا تعداد افرادی که این گروه خونی را دارند، کم هستند. البته درخواست برای این گروه خونی هم کمتر است. اگر گروه خونی خود را نمی دانید، بعد از اولین اهدای خون می توانید آن را بفهمید.

آیا شرایط خاصی هست که باعث جلوگیری از اهدای خون فرد باشد؟

اکثر افراد می توانند خون بدهند اما محدودیت هایی بسته به سلامت، مصرف دارو، و سفرهای خارجی اخیر وجود دارد.

شرایط فردی که خون اهدا می کند

فردی که خون اهدا می کند، باید شرایط زیر را دارا باشد:
اگر وزن پایین دارید ، باردار هستید، درمان IVF انجام داده اید یا نوع خاصی از دارو را مصرف می کنید یا قبلاً به شما خون جدید زده اند، گزینه خوبی برای اهدای خون نمی باشید.

آیا قبل از اهدای خون آزمایش خاصی انجام می دهند؟

وقتی که شما برای اهدای خون به مکان مورد نظر مراجعه می کنید، یک ارزیابی از قبل روی شما انجام می شود تا مطمئن شوند که گزینه خوبی برای اهدای خون هستید.

آیا متوجه خواهیم شد که خون ما چه می شود؟

مدت زمان کوتاهی بعد از اهدای خون یک پیام متنی به شما ارسال می کنند و اطلاع می دهند که خون شما در کدام بیمارستان استفاده شده است.

چند بار می توانیم خون اهدا کنیم؟

خانم ها می توانند هر 16 هفته ؛ یعنی تقریباً سه بار در سال خون اهدا کنند.
آقایان هم می توانند هر 12 هفته خون اهدا کنند، زیرا هموگلوبین بیشتری در خون خود دارند.

آیا اهدای خون می تواند عاملی برای کم خونی باشد؟

اگر پشت سر هم خون اهدا کنید، بله ! هموگلوبین که همان رنگدانه قرمز داخل خون است و سطوح آن در افراد مختلف متفاوت است ، ممکن است کاهش پیدا کند.
مردان هموگولوبین بیشتری نسبت به خانم ها دارند، زیرا خانم ها در دوران قاعدگی بخشی از آن را از دست می دهند بنابراین باید اطمینان حاصل کنید که در اهدای خون هموگلوبین شما بیش از حد کم نشده باشد.

قبل از اهدای خون از چه نوشیدنی و غذایی استفاده کنیم؟

آیا بعد و قبل از اهدای خون می توان ورزش کرد؟

در روزی که اهدای خون دارید، نباید هیچ گونه ورزش سختی انجام دهید. فرقی ندارد که قبل یا بعد اهدای خون باشد، اما در روز اهدای خون باید به اندازه کافی استراحت کرده باشید تا بتوانید مایعات از دست رفته را دوباره جبران کنید. در غیر این صورت دچار سرگیجه و سبک شدن سر خواهید شد.
ورزش های سبک مثل پیاده روی اشکالی ندارد اما حتما باید به اندازه کافی استراحت کنید و ریکاوری شوید و به بدن تان آبرسانی کنید.

آیا بعد از اهدای خون می توان رابطه زناشویی داشت؟

همانطور که بالا هم اشاره کردیم، قبل و بعد از اهدای خون بهتر است که فعالیت بدنی شدید انجام ندهید.

کل پروسه اهدای خون چقدر طول می کشد؟

کل این فرآیند تقریباً یک ساعت به طول می انجامد.

بهترین غذاها برای بعد از اهدای خون چیست؟

دیگران شما را تشویق می کنند که حداقل دو لیوان نوشیدنی و یک میان وعده قبل از اهدای خون مصرف کنید و آب کافی را به بدن برسانید و سطح قند خون خود را متعادل کنید.
هنگامی که مرکز را ترک کردید ، می توانید مانند همیشه غذا و نوشیدنی مخصوص خود را میل کنید.
حتماً از رژیم غذایی سالم استفاده کنید که سرشار از آهن باشد و خون از دست رفته را جبران کند.

آیا بعد از اهدای خون می توان به محل کار رفت؟

برای اینکه وضعیت بهتری در محل کار داشته باشید، حتما باید 30 دقیقه استراحت کنید.
همچنین شما را تشویق می کنند که قبل از ترک مرکز اهدای خون، به اندازه کافی غذا و نوشیدنی بخورید اما بعد از آن می توانید به راحتی به محل کار برگردید اما بهتر است بیش از حد از دستی که از آن خون گرفته شده، استفاده نکنید و اجسام سنگین بلند نکنید و استراحت بیشتری داشته باشید.
همچنین بعد از اهدای خون نباید دوش آب گرم بگیرید و حمام کنید.

آیا ممکن است عوارض جانبی در پیش داشته باشیم؟

اکثر افراد بعد از اهدای خون حال خوبی دارند اما بعضی ممکن است سبک شدن سر، سرگیجه، گرم شدن بدن، عرق کردن، و لرزش بدن را تجربه کنند. در چنین حالتی باید سریعاً دراز بکشند، استراحت کنند و نوشیدنی بخورند تا حالشان جا بیاید.
هر گونه کبودی در چنین حالتی بدون آسیب است و با گذشت زمان از بین می رود.
همچنین اطلاعات لازم را به شما می دهند تا در صورت وجود مشکل و هر گونه نگرانی آن ها را به انجام برسانید و هرچه سریع تر بهبود پیدا کنید.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب